Gröt till frukost!

Jag valde att ha Adem hemma idag. När jag inte jobbar utan själv bara är hemma med Esma så känns det skönt att kunna välja så.
Det är lyxigt. Lyxigt att vara själv med Esma ett par timmar om dagarna men också lyxigt att kunna säga “Nej, idag får Adem vara hemma med oss”
Nu var han hemma för att jag kände att han skulle få vila upp sig lite extra nu när han har börjat hosta.
Som alltid så är det en massa slem i halsen och näsan. Snor och slem.
Och min treåring kan inte snyta sig själv vilket inte alla/många treåringar kan och han förstår inte att när man hostar upp massa slem så ska man spotta ut det för att bli av med det.  
Vi försöker att spotta i handfatet men det är så lite som kommer ut då.  
Tur att näsfrida finns. Har ni barn som är yngre så måste ni testa den. Det är rena miraklet.
 
Barnen fick i alla fall bada/duscha efter frukost och det är också bra för slemhosta. I all vattenånga som blir så får man ut en massa skit från näsan. Och massa bacieller förhoppningsvis.
 
När vi kom tillbaka från våran Sverigeresa så hade vi en myrinvasion i våran lägenhet. Och vårat älskade smörgåsrån och ett nästan nyöppnat havregrynspaket fick åka i soporna.
Nu har vi, tack vare fina vänner, kunnat återställa oordningen och vi har nu ett halvt paket smörgåsrån här hemma eftersom barnen älskar det. Och ett helt nytt paket havregryn.
Havregryn finns i Turkiet men det smakar inte alls samma som svenska havregryn. Och därför smakar inte gröten samma heller tycker jag.
I helgen kanske vi gör chokladbollar också. Det är gott.
 
 
 
Minns ni att jag skrev att jag skulle köpa ingefära och honung häromdagen?
Jag åkte till Migros och kom hem med lite smått som jag behövde. Men glömde helt av ingefära och honung. Så jag åkte dit igår igen och då hade de precis fått in färsk ingefära.
Så nu ska jag faktiskt prova på att göra den där shotten som jag också skrev om sist. Allt för att hålla sjukdomar och förkylning borta.
Jag har hört att det kan bli riktigt starkt, så att det bränner i halsen. Men det är väl också därför man ska ta det snabbt som en shot varje morgon (och kväll om man vill det med)
Har ni några bra huskurer för att hålla er friska höst och vinter?
 
 
Jag köpte chiafrön och kokos på Migros när vi var där första gången i veckan. 8 lira för ett paket chiafrön tyckte jag var bra pris, särskilt eftersom man inte ska äta mer än max 3-4 teskedar per dag.
Och så ofta kommer vi ändå inte äta det, men det är bra och nyttigt har jag hört.
Vi hade det i gröten imorse tillsammans med kokos och hallonsylt.
Hallonsylt från skogarna i Piteå, fint ska det vá.
 

6 kommentarer

 1. Hej så trevligt o läsa din blogg 🙂
  Trivs du bra i Turkiet? Är det nåt att rekommendera 🙂 jag vill så gärna bo där men kan fega lite. Har du pluggat turkiska eller är du självlärd? Jobbar du med nåt? Förlåt att jag ställer så många frågor men försöker skaffa information om hur det är så jag kan beatämma mig om jag ska satsa på det eller åtminstone försöka flytta dit. Själv är jag från Iran men har bott här (Sverige) i 30 år och känner att jag behöver röra på mig o göra nåt annat. Jag jobbar som makeupartist och skulle då vilja jobba i samma branch om jag flyttar…behöver bara lite mod o tålamod o lära sig nytt språk och information :))
  Ha det fint 🙂

 2. Hej, jag åker snart tillbaka för vecka 5 och 6 denna sommar i Side. Bor i Jämtland och funderar på att ta med mig några lokala delikatesser som presenter till nya vänner därnere. Men så kom jag på, hur strikta är turkar med kött, dvs älg och ren? Kommer de att äta det eller blir det bara pinsamt? Förslag på annat att ta med? Jag har inte tänkt köpa några individuella presenter, det blir för svårt. Undrar också om du kan tipsa om nåt shopping mall i närheten av Side, förutom det med H&M? Med vänlig hälsning, Matilda

  1. Hej Mathilda! Jag tror älg och ren kan vara jättekul att bjuda på. Min man hade tex. tyckte de vore kul att prova. Men sen är han lite sådan av sig, älskar jakt och sånt. Vårat efternamn är Avcu, jägare på turkiska och det passar han perfekt haha. Däremot ska du väl undvika gris och svin men det har du säkert redan koll på. Marabou choklad brukar alltid uppskattas, även av turkar. Ullstrumpor eller tofflor att ha när det blir kallt är också ett tips. Det är jättesvårt med presenter tycker jag, mycket finns ju här och jag tex blir ju jätteglad över knäckebröd för att det är svenskt men min man ser ju inte alls någon "nytta" i dem hårda bröden haha.
   Det enda shoppingallerian som finns här är Novamall där H&M finns. Och sedan finns det shoppingbutiker inne i Manavgat och sedan såklart alla butiker i och runt omkring Side där de mesta är kopior på riktiga märken. Men jättebra och hållbara kläder för det. 🙂 Ha det så bra och ha en skön semester!!

Kommentera