Sena kvällar och shots!

Båda barnen sover nu och jag är jättetrött. Jag har varit riktigt trött hela helgen faktiskt.
Idag var det nog för att jag var uppe så sent igår kväll och pratade med Kadir. Ni vet, livet, uppväxt, olika liv men ändå så lika grundåsikter.
Vi är ju uppväxta på väldigt olika vis men samtidigt är vi så lika varandra om vad vi tycker och tänker.
 
Vilket fall, dagen har varit jättebra och jag lagade en god, vegetarisk gryta nu ikväll med extra mycket vitlök.
Vi är lite små förkylda här hemma så jag öser på med vitlök för säkerhetskull. Imorgon ska jag ta med mig Esma och åka till Migros hade jag tänkt för att köpa´färsk ingefära och honung där.
Ni har väl inte missat ingefärsshotten? I så fall måste ni prova den om ni vill hålla förkylning på avstånd denna höst och vinter.
 
 
 
På tal om höst så har det blivit något svalare nu, framför allt på kvällar och nätterna.
Med det sagt så vill jag också tillägga att vi har bara öppet en balkongdörr om natten och jag sover med långa tights istället för shorts.
Det är alltså inte direkt kallt men svalare än vad vi annars har haft de senaste månaderna.
Det känns som det blev svalare snabbare i år men å andra sidan så hade vi också väldigt, väldigt varmt länge förra året.
Ovanligt varmt då.
Jag minns så väl i Oktober när min syster hälsade på oss och det fortfarande var så varmt. Och det blev först kallt i December precis samtidigt som det var dags för mitt kejsarsnitt och Esma föddes.
 
 
 
Ikväll efter middagen så fick barnen bada i duschen. Dem älskar vatten båda två och jag trodde nog ingen kunde gilla att duscha mer än Adem men jag tror Esma har tagit priset i att älska vatten faktiskt.
Hon tjuter av glädje när hon ska in i duschen och skriker eller blir ledsen när jag lyfter ut henne från den.
Efter duchen så kammade jag håret på barnen och sedan fick dem sitta i soffan och borsta tänderna.
Esma har nu 4 tänder så hon har fått prova att använda tandborste.
Adem är duktig med tandborstningen och protesterar aldrig. Därför vill jag försöka få Esma att också tycka det är kul och slippa tjata eller på något sätt tvinga till tandborstningen.
Det är väl så jag har gjort med Adem, jag har inte varit stenhård med att borsta morgon och kväll från början utan ibland har vi missat/glömt eller bara struntat i det när jag märkt av att han inte vill, inte är på humör eller liknande.
Och idag har jag en son som mer än gärna vill borsta tänderna när jag säger till honom. Dessutom får jag bortsta tänderna på honom utan att han protesterar eller säger emot.
Så länge han får borsta själv sedan så säger han aldrig något när jag säger att jag ska borsta på honom.
 
 
Nu blev det ytterligare en lite sen kväll för Kadir tog fram vattenmelon och jag tog en pause i bloggandet för att äta.
Dags att stänga ihop datorn och sova ett par timmar. God natt!
 
Vi tvättade idag också. Mycket intressant för dem mindre.

3 kommentarer

  1. Hej!
    Vilken skön bild o var glad att det finns några intresserade?? här hemma verkar jag ha det mesta intresset av tvättmaskinen 2 tonårskillar o en man som inte hittat den efter 30 år tillsammans. Ibland blir jag less o sur o förbannad men han lagar mkt mat och handlar den o sköter även våran bil en V70 från 99 som rullat 6000 mil(inga mil på en sån gammal bil) sen putsar han fönster 2 gånger om året så jag biter ihop. Det handlar om att ge o ta jag städar mest men han kör ett race i månaden i badrummet golv till tak det gör inte jag . På tal om dusch med barn i den lägenheten vi bodde de 3 första åren fanns bara dusch så jag satte en stor balja på duchutrymmets golv då bägge älskade att plaska runt. När de fyllde 3 flyttade vi till en lägenhet med badkar o då blev det bada av vi hade nog de renaste barnen på förskolan tror jag. Johan och Niklas älskade vatten o när de blev större så duschade de med glädje o lekte i duschen.
    Hälsningar Birgitta S

  2. Jag tycker det är jättegott nu när det är svalare(man slipper de små djuren också som annars biter en)

Kommentera