Söndagsminnen och känslor!

Äntligen söndag, känner ni också så? Karin skrev och frågade mig om jag känner av mer helg och vecko-känsla nu när Adem går på förskolan och ja, det gör jag definitivt. Förut gick allt bara på ett rullband och utöver att vissa butiker, banker och liknande platser är stängda på söndagar så kände man inte av om det var måndag, fredag eller lördag. Kadir jobbade hela tiden och barnen var ju med mig. Lite tråkig känsla samtidigt som det också är skönt på samma gång, vi har och hade våra rutiner ändå. Men just nu känns det jätteskönt med att ha helgkänsla och veckokänsla i kroppen. Jag tror och hoppas att barnen också känner av det och att det är lika härliga känslor som jag hade när jag var liten. Jag gillade söndagar då för dem var alltid så mysiga, mamma bakade eller lagade någon mat, vi kanske tog en promenad tillsammans ute på eftermiddagarna, hon fixade med tvätten eller ute i rabatterna. Jag lekte med mina leksaker, pysslade, lekte med kompisar och sånt. Sen var det alltid tvtid på kvällarna. När jag skriver detta så ser jag allting framför mig hemma i mammas hus, i köket, i vardagsrummet. Älskade underbara minnen tillsammans med min mamma. Jag är glad över att ha fina minnen från min barndom. Jag bodde hemma hos mamma men hälsade på pappa i Göteborg vissa helger. Eftersom jag spenderade mest tid hos mamma så är det mer specifika vardagsminnen jag har från det. Medans med pappa minns jag mer högtider och sånt vi gjorde ute, Liseberg och slottsskogen tillexempel.

Nu är det dags för mig att skapa minnen med mina barn och att dem i sin tur kan “se”, känna av och kanske minnas dofterna från våra stunder tillsammans. Den senaste tiden, sen vi köpte den där vita pallen ni vet, så har Adem varit med i köket och hjälpt till med matlagning och bakning mer. Och han blir äldre, lär sig mer, tar för sig och vill framför allt vara med på sådana saker. Ibland passar det inte men jag vill försöka få honom att vara med i sådana saker så mycket det bara går. För det kommer skapa våra minnen ihop. Sedan kan han imponera på tjejerna när han kan baka kakor i tonåren. När Esma är stor nog så får vi skaffa en pall till henne också. Idag skulle vi bakat kakor ihop men jag tror inte tiden kommer räcka till nu på eftermiddagen så han får hjälpa till med middagen istället. Vi har en ny tradition här hemma och det är att barnen alltid får bada och duscha på söndagarna, utöver de veckodagarna då de får duscha. Jag tycker det är en smart grej att skrubba bort veckan och göra sig fin och ren för en ny som kommer. Jag älskar söndagar lika mycket som måndagar och fredagar.

I denna veckan som snart är slut så har det varit mycket upp och nedgångar. Maginfluensa, snuva och ingen sömn ligger på årets minus och allt detta hände nu i veckan. Och inte att förglömma USA´s presidentval. Men mycket kul hände också. Jag och Adem har klippt oss, vi hade ordentligt fredagsmys här hemma, jag fick en rolig överraskning på min mail och jag hade ett (eller flera rättare sagt) samtal med min underbar vän Amanda som hjälpte mig med en sak. Och nu är allting klart med papper för vår stora grej här i familjen. Nu ska jag bara prata med Kadir om hur jag ska berätta om det på bloggen. Kanske ska vi vänta lite till med att berätta…

Inför veckan som kommer så ser jag fram emot mycket skoj bland annat hoppas jag på en fika med ett par bekanta här i Manavgat och sedan hoppas jag att det händer lite skoj med bloggen också. Och det ska bli skönt att Adem får ta ut sin energi med sina kompisar och sina underbara fröknar. Det behöver han. Vet ni vad jag ska göra nu då? Ta hand om ett tvättberg såklart. Never ending story.

Ha en riktigt bra söndagseftermiddag och tänd lite mysiga ljus ikväll. Men glöm inte att släcka dem när ni ska sova!

Sundayfeeling LouiseiTurkiet

Bilder från www.pinterest.com Jag älskar att hitta härliga citat och bilder därifrån.

3 kommentarer

 1. Visst känner man mer av helgerna när man har barn på dagis, skola och jobar. Min bästa dag är fredag efter jobbet och lördag. Söndag är ju med bra men då känner man att snart är det jobb igen. Helgen rusar iväg ju. Går Adem hela veckan på dagis? Ha det fint. Kram

 2. Hej!
  Näe du, nu får du berätta, jag tror jag vet 😉
  Ikväll ska vi ha lite fredagsmys här hemma, japp på en söndag =)
  Mannen har jobbar hela helgen så då myser vi till det ikväll med lite varma mackor och Helenius hörna på tv’n.
  Det var roligt att du skrev ett inlägg om er helgkänsla =)
  Kram

Kommentera