Grönt är gott!

Hej! 
Är ni bra på att äta mycket grönsaker? Hade det inte varit för Kadir så hade jag nog ätit det väldigt sällan. 
Men jag är väldigt glad över hans intresse för ekologiska grönsaker och kunskap om just frukt och grönt, hur det ska se ut och hur det ska smaka för att det ska vara bra. Och gott. 
Och att han själv har gjort ett eget litet grönsaksland på våran “gård” eller vad man nu ska kalla det för. Här vid våran lägenhet.  
Häromdagen kom han upp med två står buketter med persilja, ett par charlottenlökar lite jordgubbar och några små gurkor. 
Närodlat, så nära det kan bli. 
 
Igår lagade jag en god men enkel lunch. Honungsgratinerad kyckling med pennepasta till. Lite persilja vid sidan om, en charlottenlök som jag hackade i små bitar och sedan chilikrydda över detta. 
Och en knäckebröd till det. Hur gott som helst! 
Jag hade också i svensk grillkrydda i marinaden, som jag fått utav Hanna, min gamla barndoms vän som precis varit här på semester en vecka.  
Och på tal om det så måste jag visa Esma’s nya sommarklänning som hon fått. Men jag fick höra att det finns två påsar i butiken till mig med svenskt och gott innehåll så jag ska visa allt på en gång senare i veckan. 
Det är rena julafton för oss. 
Kan man inte åka till Sverige så får Sverige komma hit. Eller hur? Jag brukar alltid åka till Sverige på våren. Och då brukar jag alltid åka till Gekås dessutom. Men i år blev det ingen resa tyvärr.
Tur att jag har härliga Kicki som brukar handla lite åt mig på Gekås och snart är även hon i Side.
Kan man använda swish utomlands förresten, mellan svenska bankkonton? Det verkar smidigare än internetbanken tänkte jag. 
 
 
Ha en bra onsdag!  
 
 
 

1 kommentar

  1. Hej!
    Du är nog inte ensam om att vara dålig på grönsaker tror det är något svenskt. Alla grönsaker smakar så mkt bättre i sydliga länder inte konstigt till oss transporteras de. När jag är utomlands så är det inte bara jag utan även resten av familjen som frossar i tomater som smakar bär som smakar osv inte samma sak här.
    Vi köper 1-2 tomater istöten dvs varje dag för att de skall vara ok till middagen köper vi fler hinner de ofta bli sunkiga till nästa dag då brukar jag hacka ned dem i en köttfärsås.
    Hälsningar Birgitta S

Kommentera