15 Juli!

Hej! 
Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit och sedan raderat mina texter nu. 
Det är svårt att förklara situationen de senaste dagarna. 
Alla upplever denna militärkupp i Turkiet olika och beroende på hur man fick reda på det och vart man befann sig. 
Jag är glad över att vi bor och befann oss i Manavgat under natten till lördag. 
Jag somna precis när nyheterna började uppdatera om det. Hade jag inte vaknat en kort tid senare av att Esma ville ha mat, om jag inte hade haft internet då och om jag inte hade tittat på telefonen då så hade jag sovit igenom hela natten. 
För hos oss, där vi bor i Manavgat så märkte vi ingenting mer än det vi såg på tvn och internet. 
Ingen helikopter, inga tutande bilar och inga människor mer än hur det brukar vara där vi bor. 
Men jag vaknade av Esma, jag tittade på telefonen och jag fick all information rakt över mig från alla håll och kanter. 
Flera meddelanden om vi var okej, frågor om vad som händer och så vidare. 
Kadir kom hem från jobbet vid vanlig tid, vi följde nyheterna och han försökte förklara för mig. 
Han var lugn medans jag var uppstressad. Jag ställde mig samma fråga som alla andra. Vad är det som händer? 
Kl 5 somnade jag och vid halv 7 vakande barnen igen. Dags att kliva upp, äta frukost och göra alla vardagsysslor. 
Gårdagen spenderade jag med att samla information från alla håll för att förstå vad som hänt. 
Ganska snabbt efter att läget var under kontroll så var jag lugn. 
Jag var väldigt orolig först, det ska jag inte sticka under stolen med. Jag sov ju knappt på hela natten. Men när allt hade hunnit smälta för mig så blev och är jag lugn igen. 
 
Och det är just detta som är så svårt att skriva om. För det är så här jag upplevt detta. Ingen kan ändra eller ta ifrån mig det. 
Min man sov hela natten och var lugn när han gick och la sig redan. 
En kompis hörde om nyheterna och händelserna först dagen efter, igår alltså, på morgonen och blev aldrig riktigt orolig. Läget var under kontroll då. 
Och en annan vän är fortfarande orolig för vad som skett och hon bor och befinner sig i Sverige. 
Vi alla upplever det olika utefter vart i världen vi befinner oss och hur vi fått information om detta bland annat. Många faktorer spelar in för hur en reagerar på sånt här. 
Att få en massa medelanden med frågor hur en mår och vad som sker blir lite stressande innan man själv har insett och fått reda på just vad som sker och vart. Men samtidigt uppskattar jag omtanken. 
Tack och lov för internet ibland så att vi faktiskt kan kontakta varandra. 
 
Jag kan inte svara på hur det blir nu. Jag vet inte mer än ni. 
Jag vet att jag är lugn och känner mig trygg där jag är. Jag har varit in till Side idag och har haft en fantastisk trevlig dag. 
Vardagen rullar på som vanligt här, hur konstigt det än låter för vissa. 
Imorgon är det måndag, människor här ska till jobbet, andra ska till frisören, en del ska ut och resa och någon ska vara barnvakt. Världen rullar på trots alla otrevliga händelser som sker överallt, var som helst. 
Och det är svårt att sätta ord på livet ibland. Jag hoppas ni förstår det när ni läser detta. 
Det är svårt för mig att gå vidare i text utan att det låter dumt men jag fortsätter med min vardag även här. 
 
Mina tankar går till offren här i Turkiet och även de i Nice. Till alla drabbade familjer och bekanta. 

16 kommentarer

 1. Hej Louise.
  Hitta bloggen din på google.
  Åker ner till ocurcalar med familjen imorrn på semester.
  Efter mediernas rapportering har man undrat hur läget är där vi skall bo och röra oss (side, Alanya med omnejd)
  Tack för din kloka text.
  Med glada hälsningar
  Tom

 2. Hej!
  Så tråkigt med allt elände som händer i världen nu först vaknade vi upp till Nice och sen hände detta i Turkiet. Det räcker nu !
  Tänker på alla som bor i Frankrike och Turkiet och som det senaste året blivit drabbade av detta flera gånger. Skönt att du och din familj inte behövde höra och se något på plats men ändå. Men livet går vidare på något vis läste idag att SAS flyger igen på Turkiet det är bra och viktigt .
  Kram och ta hand om Birgitta S

 3. Hej! Jag är så glad för din blogg. Jag blir genast lite lugnare när jag läser den! Vi ska åka till side den 31/7 och är kluvna om vi verkligen ska åka eller om vi ska avboka. Vi är rädda för att vi ska hamna mitt i allt när vi väl är där.

  1. ! Vad kul att du gillar den och ser den ur ett positivt perspektiv. Ingen kan säga vad som sker på er semester men det gäller även om ni skulle åka til Cypern, Grekland, Tunisien, Tyskland osv. Så det är ett val man måste ta själv helt enkelt. Dessa år jag bott här så har det varit 1 demonstration och de va inte riktat mot turisterna och hände sent på kvällen förra året. Och de som inte var PRECIS där märkte inget av det. Jag var inte där och märkt inte något mer än det som stod på internet nästa dag. Kram Louise

 4. Hej!
  Jag hittade din blogg för någon vecka sen, så kul att läsa dina inlägg om Side och runt omkring!
  Vi skulle ha åkt till Side igår men Apollo ställde in resan. Nu går det att åka igen så vi funderar starkt på att boka ny resa med ankomst söndag 24/7 istället. Ska ringa Apollo och höra mig för lite.
  Ha en fortsatt fin sommar,
  Hälsningar Pia

  1. Hej Pia! Välkomen hit. Vad tråkigt att resan blev inställd. Särskilt när vi har det så bra och lugnt här vid semesterorterna. Hoppas att ni kommer ner ändå. Kram!!

 5. Det är jättefint att du delar med dig av din berättelse och upplevelse. Givetvis går vardagen vidare, det måste den göra. Och tycker inte du har något att be om ursäkt för!

  1. Tack, det blir ju så knäppt på något vis när de allra flesta iaf har följt och följer Turkiet och allt som sker. Men samtidigt vill jag ge min bild av den plats jag befinner mig på och det är skönt att veta att det är uppskattat. Nu hoppas jag på lite (mycket) mindre hat och mer kärlek här i världen. Ha en bra kväll!

 6. Hej Louise, Tack för en jättebra blogg. Följer vad du skriver.
  Och blir faktiskt glad och inte lika orolig för att resa till Side igen. Har bokat ännu resa till Side för 3 året i rad. Trivs verkligen där.
  Sol☀ & bad,maten, gamla stan. Listan kan göras så lång.
  Tänkte passa på att fråga om bra restauranger. Har ju hittat våra favoriter men är alltid kul att pröva någon ny restaurang. Hälsningar Laila

 7. Vad härligt ändå att läsa att ni sluppit att se tumultet live och att det inte påverkat er känsla av trygghet så mycket. Sköt om er!<3

 8. Hej igen! Vi skrev vid lite i fjol innan vår avresa till Side 🙂 nu är jag lite jobbig igen. Vi har bokat 2 veckor i Side med avresa den 24/8. Är det ok att åka dit? Vi håller på att kolla med ving för att boka om vår resa och ska gärna bestämma oss idag innan 17:00. Hör gärna av dig om du har möjlighet så vi vet hur det står till! Vi hade tänkt ta oss ut till marknaderna och vandra lite smått i staden. Känns det tryggt för övrigt? Militären gör inget som påverkar situationen till det sämre? Barnen är 3 och 4 , vågar jag ta med dem dit? Mvh E.Strandberg

Kommentera