Recept, Hallongrottor!

Jag vill inte kalla mig en kaffedrickare men jag har nog fått inse att det är precis det jag är. Varje dag vid 10-tiden så blir det en kopp kaffe medans Esma sover middag. Då försöker jag uppdatera bloggen, kolla instagram och svara på mail och kommentarer. Det är min egna stund och för att få lite extra energikick så blir det en kopp kaffe då. Och gärna något gott till om jag har något hemma. Ibland blir det en kopp på eftermiddagen också om jag känner att jag har mycket att göra och fixa med. Igår så tog jag en sen eftermiddags kaffe och den kickade väl igång lite senare än vanligt. Dessutom sov barnen sin eftermiddagsvila senare än vanligt men då passade jag på att städa båda toaletterna här hemma. Sånt som man måste gå all in för att göra ibland, tyvärr. Men den där kopp kaffe slog nog till lite väl sent för sedan hade jag jättemycket energi hela kvällen. Så pass mycket att jag också ställde mig och bakade kakor efter kvällens middag. Sånt händer aldrig annars då, jag har ingen energi till det. Adem ville baka men Kadir kom hem precis när vi blandade ihop ingredienserna och då släppte Adem bakandet och ville istället busa med honom.

Men kakor blev det, hallongrottor den här gången. Och jättegoda dessutom. Kadir har ätit det förut men då blev de nog lite för torra. Den här gången gav han tummen upp och bad om en till.

Jag gjorde efter Leila´s recept men jag hoppade över att ha citronskal i. Dessutom blev mina 20 stycken istället för 16 som receptet säger. Och ganska så stora men väldigt goda.

  • 250 gram rumstempererat smör
  • 1 ½  dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljpulver
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Rivet skal av ½ citron
  • 16-20 tsk ekologisk hallonsylt

1. Vispa smör, strösocker, vaniljpulver och bakpulver med en elvisp i en bunke.
2. Tillsätt det rivna citronskalet och vetemjölet, blanda väl.
3. Dela upp degen i 16 formar, gör en fördjupning i varje form och klicka i lite hallonsylt.
4. Grädda i ugnen i ca 20 min på ca 200 gr.

Hallongrottor recept Hallongrottor

Jag knäppte av en bild igår när Adem åt sin kaka och upptäckte senare en gullig sak. Ser ni hur sylten bildar ett hjärta?

2 kommentarer

Kommentera