Vägra frukost!

God morgon!
Idag är vi up and going som vanligt, frukost efter klockan 7 och sedan var det bara att göra oss klara för att komma iväg till jobb och förskola. Kadir åker strax innan oss så jag gör det allra sista här hemma innan vi tar på oss skorna och hoppar in i bilen. Det är så skönt att slippa jacka på morgonen och krångla med sånt extra.

Idag ville Adem inte äta frukost. Vi försökte erbjuda honom både det ena och det andra men det var ett tvärnej. Då är det ingen idé att ens försöka övertala honom och det som är bra med förskolan som han går på är att de äter en bra och varierande frukost vid 9-tiden. Så vill han inte äta hemma så vet jag att han äter där.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och sedan ska jag få Esma att vila en stund. Under tiden ska jag plocka undan gåstolen, babynestet, babygymmet och allt sånt där som hon inte längre använder. Vår lilla tjej har blivit stor och det är ingen idé att ha sånt framme när det ändå inte används.

Ha en bra onsdag kära läsare!

Förskola Turkiet

Louise i Turkiet Esma

2 kommentarer

 1. Hur funkar förskolan i Turkiet?!
  Jag vet att man måste betala extra i tex Grekland om barnen använder blöja när dom börjar.
  Hur funkar det i Turkiet?!
  Är det någon viss ålder och måste man kunna något, tex kissa på potta/toalett eller typ kunna gå?

  1. Det beror lite på vart man bor och sånt. Men kommunal förskola finns från 3 års ålder i Turkiet, jag tror det kostar 250 lira i månaden då. Privat förskola har vi våran son på och han började när han var strax över 2,5 månad. Han var en av de yngre och det fanns inga blöjbarn eller någon under 2 år där. På privata förskolor kan de ha lite olika regler om när dem får börja, allt från en viss ålder till att de måste kunna gå själva eller att de måste vara utan blöja. Överlag, där vi bor, så OM barnen går på förskola vilket inte är helt självklart så börjar dem runt 2,5-3 år tidigast. Det finns såklart även de mammor som ex. måste börja jobba tidigare och inte har någon vän, granne eller släkting som kan ställa upp och passa. Men det är mer ovanligt. Om mamman inte är hemma med barnet så brukar många gånger någon släkting oftast vara den som passar barnen. Vi hade funderingar på att lämna Adem till en dagmamma som också är syster till min mans svåger ett tag.
   Ha det så bra!

Kommentera