Lek med duplo!

God förmiddag på er!
Här vaknade vi innan kl 6 idag, Esma vaknade och väckte mig.
Kadir och Adem sov i vardagsrummet i natt själva så Esma väckte bara mig först men inte långt därefter så kom Adem inrusandes till mig och frågade vart hans monstertruck var någonstans.
Den låg bakom en kudde och allt var frid och fröjd när vi hittat den.
 
När vi var i Sverige så fick Adem två nya uppsättningar va duplo. Det är himla smidigt med duplo att de kommer som egna paket och “kategorier” men att man också kan bygga ihop allihop tillsammans.
Jag minns i början när Adem fick sina första duplopaket så ville jag hålla i sär dem. Men snabbt insåg jag att det är roligare och mer praktiskt att använda allt ihop.
Förra året fick han dessutom en grön byggplatta från Kristina, Inge och familjen så nu kan vi bygga roliga hus och annat skoj där på.
I Sverige fick Adem lilla flygplanet och traktor och dem är stora favoriter här hemma.
Dem ska vara med när vi äter, in i duschen, med i bilen och när han ska sova.
Det roliga är att Esma nu börjar ta för sig mer och leker även hon med duplo här hemma. Eller ja, hon känner och klämmer på alla bitar. Och stoppar dem gärna i munnen.
Det som är bra med duplo är att bitarna är alla så pass stora att de inte går att sätta i halsen och de är lättare att greppa även för små människor som Esma.
Adem är jätteduktig på att leka själv, det var jag också när jag var liten så det kanske han har fått från mig. Med duplo så tränar man finmotoriken men skapar också en kreativ lek och det stimulerar barnets fantasi.
Man lever i en låtsasvärld för en stund.
 
Leker dina barn med duplo?
 
 
 

6 kommentarer

  1. duplo är ju bland de bästa leksakerna som finns då barnen blir mer kreativa och tränar på att koncentrera sig osv (:

  2. Hej Louise! Nu har mitt inlägg inget med duplo att göra 🙂 . Det var roligt att följa dig från Turkiet. Imorgon åker vi hem. Kram på dig // Merima en teogen följare

Kommentera