Fortfarande sommartid hos oss!

God morgon!
Nu kanske du tänker att jag är en hurtbulle som är vaken tidigt men så är inte fallet. Minns ni att jag skrev om sommartid-vintertid i början utav September? När Sverige i år vrider tillbaka klockan så står vi i Turkiet still på våran vanliga tid. Ni kan läsa inlägget HÄR igen. Turkiet har från och med i år beslutat att vi, som många andra länder, går på en och samma tid året om. Vi stannar i sommartids-tiden och det är så himla skönt. Slippa tänka på vad klockan är när det ska ändras fram och tillbaka.

Jag har under senaste veckan läst om att man borde göra samma sak i Sverige och hur bra det skulle vara eftersom man skulle få FLER soltimmar om man inte vred tillbaka klockan en timme så här års. Och ett land som Sverige som är så mörkt under vintertid skulle verkligen behöva det. Jag tror att inom 5-10 år så stannar Sverige också på sommartid precis som Turkiet nu har gjort. Finns det något att förlora på det?

Nu gäller det bara att komma ihåg att när klockan är 11 hos oss här i Turkiet så är klockan bara 9 i Sverige och Norge. Det är ganska stor skillnad. Och när jag lägger mig klockan 23 så är klockan bara 21 i Norden.

Hoppas i alla fall att ni har vridit tillbaka klockan. Många digitala klockor som dator och telefon gör oftast det av sig själv så det är ju bra.

Idag ska jag och barnen ut på äventyr hade vi tänkt. Sedan ska jag se till att dem badar riktigt ordentligt i eftermiddag så att dem är rena och luktar gott imorgon när en ny, härlig vecka sätter igång. Mina barn älskar att duscha och bada så det är nog inga problem. Värre att få dem ut från duschen.

louiseiturkiet
Bilden har väl ingenting med inlägget att göra men jag tyckte den är så fin på Adem och Kadir när vi väntade på flyget i Norge som skulle ta oss tillbaka till Turkiet igen. Detta var i mars 2015.

2 kommentarer

  1. Låter sunt att inte ändra klockan, tycker jag. Men det ska var sommartid hela tiden, inte tvärt om.
    Ha det bra i värmen önskar Lena från ett varmt och soligt Spanien

  2. “Jag tror att inom 5-10 år så stannar Sverige också på sommartid precis som Turkiet nu har gjort.”

    Jag tror inte Sverige kommer att göra detta. Det finns en orsak till varför dom ändrar tiden, men ur en praktiskt aspekt så skulle det kanske underlätta något.

Kommentera