Packning del ett!

Nu har jag packat klart Esmas kläder men herregud vad svårt det är. Jag fick höra att jag inte skulle packa för mycket varma kläder, vilket jag ser som byxor och långärmat, för två veckor sedan. Det var då det var kanonväder och 25+ i Sverige.
Precis som jag misstänkte så håller inte det vädret i sig hela augusti månad.
Jag hoppas och tror på sol och fint väder men att det ska bli överlag så höga temperaturer har jag svårt att tro.
Och hos oss i december månad när vi har vinter så ligger temperaturen ofta runt 16-18 grader och strålande solsken.
För oss är den typ av väder vinter och jag skulle aldrig gå i tshirt då.
Så jag går på magkänslan, tar med lite shorts och klänningar till oss. Men jag satsar mer på byxor, strumpor och långärmat.
Polotröja och stickade tröjor lämnar jag hemma. Hos oss i Turkiet är det ofta kallt inomhus på vintern så det kommer väl väga upp värmen i Sverige.
Där har hus och lägenheter skön temperatur inomhus och vi kommer varken svettas eller frysa.
Jag tror det blir jättebra. Och skulle nu vädret slå om och det blir medelhavsvärme i Sverige så får jag väl ge mig ut på en snabb shoppingtur.

Något annat jag tänker mycket på är när solen går ner. Här hos oss går den ner vid strax innan 20.00 och det blir snabbt bäcksvart.
Men i Sverige går solen ner senare och ganska så segt väl?
Eftersom jag inte har varit i Sverige på 10 år så här års så kan jag inte ens föreställa mig hur det är.
Jag har hört att folk från andra länder som turistat i Sverige kan regaerar på att det är så ljust så länge. Undra om jag och barnen kommer märka av det.
Och visst är det konstigt att när man bott 20 år i Sverige och 10 år utomlands har så dålig koll på hur man ska klä sig och hur och när sole går ner.
Tänk nästa år om vi tar med oss Kadir hit till Sverige någon gång i juni månad när skolorna slutar. Undra hur han kommer reagera när solen knappt hunnit ner innan den ska upp igen.

Nu ska jag återgå till packningen och det är dags att ta tag i Adems kläder. Tur att han har eget säte på flygplanet och får ha egen resväska att fylla upp.

 

Här är Esmas reseoutfit på söndag. När vi lämnar Manavgat och 38 grader så blir klänning och leggings lagom. På flyget brukar det vara lite kallt så jag har med en tunnare kofta åt henne.
När vi sedan landar i Göteborg och 20 grader svalare temperatur så blir det att byta om till tunnare jeans, tshirt och en varmare tröja med luva på ifall det regnar. Och strumpor.
Sedan har jag packat extra kläder i handbagaget ifall det skulle ske någon olycka under resans gång.
Hellre förbered för det mesta än att försöka ta sig ann en oplanerad överraskning.

5 kommentarer

  1. Det är bra med långärmat med om inte annat på kvällarna om ni är ute. Luften är högre och lite kallare nu plus att om det är en 16-18 grader här så känns det kallare för er som är vana vid annat. Det är härligt med de ljusa nätterna här eller de är ju mörkt några timmar. Sen när man är utomlans är det mysigt med de mörka kvällarna när man går ut och äter och så. Hoppas att packningen går och ofta går det ju att köpa de man missat om det är så. Du vill väl ha plats till lite godsaker hem med. Kram

  2. Hej Louise! Enligt prognosen så skall det bli runt 20 grader i några dagar till. From nästa vecka mellan 16 upp till 20. Lägger man till lite vind så är det turkisk vinter

Kommentera