Vaken sent!

Ja, det är något med den turkiska luften som gör att jag håller mig uppe på kvällarna och ända in på småtimmarna igen. I Sverige var jag jättetrött vid 23 och ville somna direkt. Men nu är det tredje kvällen i rad som jag är vaken till efter midnatt.
Det kanske är värmen men å andra sidan så har vi betydligt svalare nu. Fast fortfarande väldigt varmt.
Med svalt så räknas det alltså med att vi inte längre har alla 3 balkongdörrar och ett stort fönster öppet under natten.
Jag stänger till och med till balkongdörren i sovrummet men har den lite, lite öppet. Och jag har tagit fram lakan att sova med ifall det skulle kännas…svalt, inte kallt, på natten.
Och vi har inte använt ACn sen vi kom tillbaka till Turkiet igen. Men å andra sidan så brukar vi vara väldigt sparsamma och klara oss bra utan den under de flesta månaderna.
 
Men det är väl något med att vara vaken sent i Turkiet och samtidigt vakna tidigt och utvilad i Sverige.
 
Idag har vi haft fullt upp här hemma och vi förbereder oss för bayram, offerhögtiden som börjar inom ett par dagar.
Och när den är över så börjar skolorna så småningom och Adem börjar förskolan igen. Undra hur det kommer gå.
Kommer han tycka om det igen, kommer alla kompisarna vara kvar, har han samma pedagoger eller blir det nya?
Men vi är redo för både bayram och förskolestart. Det blir kul och September är en härlig månad här i Turkiet.
 
Ha det så gott, nu ska jag försöka sova!
 
Jag och min lilla prinsessa idag. Hon som knappt sov något efter lunch idag. Kanske betyder det att hon sover natten igenom? Vi får helt enkelt se.

4 kommentarer

  1. Hej Louise! Här är en till som gillar att vara uppe sent;) mysigt på kvällarna,alla har lagt sej och då kryper jag upp i soffan med ipaden,läser din blogg bl.a., nyheter,och bara surfar runt på allt möjligt;) med ett öga på tvn också;) verkar som ni hade det härligt när ni var hemma i Sverige;) hunnit med mycket kul,och dina viktiga papper också! Ja din lilla prinsessa är så söt,växer så det knakar kan jag tro;) tänkte på den bilden du la ut med strumporna som en ledtråd att du väntade Esma<3 vad tiden går fort! Längtar till Turkiet och kollar runt på en resa i början av oktober,är det fortfarande sommarvärme hos er då? Sen en sak till som jag undrat över,vad är det med gelatin som inte är okej? Du har kanske skrivit det innan men isåfall har jag missat det! Oj blev långt det här;) ha det bra! Kram<3

    1. Vad härligt, då får du lite bra kvällsläsning. Förhoppningsvis blir bloggandet bättre nu framöver med ny dator och framför allt ny energi. Säg till om det är något särskilt du skulle vilja läsa om. Bilder lockar många har jag märkt så det kommer ett bildinlägg nu ikväll om jag får tiden att räcka till. Gelatin gjort av gris/svin äter inte vi då vi inte äter fläsk. Så ibland när jag får Ahlgrens bilar tex. så ger jag det vidare till mina svenska vänner som äter det. Jag blir jätteglad att någon, oftast okänd människa som läser bloggen tar sig tid och köper en påse Ahlgrens bara sådär utan att jag vet om det innan. För det är just tanken som gör att det är så fin gest vilket i sin tur gör mig glad, trots att jag inte äter det. Och sedan vet jag att mina vänner blir jätteglada, även om det egentligen inte är tänkt till dem från början 🙂 Ha det så bra! Kram till dig <3

Kommentera