Utomhus hela söndagen!

Idag är det måndag och vi är på hugget från start. Jag tror vi samlade på oss energi igår när vi fick massa tid utomhus, först en stund i skuggan på baksidan och sedan när Kadir kom hem så gick vi ut i solen istället. D-vitamin förrådet fyllde vi verkligen på. Barnen lekte massor och grannpojken kom ut en stund den sista tiden och lekte med oss innan det var dags för barnen att gå in och vila en stund.

Det blev middag framför tvn på kvällen och barnen åt med stor aptit. En stund efter maten så tog Kadir fram frukt och nötter. Rostade jordnötter och kastanjer, Så himla gott. Adem och Kadir gjorde apelsinjucie till hela familjen som vi drack i små teglas med sugrör. Festligt!

Den här veckan har vi inget inplanerat just nu. Men det kan hända att det blir en julfika i Side framöver i veckan och sedan kanske vi gör en dagsutflykt hela familjen en dag. Vi får se vad det blir tillslut. Det händer säkert massor av kul och sedan måste jag plocka undan hemma ordentligt så att vi kan ta fram våra julsaker. Dem skulle fram förra veckan var det tänkt men pga. sjukdom så har jag fått skjuta på allting. Vi kan väl hoppas att det kommer fram innan den 24:e i alla fall, hehe.

Vad har ni för planer den här veckan? Ska ni på något luciafirande imorgon, tisdag?

2016-12-11 13.11.382016-12-11 13.12.212016-12-11 13.12.352016-12-11 18.45.212016-12-11 18.30.19

 

Gårdagens Esma. Jacka och tröja från H&M. Jeans från Newbie.
2016-12-11 13.00.14 2016-12-11 13.00.18 2016-12-11 13.00.20

 

Våran glada Adem, redo att gå ut och leka. Jackan kommer från H&M.
2016-12-11 12.56.44

7 kommentarer

 1. Men ååååå, bara långärmad tröja!!! Avis!!!!!
  Här är det ena veckan 9 grader och”vårvärme” och så nästa vecka, så går det ner till -3 grader och suger fett.
  Imorgon lucia på jobbet. Är tomte, sjunger solo med arbetskompisa. 🙂
  Kram //Pija

  1. Visst ser det underbart ut. Vi kör med vindjacka på barnen i skuggan men hann inte riktigt få av dem innan dem skulle upp på cykeln. Det blev lite svettigt ett tag haha. Kör hårt imorgon, tomten!! Kram

 2. Hej! Nyfiken, pratar du svenska med barnen eller har du lärt dig turkiska? Hur tänker du kring tvåspråkigheten?

  1. Hej Susanna! Jag försöker hålla mig till svenska så gott jag kan. Annars kommer inte barnen lära sig det och det vore väldigt tråkigt. Turkiska får dem ändå gratis genom skola, släktingar som vi besöker ofta här, tvn och alla andra runt omkring oss. Jag försöker spela så mycket svenska tv-program som det går också just pga. att de inte bara ska höra min svenska utan mer ord och mer dialekter på svenska. Men tyvärr använder jag en hel del turkiska ord, som gel (kom) tamam (okej) och liknande när jag pratar med barnen. Jag måste bättra mig med det. Adem är trespråkig då han har greppat engelskan riktigt bra, men han är också lite sen i talet pga. alla språk men det börjar lossna nu.

Kommentera