Ute på odlingen!

Igår tyckte vi föräldrar att det var dags att ta ut och valla barnen. Dvs. låta Adem få springa av sig och låta dvitaminerna komma till oss medans vi blev av med alla baciller efter dessa långdragna sjukdagar. 
Vi gjorde oss klara för att åka till barnens farfar, min svärfar och när vi precis hade börjat rulla iväg i bilen så frågade jag Kadir om han hade ringt och förvarnat att vi kommer. 
Vi har nämligen dykt upp tidigare utan att ringa innan och då var de inte hemma. Så Kadir ringde och dem var visserligen hemma men skulle iväg inom någon timme. 
Så vi ringde Kadirs syster som bor några kvarter bort från svärfar men hon svarade inte. 
Eftersom vi var förbereda för att göra något så kunde vi inte bara åka hem igen. Vi åkte mot Side och bestämde oss för att köpa med köfte från ett grillställe och ha lite picknick. Men efetrsom vi som vanligt är så tidiga på morgonen så hade grillstället inte riktigt gjort klart för köttet och köttfärsen och vi vågade inte chansa att det skulle bli halvklart. 
Vi valde att vända om och gjorde ett sista försök att ringa Kadirs ena bror istället för att se vad de hade för sig denna lördag. 
Det är bra med många syskon så att man har många familjemedlemmar att ringa runt till när man är sällkapsjuk. 
Och brodern med familj plus Kadirs syster med familj var vid deras stora odling för att så inför säsongen. Inte vattenmeloner denna gång utan något annat. 
Jag glömde faktiskt att fråga men jag hjälpte till att sätta en planta iaf. 
 
Adem var överlycklig över att få se sin kusin Emine där. De går på samma förskola men inte samma klass. Men nu fick de äntligen chans att leka ihop. Dem sprang runt, runt och runt. 
Satt ner och grävde i jorden och sedan upp och leka med Adems minimotorcykel som vi hade med oss. 
Jag glömde keps till Adem och nu när solen är stark så behövs det. Men det gick bra och han fick lite färg men knappt så att det syns. 
Vi spenderade mycket tid i skuggan och hade med oss kyckling som vi grillade och sedan åt vi potatis och turkisk yoghurt. 
Vi drack lite te innan det var dags att ge sig hemåt igen. Skönt att vara ute i flera timmar och jag tror det gjorde gott för oss alla. 
 
Adem fick åka traktor med sin farbror. Ni kan ju tänka er hur glad han var för det. 
 
 
 
 

Esma fick höra på kusin Emines skönsång och verkade tycka det var kul med en större tjej men ändå lagom liten. 
Solhatt tiöl Esma hade jag med mig tack och lov. 
 
 
Esma i Adems gamla kläder som hon har fått ärva och Kadir matchar ovetandes med henne.
Sådan far sådan dotter. 
 
 
 
Adem och jag hjälpte Kadir att förbereda för kvällens middag och det blev suprgott. Sedan drack vi te och åt en kaka när Esma hade somnat. 
Adem somnade ganska snabbt igår kväll och jag med. Tack och lov har Adem knappt hostat något i natt. Men däremot var Esma igång och hostade en hel del imorse. Nu har hon fått bada och sover så vi får se hur hon verkar må när hon har vaknat.  
Förhoppningsvis så var det bara en tillfällig hosta på morgonen. 
 
Ha en bra söndag! Kramar från ett soligt och varmt Manavgat. 

5 kommentarer

  1. Hej hej vilket härligt väder ni verkar ha.i Sverige regnar det och blåser storm. Tänkte fråga bara, pratar du turkiska med ks familj och grannar eller översätter k till dig? Turkiska är ett vackert språk men svårt att lära sig. Kramar

    1. Hej Annika! Jag pratar turkiska med dem men vi sitter väl inte och har långa konversationer eftersom jag inte kan så mycket. Men visst kan jag prata med dem lite smått. Sen är jag blyg på så sätt att “jag inte kan prata” och då inte försöker. 🙂

  2. Hej!
    Har precis hittat din blogg och gillar verkligen att läsa den. Vi har åkt till samma hotell säkert tio gånger och det känns som min dotter "vuxit upp där"…
    Vi hade bokat två veckor nu i juni men dom ställer hela tiden in flygen pga för få bokningar. Nu blev vi av med den tredje bokningen så nu fick det vara bra, vi bokade om till Grekland MEN vi saknar Side såååå mkt!! Vi brukar bo på Sunwing Side Resort o Spa west i Evrensiki som nu mera ägs av Fritidsresor, tyvärr!!
    Hur är läget i Side, är det ok för turister? Förstår att många hotell kommer att få det tufft framöver pga för få turister. Vi funderar på att resa en vecka i september istället. Vi saknar ju all personal på hotellet

Kommentera