Fredagsmys imorgon!

I våras försökte jag få igång en slags fredagskänsla här hemma med barnen, framför allt kanske för Adem som är äldre, nu när vi ändå har mer av den här vecko-helg-liv än tidigare. Så på fredagarna köpte jag roliga yoghurt, ibland kinder ägg, ibland någon kul, liten chokladbit eller något annat. Inget stort men någonting som skulle utgöra den där “nu är det fredag och helg”-känslan.  Jag har världens chans att starta nya minnen som mina barn förhoppningsvis kommer komma ihåg med glädje. Men det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig när jag började med det i våras. Adem satt och åt sin spiderman yoghurt i vardagsrummet som han tyckte om medans jag lagade mat men det blev inte “det där” som jag ville ha det. Jag fick inte fram fredagskänslan hos mig. Men så kom jag på för 3 veckor sedan vad vi ska ha som fredagsmys. Popcorn! Det finns inget godare än det ibland. Jag älskar popcorn, Adem tycker det är gott och Esma har smakat någon enstaka men jag är väldigt försiktig med henne. Det är något hon får äta mer av när hon blir större. Men nu tror jag att jag har kommit på ett roligt och mysigt fredagsmys som vi alla kan ta del av så vi provar detta framöver.

Så imorgon efter middagen så plockar jag undan i köket, Esma får sin pyjamas på sig och sedan poppar jag popcorn medans Adem släcker ner i vardagsrummet och tänder våran myslampa. Det blir våran mysstund innan det är dags att sova och vi tar helg. Vad har ni för fredagsmys? Har ni något särskilt ni gör eller äter på fredag eller lördagar?

Vårat fredagsmys förra veckan såg ut såhär:

2016-11-11 20.52.372016-11-11 20.58.04

1 kommentar

Kommentera