Att avslöja en eller flera hemligheter!

I början utav September så slutade Kadir jobba i butiken hos sin bror som han har varit i, i över 10 år. Det var läskigt tyckte jag men jag stöttade honom till 110%. Första tiden så gick många tankar om vad han kunde och ville göra härnäst. Han ville prova på allt och lite till, inom turismen och utanför turismen. Jag tror att jag jublade för allting för han var så entusiastiskt och hade en enorm vilja av allting. Det var kul att se. Samtidigt var jag så rädd. Det var kanske inte läge att börja med någonting nytt just nu. Jag jobbar ju inte, vi har två barn och ett hem att ta hand om. Och ingen av oss hade ett jobb eller inkomst.

En dag så ringde en kompis till Kadir och sa att hans chef behövde någon som kunde hjälpa till i hans butik. En liten klädbutik på ett hotell i Kumköy/Everenseki. Så Kadir åkte dit med inställningen att det var något tillfälligt tills det att han har kommit fram till vad han ska arbeta med. Han körde på och vissa dagar var skit och vissa dagar bra med försäljning. Men Kadir hade enormt mycket fria tyglar och började ändra om designen, berättade för chefen vad som skulle kunna ändras till det bättre för att få fram butiken på ett bättre sätt och framför allt kläderna. Vissa dagar sålde han jättebra och chefen blev imponerad. Kadir har en enorm erfarenhet i bagaget när det kommer till nästan allt inom butiksjobb och att sälja kläder. Han kan det där och det sitter i ryggmärgen på honom.

Så kom han hem en dag och sa att ägaren för väskbutiken bredvid ville sälja till Kadir. Så länge som jag har känt Kadir så har han velat göra något eget. Inom vilken kategori har nästan varit oväsentligt men bara få bygga upp något eget har länge varit drömmen. Och jag har varit lite tråkig och sagt att det är verkligen ingenting jag själv vill göra. Men samtidigt har jag stöttat honom, det är hans dröm…men väskbutik?…Jag vet inte alltså.

Det blev inget med det. Jag tror att Kadir kände att det inte helt var hans grej. Han hade inte riktigt glöden för bara väskor. Ytterligare någon vecka gick och hans chef började försiktigt fråga om Kadir har lust att köpa hans butik, klädbutiken som Kadir har börjat rusta upp och fått igång ganska så bra. Ju mer han tänkte på det ju mer började han känna att detta var hans stora chans. Priset var lågt eftersom chefen mer eller mindre ville bli av med den. Men samtidigt lever vi på bara en lön och vem vet hur det kommer gå. Med allt. Ska man ta chansen nu eller ska man hitta något större, bättre utanför ett hotell som därmed blir betydligt dyrare. Har vi råd med det? Har vi råd att inte ta den här chansen? När ska man slå till egentligen, när vet man att det är nu man ska köra?

Vi pratade mycket om det hemma, för det skulle bli ett gemensamt beslut. Jag har två barn och ett hem att ta hand om. Jag är inte turkisk medborgare och kommer inte kunna ha arbetstillstånd där så jag kommer inte jobba, den saken är klar för oss. Butiken är liten men hotellet är stort, öppet året om och det är dem där trogna tyskarna som kommer tillbaka flera gånger varje år som mest befinner sig på detta hotell. Det är en chansning, men vi kände att det är fasiken dags nu. Det kommer inte komma en sådan här chans igen till en plats och ett pris som detta. Vi kör!

Så måndag 24/10, 2016 blev vi butiksägare.

Sedan kan vi inte bara stanna där utan vi måste ju alltid göra något mer galet när vi ändå håller på, eller hur?
Bredvid våran butik så låg en annan butik vägg i vägg med oss, som säljer skinnjackor. Ja, den låg där. Vi köpte den med ca två veckor efter första köpet. Medans vi ändå håller på. Så nu har Kadir slagit ner väggen där emellan och vi gick från en liten, liten butik till en något större butik.
Taaaadaaaaa!

 

Som ni säkert förstår så kommer jag blogga mycket, mycket mer om detta allt eftersom men jag tror vi ska smälta det här först. Vårat nya äventyr och en ny milstolpe i vårat liv. Jag är inte bara mamma, fru, vän och bloggare utan nu också butiksägare tillsammans med min man. Inte illa får jag säga. Det är en stor grej för oss, för våran familj. Detta är våran framtid och något vi verkligen tror och vill satsa på. Och jag är jätteglad över att äntligen kunna berätta det för er med.

Vill ni besöka vår butik så hittar ni vägbeskrivning HÄR

dsc03303_54941f9b9606ee4d1cd68a2a 1461703_1394252304149511_1887907568_n_54841702ddf2b33f3df7288b
Från åren innan vi fick barn.

25 kommentarer

 1. Woow;) Grattis till er<3 hoppas ni får stor framgång med er butik! Då blir det ett besök hos er i maj för en del klädinköp;)hälsa Kadir också lycka till<3 ha en fortsatt härlig lördagkväll;) kram<3

  1. Tack så jättemycket, jag ser fram emot ett besök och så att vi kan träffas 🙂 Säg bara till när ni är på väg ner till Turkiet så gör jag mig redo 🙂

 2. Grattis till er Louise och Kadir! Man måste alltså vara Turkisk medborgare för att kunna jobba i Turkiet?

  1. Tack så mycket! Ja,det stämmer. Turkisk medborgare eller arbetstillstånd som arbetsgivaren godkänner men då ska arbetsplatsen utgöra vissa krav ex. x antal anställda etc. Och för tillfälligt jobbar bara min man. Men framöver sen kanske det blir av, när båda barnen är så stora att de går i skolan och så. Kram!!

 3. Wow! Vad häftigt och roligt, stort grattis till er, jag önskar er all lycka med butiken och allt annat 😀 <3

 4. Grattis och lycka till. Hoppas att allt går bra. Palmerna du fotade ligger kanske utanför butiken

 5. Gissade att det var något sånt här då du publicerade bilden på palmerna (med hotellet i bakgrunden). 🙂 Stort GRATTIS!! Förstår att det är en stor grej och omställning för er, lycka till med allting! Både du och Kadir har ju en lång erfarenhet inom branschen så det kommer säkert att gå bra. Och ni har större frihet att själv bestämma. Vad ska ni sälja i butiken? Bara kläder eller annat också? Vilket hotell är det? Lycka till, än en gång! Hayırlı uğurlu olsun inşallah!

 6. Gratis och vad spännande!
  Tror ni gör rätt som satsar nu om det är till ett ok pris. Sen att hotellet är öppet året rum är bara plus. Tror att priserna och lokaler kommer att gå upp igen i Turkiet det kanske har varit en svacka pga av allt skit men det vänder. Skall man satsa ska man göra det i lite oroliga tider och sen verkar din man ha erfarenhet av butik o försäljning guld värt. Sen får inte du jobba pga ej turkisk medborgare men du gör ett jobb tar hand om barnen o när de blir större och är mer i skolan kan du göra saker som inte syns men hjälper till ändå ta hand om post ,betala räkningar osv…som är relaterat till företaget.
  Lycka till o Kram!
  Birgitta S

  1. Åh, vad roligt! Jättestort GRATTIS och stort lycka till. Ett nytt livskapitel startar.
   Det ska bli så spännande att komma ner och se den.
   Hälsninga
   Sylvia

 7. Oj! Grattis och all lycka till er! Hoppas på att få se många bilder från butiken och omgivningen.
  Ha det gott! Hälsn Kerstin (från Finland)

 8. Åh vad skoj! Önskar er all lycka med butiken, får bli ett besök nästa gång vi kommer…

 9. Oboj Oboj Oboj! Här händer det grejer minsann! Vad coolt! Jättevågat! Way to go! Familjeföretag!
  Grattis! Vad heter hotellet?
  Man måste våga saker i livet!
  Kram Pija

  1. Ja det måste man verkligen. Jag återkommer med all info om butiken, och hotellet, när vi har fått mer ordning och framför allt bra bilder som jag kan dela med mig utav 🙂 Planeras det resa i vår eller sommar och blir ni isf då två som vanligt?

Kommentera