Bokat och klart!

Jag borde vara helt slut egentligen men jag har alldeles för mycket adrenalin i kroppen för att ens känna av att jag är trött.
Idag tröttnade Kadir på att våran matta i tvrummet såg ut som den gjorde. Lite för många fläckar helt enkelt så den åkte på mattvätt.
Och med det gjort så skurde jag golvet i det rummet.
Två gånger. En gång för att få det rent och en gång för att få det rent och samtidigt “olja” parkettgolvet med ett särskilt medel.
Eftersom Adem sov så länge på eftermiddagen så började jag polera lite på handfatet i toan. Det slutade med att hela toalettrummet med dusch och runbet blev skurat och klart.
I den här värmen så kommer inte städning mer än daglig plock och fix på tal ens. Jag är SÅ trött av värmen, Kadir känner samma sak. Det känns som om man är trötr jämt nästan. 
Men trots all städning, som kanske inte är så mycket egentligen, så är jag mer pigg än trött just nu. Det finns en anledning till det…
Jag har bokat våra flygbiljetter till Sverige.
Det blev tidigare än vad jag först hade planerat och det blev med ett extra barn än vad jag hade tänkt och försökt förbereda mig på i över 5 månader.
Det var inte alls meningen att Adem skulle åka med till Sverige. Sen januari har vi pratat och tänkt att det blir bättre om han är kvar i Turkiet och får bo och leka hos sin faster och sina kusiner.
Jag har nästan dagligen försökt förbereda mig själv på att ha kvar honom här, resa själv med Esma och att vara ifrån Adem 3 veckor i sommar. Men när allting var klart, alla papper (nästan iaf) var inskickade och färdiga, Esma hade sitt samordningsnummer och när de för bara några dagar sedan sa att vi kan åka till Antalya för att göra ett provisoriskt pass…
DÅ ändrade jag mig. 
Då sa jag till Kadir att det är ju idiotiskt att lämna han här när han kommer få det underbart i Sverige. Och komma iväg från värmen som snart knackar på dörren ännu mer. 
Så nu är biljetterna bokade för tre personer. 
Mig, Esma och Adem. 
 
7 Augusti åker vi från Antalya till Göteborg och vi reser med fritidsresor, TUi. 
Det blir bleka vi och ett plan fullt med solbrända turister helt enkelt. 
Eftersom vi flyger charter denna gång så är det direktflyg. Jag jublar inombords. Jag har aldrig flygit direktflyg de åren jag har bott här i Turkiet. Det har alltid varit reguljärflyg med mellanlandning i Istanbul. 
Planet går på eftermiddagen och jag har några små förhoppningar att kanske både Adem och Esma kommer att sova på planet hem. I alla fall en stund. 
Men…har jag lite otur så kanske de kör sin vanliga tävling om vem som skriker högst. 
Och skrattar hejdlöst varje gång. 
 
Skrikande barn på flygplan är inte rolig för någon. Varken för passagerarna brevid eller föräldrarna som gör allt för att trösta och distrahera bort ljudet från barnen. 
 
Ni vet när tomtens hjälpredor, nissarna, packar säcken med julklappar på julafton. Där är jag nu. Alla paket är packade. 
Nu är det bara lite viktiga inköp såsom höstjackor och skor till oss för eventuellt sämre väder/regn som måste göras, åka till Antalya för att få Esmas provisoriska pass och packa väskan som är kvar. 
Sen är vi i hamn. Och vilken tur att våran granne är chaufför för ett transferbolag. 
Vi hade aldrig fått plats i våran bil med två bagage nämligen. 
 
God natt! 
 
Vi är redo för Sverige tror jag. 

9 kommentarer

 1. Vad härligt att allt nästan är klart. De klart att du ska ha med Adem. Det är väl lite lättare att åka med en men va borta från honom tre veckor skulle svida i ditt mamma hjärta. Nu blir det ju Kadir men han jobbar väl. Tänk vad skönt att åka chater slippa byta det är väl det jobbigaste. Visste inte man kunde de från det omvända hållet haha men jag har ju aldrig behövt det. Blir det dyrare? Fast om det inte är så stor skillnad så är det värt det. Hoppas allt går bra och att ni får en underbar resa med familj och vänner

 2. Kader följer inte med denna gång..?
  Här har vivhaft riktigt varmt nu också. Men kanske inte riktigt så varmt som ni har därnere.
  Hoppas det går bra med flyget till sverige. 🙂 skönt med direktflyg när man har småbarn ..

 3. Så bra 🙂
  Grattis till resan, betydligt svalare i Göteborg förstås. Blir gött för Er. Så underbart med direktflight när man ska resa ensam med barn.

  1. Hur menar du nu? Man gör väl det som är bäst för sitt barn? Att få spendera tid, leka, vara ute på äventyr och ha massa nära anknytningspersoner omkring sig är väl det allra bästa? Jag har saker att göra i Sverige som ett barn inte tycker är kul eller ser som lek, då väger väl lek med kusiner mycket mer och är mycket bättre än flera timmar av “vuxengöra” eller? Sedan är vi två föräldrar, två vårdnadshavare för våra barn. Ingen av oss är mer förälder eller har mer ansvar över barnen än den andra. Men å andra sidan är det svårt att ens uttala sig som du gjorde här när du inte vet allt jag ska göra i Sverige. Tack för din kommentar, jag rekommenderar dig att ha en mer positiv inställning till livet så ska du se att du mår lika bra som mig sen. Tjing!

Kommentera