Svenska farsdag!

Det är sista timmarna på denna söndag och dessutom årets farsdag. Min tankar har gått till pappa denna dag och allt det roliga vi gjorde hemma i Sverige i somras när vi var där och hälsade på. Tänk att vi bodde hos honom i nästan en månad. Det gick jättebra, bättre än vad jag trott med två små barn som levde livet från morgon till kväll. Ja, mina barn är inte direkt kvällströtta. Och dessutom vaknar de relativt tidigt på morgonen med. Vilken tur att pappa har sin kaffemaskin hehe.

Idag har jag också tänkt mycket på Kadir och hans roll som pappa. Jag har det stora ansvaret över barnen då Kadir jobbar hela dagarna. Vi har inte möjlighet att byta rollerna eftersom jag inte är turkisk medborgare eller har arbetstillstånd och det gynnar inte oss om jag jobbar och Kadir är hemma. Pappaledighet, vad är det? Det finns inte här på det sättet och jag tycker att det är jättebra att man har möjlighet till det i Sverige. Men även om Kadir jobbar, och jobbar mycket dessutom, så är han en väldigt engagerad pappa som är involverad i alla barnens utvecklingssteg och äventyr. Eller baba som vi säger. Vi säger aldrig pappa, eller far utan vi säger bara baba som det heter på turkiska. Barnen kallar mig för både mamma och anne, det turkiska ordet för mamma och det är okej tycker jag.

Tummen upp och ett stort hipp, hipp, hurra för alla pappor i världen som engagerar sig i sina barn och bonusbarn.

Farsdag Kadir Louise Kadir 2016-09-15 17.30.29

 

En bild på barnen med sin morfar i somras.

20160808_211525

Kommentera