Sängliggandes och matlagning!

I torsdags så vaknade jag med huvudvärk men kände mig ändå som vanligt. Efter lunch däremot så började jag känna mig jättetrött i hela kroppen och jag bestämde mig för att sova middag medans Esma ändå gjorde det. När hon sen vaknade så mådde jag fruktansvärt illa. Jag kunde inte stå upp några längre stunder och all energi var som bortblåst. Adem kom hem från förskolan och jag låg på soffan fram tills det att barnen skulle äta. Dem åt men jag klarade inte ens av det så jag kämpade mig verkligen igenom sista vakna timmarna den dagen. När Kadir kom hem från jobbet så var hela köket ett enda stort kaos. Men han sa inget, vi hade pratat i telefonen under dagen så han visste att jag inte kände mig bra. Han ställde sig bara i köket direkt, drog väl någon suck och sedan diskade han och plockade han undan på allting. Han är bra han, min man.

Jag hade hoppats på att vakna och må bättre under fredagen men det var nästan lika illa då. Jag sov när Esma sov och energin var fortfarande borta. Hon fick leka på vardagsrumsgolvet och jag la en madrass på golvet och låg på. Det var nästan lite läskigt för jag hade ingen huvudvärk, jag var inte förkyld eller hade någon värk utan jag var bara helt slut i kroppen. Den orkade inte bära mig kändes det som. Jag försökte få i mig en resorb och dricka vatten men med tom mage och noll matlust så är det inte lika lätt. Men jag tror den där resorben hjälpte. För Kadir hämtade Adem på förskolan och lämnade av honom hemma innan han åkte vidare till jobbet och sedan kom min energi sakta tillbaka. Vi åt en tidig fredagsmiddag, fisk och ris blev det, och sedan myste vi med poppade popcorn och en barnfilm som gick på tv:n. Så precis lika snabbt som min energi bara försvann så kom den också tillbaka och jag dammsög och fixade innan Kadir kom hem från jobbet.

Egentligen skulle barnen sova då men dem hade överskottsenergi så vi flyttade om hemma med sofforna, jag våttorkade golvet i vardagsrummet och sedan gjorde vi plats för soban, braskaminen. Så nu är den på plats och vi kan börja elda om kvällarna. Vi har kört ac.n i två dagar på kvällarna nu eftersom det börjar bli kallt inomhus. Inte jättenödvändigt men det är ändå skönt att ha lite värme innan man ska sova. Och det är nog särskilt när man ställer in braskaminen tycker jag. Jag får en härlig vinterkänsla i hela kroppen och jag hoppas barnen också kommer ha med sig det som ett mysigt minne från deras barndom. Det är lite som när man ställer in julgranen inför jul. Det är en känsla som infinner sig i kroppen, en mysig och varm känsla.

Popcorn Esma provar mössa
Esma provade min gamla mössa igår. En blandning av att det var jättekul med mössa på huvudet och inte alls så kul. Jag tycker att hennes ansiktsuttryck här visar den känslan ganska så bra.
matlagning
Idag var det stor matlagning på schemat denna förmiddag. Jag gjorde en soppa som heter Tarhana, jättegod är den. Och sedan lagade jag gröna bönor i tomatsås med goda kryddor och ett par vitlökar i. Och till det gjorde jag också bulgur. Sedan hade vi bröd och turkisk yoghurt till.
Recept på maten hittar ni HÄR och HÄR


tack för maten
Esma mumsade glatt i sig dagens lunch.

2 kommentarer

  1. Hej Louise! Vad läskigt att bli så där energilös och dålig helt plötsligt. Håller tummarna för att det var en engångsföreteelse. Tummen upp och tack för lite receptlänkar, bra med lite kvällsmatsinspiration! Kram

    1. Ja det var lite läskigt faktiskt men det gick över ganska snabbt ändå. Vad kul att du gillade recepten. Jag ska försöka få några till goda recept framöver.
      Ha en bra söndag! Kram

Kommentera