Esma 5 månader!

Den 4 maj så blev Esma 5 månader och jag har inte hunnit uppdatera er om detta, dom jag gjort vid varje månad, så därför blir det först nu. Och texten samt bilderna är alltså mellan hennes 4-5 månader. 
 
Vikt: 6.3 kg 
Längd: 63 cm
 
När Esma var strax över 4 månader så vände hon sig från mage till rygg. Men precis som sin bror så tycker hon inte om att ligga på mage en längre tid. 
Jag märker att när jag lagt henne på golvet så har hon oftast snurrat runt och hamnat på en helt annan plats än vart hon startade. 
Hon rullar kanske inte runt men hon rör sig mycket med kroppen och på så vis lyckas förflytta sig.  
 
 
Esma är en väldigt lugn tjej som inte gör mycket väsen av sig så länge hon är mätt, har ny blöja och utvilad. 
Som föräldrar så är jag och Kadir mycket mer avslappnade denna gång. MYCKET mer. 
Men vi upplever som om allting är väldigt lätt med Esma. Hon hänger bara på oss helt enkelt och hon följer oss, inte vi som följer henne.  
En annan positiv sak med Esma är att hon trivs bra med att åka bil. Inga skrik i baksätet, inga problem att åka baklänges tack och lov och hon blir inte nervös av sig när hon märker att vi ska Iväg. 
Det är också väldigt skönt eftersom vi dagligen lämnat och hämtat Adem på förskolan.  
 
Enda gången jag har blivit orolig för Esma var nu när barnen blev så otroligt sjuka. 
Esma är en väldigt positiv, pratglad (jollrar) och glad tjej som provar sin höga stämma för fullt. Varje dag, flera gånger per dag. 
Så när även hon blev sjuk så försvann detta. Hon jollrade inte mycket, hon var ganska så “still” av sig och hon visade varken mycket glädje eller ledsamhet. 
Hon bara var där men hon var definitivt inte sig själv. Och det var ganska jobbigt att Se något var fel men med så små barn så är det svårt att veta exakt vad.  
Än idag så är de fortfarande i denna spiral med hosta framför allt. Men de båda har glädjen, kroppsrörelserna och allmäntillståndet som vanligt. 
Intressant nog så var Adem sjuk på exakt samma sätt,  men mycket kortare tid, vid samma ålder som Esma är i nu.
 
 
Esma är lik sin bror med att inte bara var glad utan också nöjd med andra människor. När vi var i butiken förra veckan så somnade Esma i vagnen.
Så jag ställde henne åt sidan och sprang runt efter Adem. Hon vaknade och sa inte så mycket.
Kadirs kusin och syster, som både jobbar i butiken, tog upp henne och hon var nöjd hela tiden.  
Jag kan också låta andra hålla i Esma och hon är helnöjd och väldigt intresserad över det nya ansiktet hon ser framför sig.
Och ska jag vara ärlig så är det väldigt skönt med barn som trivs i andra människors famn.
 
Esmas stora idol måste vara Adem. Hon tjuter av skratt med allt han hittar på runt omkring och med henne.
Men hon är också väldigt förtjust i sin baba. Och mig med såklart men hon tycker nog storebror och baba är betydligt roligare. 
 

5 kommentarer

  1. Åh vilken liten sötnos !
    Härlig tid nu när hon förhoppningsvis sover mer hela nätter osv.. och upptäcker världen det är en härlig tid och sen har hon en fin storebror som kommer att visa allt hon både behöver och inte behöver lära sig.
    Härliga barn!
    Hälsningar Birgitta S

    1. Ja hon sover helt okej faktiskt. Vaknar 1 gång på natten. Adem kunde vakna 3-4 gånger så det var lite jobbigt. Men han sover hela nätter nu sen något år tillbaka. Skönt att bara ha en som vaknar haha. Kram

Kommentera