Strömlösa!

Upp som en ballong och ner som en pannkaka. Eller vad är det man brukar säga? Dagen började bra men vid 9-tiden så försvann strömmen hos oss och även på väldigt många andra platser här omkring. Först 8 timmar senare, vid 17-tiden så kom strömmen tillbaka hemma hos oss. Det är inte helt ovanligt att sånt händer här, särskilt under vintertid. Ett par gånger varje år har vi strömlösa dagar, ibland 3 timmar ibland över 9 timmar. Det jag har lärt mig när strömmen går är att man aldrig vet när den kommer tillbaka och det blir inte bättre av att sitta och vänta på att den ska komma tillbaka heller. Men det är svårt för just när man är hemma utan ström så kommer man på massa saker man “måste göra” som man behöver ström till. Baka en kaka, dammsuga i alla hörn och kanter där man annars inte bryr sig om att dammsuga, platta håret, googla massa konstiga saker som man går runt och tänker på och sådana saker. Det strömlösa livet är hårt. Jag drar alltid ut köksfläkten när strömmen gått så när den sen är tillbaka igen så dånar fläkten för fullt, och på så sätt har jag koll på när jag kan köra igång dammsugaren igen eller vad det nu är jag behöver göra. Smart, eller hur?

Mitt problem idag var att min telefon var nästan helt urladdad när strömmen gick imorse. Så jag började oroa mig att jag inte skulle veta vad klockan var och inte veta när det är dags att hämta Adem på förskolan. Vi har pratat om att köpa en klocka och ha på väggen i vardagsrummet men nu ska jag definitivt ta tag i den saken. Som tur var så hade jag min surfplatta som var uppladdad så att jag kunde ha koll på tiden.

När strömmen försvinner här så blir lägenheter och hem drabbade medans vid ex. hotell, sjukhus och skolor så har de en generator så där märks det oftast inte av att strömmen försvunnit. En del lägenheter har också generator men de flesta är utan. När det har varit mycket regn och åskoväder så brukar strömmen ibland försvinna hos oss dagen efter har jag märkt. Jag vet inte varför det händer just då men jag vet att varje gång det händer på vintern så blir jag så glad att vi har braskamin hemma. Det blir så kallt inomhus på vintern och går strömmen när man har a.c. eller elektriska element som enda värmekälla så blir det ruggigt kallt ganska så snabbt. Då är det skönt att ha en braskamin, slänga in några extra vedklampar och värma sig gott. Braskaminen har vi inte ställt in i lägenheten än men ved köpte vi redan i augusti för att köpa så torr ved som möjligt. Det blir billigare så och veden är lättare att elda.

Nu när jag skrev detta inlägg och barnen lekte i rummet bredvid så började det att regna. Jag tror det är andra eller tredje gången det regnar den här månaden. Annars har vi haft en ganska så varm och skön Oktobermånad.

vinter turkiet
Jag och Adem på strandpromenaden i Side för några år sedan. Då var han nog runt 7-8 månader gammal och vi provade sittdelen på gamla vagnen för första gången.

Kommentera