Luciafirande i Turkiet!

Igår hade vi luciaövning hemma hos oss. Ja, det är vad man skulle kunna tro i alla fall. Fast egentligen var det bara en ren tillfällighet. Vi firar lite jul hos oss den 24:e här i Turkiet men lucia har jag nog aldrig firat här. Det tror jag inte att jag gjorde när jag bodde i USA heller. Fast det är 8 år sedan nu så jag kanske bara inte minns. Minnet är bra men kort, ibland.
Vilket fall, på kvällen hade vi Kadir´s kusin, Kadir (Ja, dem har samma namn…) på besök hos oss och jag lagade turkisk middag och serverade te efteråt. Sedan åkte dem båda Kadir:arna (höhöhö) iväg och jag, Adem och Esma hade disco i vardagsrummet. Efter lite härliga barnsånger på tv:n från youtube så kom några jullåtar också. Passande eftersom det är lucia idag. Adem dansade loss till dem med och sjöng med allt vad han orkade och kunde.

Jag filmade ett litet klipp och la ut på min instagram igår kväll. Här nedan kan ni se den. Så nu har vi iaf tränat på lucia. Nästa år kanske vi kör all in och firar även det.

 

2 kommentarer

  1. Men åh;) vad gullig han är<3 och lilla Esma;) man ser hur koncentrerad hon var på filmen;) underbara barn! Kram<3

  2. Hej!
    Vilka fina söta barn och de är i en så rolig ålder (trots alla sjukdomar m.m) nyfikna på världen och Tomten och Lucia även om det var en intensiv tid när de var små så var det roligt. Här var det nog ingen som tänkte på Lucia i morse bägge sönerna började sent i skolan o sov när jag o mannen gick till jobbet och vi såg inget firande med sånger på TV vet inte ens om det var något?
    Hälsningar Birgitta S kram till dig o din fina familj

Kommentera