Packning och pizzaavslut!

Väskorna är packade till det yttersta nu. Inte kilomässigt, där har jag fortfarande några kilo kvar innan jag behöver börja oroa mig. Men de är så fullpackade som det verkligen går.
Jag satsar på att fylla ut väskorna till max och bara ha det absolut nödvändigaste i handbagaget. Jag ska ändå ha dator, surfplatta, pass, ombyten, blöjor, tvättlappar och två barn att ha koll på.
Då vill jag inte gå runt och bära på massa onödigt dessutom.
 
Surfplattan är ibland min, och Adems bästa vän. Han får ha den när det är nödvändigt. Till exempel när jag har vänner på besök och Adem är otolig och inte alls vill lyssna på vårat pladder. Eller leka med sina vanliga leksaker.
Perfekt att han får sitta med surfplattan då.
Eller om man har 2 timmar kvar av en 3-timmars flygning. Helt ärligt, jag är som mest avslappnad om Adem har kul och håller sig sysselsatt så att jag kan koncentrera mig på att få Esma att sova till exempel.
Och han har kul och håller sig sysselsatt med surfplattan iaf ett litet tag under den tiden som är kvar av resan.
Onödigt men nödvändigt för att allt ska flyta på, på ett trevligt sätt.
Min generations “avkoppling” som förälder och mina barns generations variant till lek och inlärning. Vi har ändå pedagogiska appar på surfplattan så lite bra är den allt hehe.
 
När vi hade landat i Sverige och tagit oss från flygplatsen så beställde vi hem pizza första dagen. Svensk pizza är så himla gott, särskilt när man inte har tillgång till det och har väntat i 1.5 år.
Det slår både tacokväll och en dönerkebab.
Så för några dagar sedan så tyckte jag att det är bäst att avsluta våran Sverigeresa med pizza också.
Först fick jag med mig Oscar och hans flickvän på den idéen och ikväll så sa även pappa ja till pizza.
Vilket gott avslut. Adem och Esma åt med stor aptit dem med.
Och skulle någon fråga mig nu, eller imorgon om vi inte ska ta ytterligare en pizza så skulle jag säga ja direkt.
 
Nu är det dags att plocka ihop det sista här hemma, stänga ner datorn och få några timmars sömn.
Som tur är så har vi inte brottom imorgon utan åker ut till flygplatsen någon gång efter 12, om vi ska förbi Ica Maxi först.
Det står still i huvudet på vad jag behöver därifrån eftersom jag knappt får plats med något men å andra sidan har jag inte köpt lösgodis på alla dessa veckor så jag kanske ska passa på och plocka ihop en påse som får plats i handbagaget.
Eller i ett hörne i väskan. Ni vet, där man trycker ner strumporna. Jag kommer säkert på något gott och bra att ha med mig. Och vill ni tipsa mig under tiden så får ni gärna göra det.
 
Ha det så jättebra!
Vi hörs när vi är på turkisk mark igen om några dagar när jag har tid att uppdatera.
 
 
Jag har hört om en som köpte en pizza på väg ut till flygplatsen, hade den i handbagaget hela vägen till Turkiet för att hens sambo var så sugen på svenskt pizza.
Och jag har börjat tänka tanken sen jag hörde den ideen. Tur att jag har ätit två denna gång så att jag håller mig ett tag framöver.

4 kommentarer

  1. Hej Louise! Jag önskar dig och barnen en trygg och trevlig resa hem! Du hade en fråga på föregående inlägg angående språk.

  2. Jag tycker du borde köpa med dig godis . Speciellt godis-bilar om du gillar det. Köp med kryddor som du gillar

    1. Jag stod på Ica Maxi och skulle plocka en stor påse precis innan vi fortsatte mot flygplatsen. Men så kände jag att jag inte hade orken eller tålamodet att kolla alla innehåll för att inte plocka godis med gelatin i, eftersom vi inte äter det. Så det blev aldrig något godis. Jag ångrar mig lite grann men ähh..det får väl vara. Vi har ju Haribo här så jag får köpa ett par av dem och lägga i en "godispåse" 🙂 Det blev dipp påsar, lite kex för flygresan, en ramlösa med smak och sånt enkelt. Tack för tipset ändå!

  3. (Oj,jag blev avbruten) Jag har 3 barn ( 18,15 & 8 år)med min turkiska man.Vi har varit väldigt konsekventa med språk ända sedan de föddes. Jag har talat finska och pappan turkiska(utan att mixa med andra språk).På dagis och i skolan har de lärt sig svenska.De två äldsta har även lärt sig engelska och tyska i skolan,och är femspråkiga.Mitt råd till dig är just att vara konsekvent,att alltid,alltid prata bara svenska med barnen,även om de skulle svara på turkiska. Ha det bra!

Kommentera