Magsjuka och presidentvalet, Samma skit!

Hejsan! 
Har ni saknat mig? Natten till i tisdags så blev vi magsjuka. Precis när jag skulle lägga mig för att sova så vaknar Esma och kräks ner hela sin säng och sig själv. Det var bara början på ett oändligt kräkande som aldrig ville ta slut. Esma har ganska så mycket kläder i sin garderob just nu, ärvda från Adem och sina egna. Men nästan allt blev använt, och nerspytt. Hon ammar fortfarande och jag insåg såklart tidigt att ju mer hon ammar ju mer kommer hon spy, men försök att få ett sjukt barn som ammat sedan födseln att inte amma när hon behöver så mycket närhet och tröst som det bara går. Hon kunde dessutom inte komma till ro och vägrade sova. Vi låg vissa gånger på golvet och sov 5-10 minuter för att sedan vakna och byta sovplats. 45 minuters sömn blev det den natten men i onsdags mådde Esma bra igen. Och vad tror ni händer då? Jo, jag börjar spy såklart. Jag var HELT slut den dagen, orkade inte äta, orkade inte stå upp, när jag bytte blöja på Esma vid skötbordet så stod jag lutande och andades djupt för att bara ta mig igenom dem korta minuterna på stående fot. När kvällen kom och Kadir kom hem från jobbet så möttes han utav ett kaos hemma. Allt var upp och ner men han tog tag i det och jag, Esma och Adem kunde lägga oss och sova i en nybäddad, ren säng som jag lyckats fixa på eftermiddagen. Igår mådde vi alla bra igen och peppar, peppar så är vi friska nu. Adem har fått slemhosta men utöver det så är vi okej. Jag tror detta året är mitt “magsjukeår” Jag har varit magsjuk säkert 4-5 gånger till skillnad från att inte ens minnas när jag var magsjuk senast.

På tal om magsjuka och spya, USA har en ny president.
Ja, den övergången här i texten tyckte jag var klockren.
För helt ärligt talat. Donald Trump som president? När han berätta att han skulle kandidera så trodde jag att han skämtade. När han sedan kom med så sjuka uttalanden om kvinnor, muslimer, homosexuella, mörkhyade etc. så kände jag bara avskum. Han kanske har vissa idéer om hur man kan förändra USA till det bättre men det betyder inte att det han säger om tidigare nämnda kategorier är okej överhuvudtaget. Bra förändringar för landet väger liksom inte upp de negativa uttalanden så att det blir mer “okej” att säga eller ens tycka. Jag tänker på järnrörsskandalen som drabbade Sverige för några år sedan. HUR kan dessa människor få ta plats i Sveriges politik och riksdags ens? Borde det inte bli direkt avstängning från partiet och uteslutning ur den svenska politiken med en gång efter en sådan skandal? Skulle Clinton uttala sig som Trump så skulle hon inte få en enda röst. Jag menar inte att Clintons åsikter och förändringar hon ville göra som president är bra, men Trump drog det till en helt annan nivå med hans uttalanden. Och nu är han USA´s president, grattis. Dem säger att man ska ge honom en chans, att det bara är ett sätt för honom att vinna röster på och att hans, förhoppningsvis bara 4 år, kan bli bra. Men det betyder inte att det han har kört med i sin valkampanj, och tidigare i olika sammanhang är okej. Jag hade gärna sett någon annan som USA´s president de 4 kommande åren, gärna en kvinna dessutom. Nu lämnar jag politiksnacket här.

Hoppas att ni får en bra torsdag och kom ihåg; Imorgon är det fredag och det betyder att helgen knackar på dörren!

h clinton
New York city, 2008.

2 kommentarer

  1. Stackars dig att vara magsjuk och samtidigt ta hand om små barn. Har varit med om det många gånger.. men peppar peppar så verkar jag blivit imun efter 4 barn.

    1. Ja det är inte så lätt när man själv blir sjuk också. Men jag har snälla barn och oftast går det bra. Det blir inte “som vanligt” utan det får bli som det blir helt enkelt. Hoppas du slipper sjukstuga med 4 barn och dig själv framöver. 🙂

Kommentera