Bad, shopping och ny vagn!

Igår vaknade vi tidigt tänkte jag börja med att skriva men det gör vi varje dag. Mellan 6-7 vaknar barnen och då är det bara att gå upp. 
Jag brukar kunna ta 10 minuter att få vakna till i soffan, kolla nyheterna från Sverige först och bara sitta innan, oftast jag, börjar med att fixa frukosten. 
Barnen är lika mig och kan inte vänta för länge innan de måste få något i magen. Jag själv måste ha i mig frukost inom någon timme. 
 
Men igår kom vi i alla fall iväg tidigt, det var så jag egentligen skulle börja det här blogginlägget. 
Vi åkte till stranden innan alla turister och badbussarna hade kommit dit. Det var lite folk men det var samtidigt en lugn och skön känsla. 
Inte massa stimm och packat med folk. Vi badade alla 4 och det är så kul att se hur Adem älskar att vara i vatten. Det har han alltid gjort och han har väl fått det från sin moster tror jag. Jag själv har alltid ogillat att bada. 
Eller när man väl är i så är det okej men hela processen dit…Ta sig från land till hav. 
Behöver jag ens påpeka att jag är en otrolig bakruka?
Esmas reaktion när hon kommer i havet är väldig rolig den med. Hon verkar så förvånad och blir först väldigt skeptisk till havet. Som om hon verkligen tänker “Vad är nu detta för konstigt jag känner” men efter ett tag så blir hon helt till sig och sprattlar för fullt.  
Det blev ett snabbesök vid havet igår. När det började rulla in allt fler turister vid havet så rullade vi hemåt i bilen igen. 
 
Idag var vi också iväg, men inte till havet. Idag stod shopping på schemat. Jacka och skor var nummer ett på listan och vi kom hem med nya jackor till båda barnen som jag tror kan bli bra i Sverige. 
Och Adem fick nya, jättesnygga skor som passar både Sverige och även förskolan här i Turkiet sen när det blir svalare hos oss. 
Sedan hittade jag tights, tshirt, shorts och ett linne på rea till Esma. Alla kläder från H&M. Skor från FLO.
 
Innan vi åkte idag så lät jag Adem prova sin vinterjacka. Jag köpte en på Gekås för 1,5 år sedan. Märket on the peak där är jättebra och jag köpte den på rea faktiskt. 99 kr hade de sänkt ner den till, lite varmare vinterjacka. 
Men den blir FÖR varm för Sverige nu. 
 
Vi avslutade shoppingbesöket på Mc Donalds och åt deras små hamburgare. Jag ska köpa big mac i Sverige för att se om dem gör lika små hambrurgare där. Det tror jag nämligen inte. 
Här tyckte vi dem var så små att vi var tvungna att köpa var sin glass också. Till och med Esma fick smaka. 
 
Imorgon ska vi träffa vänner som är här i Side nu. Det blir kul och något jag verkligen ser fram emot.
Sedan ska jag beställa en barnvagn i helgen. Idag fick vi inte ens ihop våran så vi fick sätta den uppfälld i framsätet i bilen och jag satt i baksätet med barnen.  
Spännande med ny vagn. Jag berättar vilken det blev framöver. Utbudet här är så kasst så jag ser fram emot en bättre vagn än vad vi har haft tills nu. 
 
  
 
 
 
 
 

7 kommentarer

  1. Hej
    Har läst din blogg ett tag. Kom och tänka på en sak gällande pass. Du har ju skrivit att du ska ansöka om nya pass när du kommer till Sverige. De har infört tidsbokning på passenheterna, tänker bara så att du har koll på det 🙂 svårt med drop-in tider nuförtiden..

    1. Jo tack, jag håller med särskilt eftersom jag är morgontrött men der funkar bra. Kl 9 är frukosten uppäten ich bortplockad och barnen har redan bytt om. Det är skönt.

  2. Hej Louise! Gällande Mcd så är hamburgarna lika små både här hemma och i Turkiet, däremot så tycker vi i min familj att hamburgare smakar mycket godare i Turkiet

  3. Hej och tack för tidigare svar ang temperaturen i augusti! Tänkte bara fråga dig om du vet om något roligt för barnen i Side området (inkl Antalya och Alanya) då menar jag t.ex. ngt bra vattenland och tivoli/temapark. Finns det något man inte får missa? Har googlat men inte blivit så mkt klokare. Kommer till Side 6/8 och stannar 2 veckor. Vi åker främst för barnens skull och vill att dom ska få ha en rolig semester. Fem st mellan 2 och 11 år. ☺

Kommentera