Sidekväll!

God morgon!
Jag känner mig helt slut. Vi var inne i gamla stan i Side igår med våra vänner och åt middag. Avslutade kvällen på Marias butik där det var fullt av folk. Kul att se.
Jag ska berätta mer om kvällen igår men nu måste vi äta frukost här hemma.

12 kommentarer

 1. Vet inte om du har skrivit om det tidigare men vad exakt är Marias butik? Om jag har förståt det rätt så är det även där Kadir jobbar? Är det en turistbutik?

  1. Det är en stor klädbutik, en av de största i Side. Ägarna är Kadirs bror och hans fru Maria som är svenska. Och Kadir jobbar där också. Han är verkligen specialist på att hitta de perfekta jeansen som passar just dig och kan ta fram rätt storlek genom att bara titta på dig. Adems alla tshirts, nästan alla iaf, kommer därifrån och jag älskar tröjorna därifrån. Och jeansen som är så stretchiga. Butiken ligger inte inne i gamla stan utan på utkanten vid strandpromenaden. När Doğan hotel, brevid tropic hotell och Lime restaurang. Dit får du gå nästa gång du är i Side

 2. Hej där!

  Fin blogg du har och också kul att se att läget är såpass stabilt där borta där du bor. Det är lätt att när man kollar in nyheter att det blir svårt att få en bild ang. vad som händer på mindre ställen i landet, för det är ingenting som rapporteras (vad jag sett).

  Jag har aldrig varit i Turkiet, så denna blogg får utvisa en del av landet som jag inte kände till, vilket jag ser som intressant. Tack för det!

 3. Ja du! Jag tror inte jag skulle åka till Turkiet om det inte vore för någon som jag känner och litar på, ärligt talat, men man får väl se vad som händer i framtiden.

  Det hade varit intressant om du kanske skriver något blogg-inlägg längre fram där du skriver litegrann ang. skillnaden mellan just Sverige och Turkiet när det gäller mat. Jag tror att det är en av dom sakerna många funderar på (inte minst jag). Jag är van vid klassisk husmans-kost och när man kommer till ett annat land, så blir man lite tvungen till vissa omjusteringar, inte minst p.g.a. matpriser men också p.g.a att man helt enkelt kanske inte kan köpa samma typ av mat som i Sverige?

  Jag har haft en vän på besök i Turkiet för några år sedan som berättade för mig att just priset på kebab är lågt, så hon åt en del sånt när hon var där. Dricksvattnet kunde hon inte dricka, så där blev det vattenflaskor.

  1. Tack för tipset, det kanske kommer upp ett sånt inlägg framöver. Jag har lite recept på bland annat turkisk mat i kategorin “mat och recept” här på bloggen. Den skillnad jag kan dra snabbt är att det är mycket grytor, en hel del vegetarisk i form av olika bönor. Väldigt mycket ekologiskt odlad frukt och grönt och en gurka smakar verkligen gurka här. I Sverige kan grönsakerna många gånger vara smaklösa kan jag tycka. Jag dricker sällan kranvattnet här. Inte för att det är farligt eller smutsigt utan för att det framför allt smakar ganska illa, är mycket kalk i och har en annan bakterieflora än i Sverige. Min man är uppvuxen på kranvatten och dricker nog hälften det och hälften flaskvatten.
   Jo en annan sak om maten. Där jag bor och de turkar jag känner köper väldigt sällan halvfabrikat ex. fiskpinnar, snitzel, färdiga lådor att värma osv. Bra det! 🙂

Kommentera