Kvällsblogg!

Barnen sover i sina sängar efter en mysig kväll med popcorn och fredagsmys här hemma och jag sitter i soffan just nu. Kadir kom hem tidigare ikväll och barnen blev jätteglada för det. Vi har tänt brasan nu ikväll och mina ögon går nästan i kors, jag är SÅ trött men jag var bara tvungen att fixa några saker från datorn medans barnen sover. Esma har vaknat en del i natt och vaknade dessutom tidigt idag så det är väl därför jag känner mig så extremt trött. Hon är inne i en fas som gör att vi inte får allt för mycket sömn om nätterna. Men jag vet att det kommer gå över. Se bara på Adem, han slutade amma helt när han var 17 månader och sedan dess har han sovit nästan alla hela nätter rakt igenom om han inte har behövt gå upp och kissa eller om något annat har stört hans sömn. Jag hoppas att Esma kommer göra detsamma. Jag längtar tills att vi sover en hel natt eller åtminstone 6 timmars sammanhängande sömn. Men jag har inga planer på att sluta amma än. Och det verkar inte hon heller ha. Vi får se framåt våren, då är jag nog redo för att sluta.

Nu är det helg igen och vi har inga planer alls i dagsläget. Peppar, peppar så är vi friska förutom lite snoriga i näsan men sånt hör väl hösten till? Jag har som vanligt massa städ, tvätt och plock att göra men utöver det så ska vi nog hitta på något kul. Vi kanske tar förmiddagen på någon lekpark imorgon, eller ställer oss och bakar på eftermiddagen. Vi får se, det är helg och vi ska njuta av ledigheten ihop. Det ser ut att bli fint väder, runt 24 grader och eventuellt lite moln men inget regn i sikte. Det är eventuellt sista veckan med runt 25-gradigt väder. I slutet av månaden så sjunker det en bit och vi kommer ha mellan 16-20 framöver. Brr, så kallt.

God natt kära ni, ha en riktigt bra helg och ät något gott den här helgen. Det är ni värda.

hjärta

7 kommentarer

  1. Go kväll Louise! Imorgon ska vi äta gott,årets första julbord! Det är inte så mycket jag äter men det är ändå nåt speciellt med att åka iväg på julbord;) hoppas ni får en mysig helg;) kram<3

    1. Åh vad gott, nu blev jag avundsjuk. Fast det roliga är att jag älskar tanken av julbord men det finns så mycket jag inte äter på ett julbord. Älskar bruna bönor, köttbullar, rödbetssallad och ägg med lite majonnäs och en dillkvist på. Men undviker skinka, Jansons frestelse om det är ansjovis i, lax och en del annat. Så julbord är väl matmässigt inte min grej eftersom jag plockar ut eller gör om “grunden” hehe. Potatisgratäng fick min mamma tex. göra åt mig medans dem andra åt Janssons. Ha en bra helg!

  2. Låter som ni hade en bra fredagskväll 🙂 Det där med sömnen alltså…ett eget kapitel i livet 🙂 Mina barn är 7 och 8 och är inne i en förkylningsperiod och vaknar också en del men det är inget i jämförelse med för några år sen 😉 Känner med dig 🙂

    1. Jag tror det blir jobbigt dem nätterna som man annars är van att sova men det blir mycket uppvak pga. sjukdom eller “bara” förkylning. Jag är så van att vakna nu så det funkar ändå okej. Och med andra barnet är det lättare, då vet man oftast lite vad man kan förvänta sig. Första barnet var det hemskt och jag kände mig som en zombie hela första året. Hoppas barnen kryar på sig snabbt. 🙂

  3. Hej! Vilket härligt fredagsmys. Här är det också lite sämre med sömnen med lilltjejen som är febrig och inte vill sova annat än på mig eller hennes pappa. Tycker så synd om henne när hon vaknar stup i ett och är ledsen. Och dessutom blir en själv också som ett vrak utan någon ordentlig sömn. Men men, det går över det med 🙂 ha en skön helg och njut av vädret, här regnar det och är grått alltså ett klassiskt novemberväder i Mellansverige 😀

    1. Usch då, hoppas att hon mår bättre snart. Men jag förstår verkligen hur du känner dig. Tillåt dig själv att vara ett vrak, ha kaos hemma, ät skitmat och sov när hon sover på dagarna. Det är bara tillfälligt och det blir bättre. Hur gammal är din lilla nu? Jag njuter för fullt av det fina vädret, så himla glad att slippa 95% av Sveriges väder. Fast vi hade det riktigt bra när vi var hemma i somras. Då var det toppen. Kram och trevlig kväll!!

  4. Hon har känts bättre nu under kvällen så jag håller tummarna för en bra natt med mycket återhämtning för henne så hon blir frisk. Sigrid är drygt fem månader och kör just nu premiär för feber…! Och ja, sova när hon sover är verkligen guld, hur tusan gör man när man har fler barn?! 😀 ha det gott, kram!

Kommentera