Jag vill ge mitt stöd för barn i #Aleppo och övriga världen!

Hej på er!
Idag fick jag fram på min app Timehope att för 4 år sedan så bakade jag och mamma bullar hemma hos henne i ett vintertäckt Sverige. Det var jättemysigt. Mamma var trött men satt i köket med mig och sa vad jag skulle ha för ingredienser och hur jag skulle göra. Det var första gången jag bakade bullar helt själv. Och goda blev dem.
Igår var det lucia och vi firade inte men däremot gjorde jag hemmagjorda köttbullar. Jag har gjort köttbullar några gånger innan men det har alltid blivit fel. Vissa av er kanske tycker att det är jättelätt att göra men jag tycker inte det. Antingen har jag bränt dem, dem har rasat ihop i stekpannan och sist när jag gjorde så provade jag att laga inne i ugnen istället. Men mina lagom stora köttbullar sjönk ihop och blev jättesmå. Igår däremot så blev dem nästintill alldeles perfekt. Lite torra kanske men smaken var jättebra och jag kommer fortsätta öva på detta. Hemmagjorda köttbullar känns lite juligt tycker jag.

Idag har vinden vänt och det är kallt ute. Solen skiner men det är jättekalla vindar. Och då känns det lite inomhus också eftersom vi inte har isolerat hos oss. Det är ganska så ovanligt att de isolerar lägenheter här vid medelhavet och då känns det som sagt när det blir kallt ute och blåser. Men vi har brasan tänd och solen värmer skönt i vårat vardagsrum och kök just nu.

Denna morgon satt jag och kollade instagram och hamnade på hashtagen #Aleppo Har ni inte gjort det så rekommenderar jag er att kolla de bilder och videor som människor laddar upp där. Det är väldigt starka, fruktansvärda och hemska bilder ifrån Syrien just nu men det är också verkligheten. Detta sker på många platser just nu men eftersom Aleppo har fått så stark kraft i sociala medier så följer även jag där för att se vad och framför allt hur det ser ut. Och jag tycker det är så fruktansvärt. Det går inte att inte känna annat över vad dessa människor som just nu går igenom de värsta som finns. Det fick mig att ännu en gång tänka på hur bra vi har det. Vi har kallt ute nu men vi har väggar, tak och fönster. Vi har mat i kylskåpet, ett arbete som gör att mina barn har rena kläder, kan borsta sina tänder och klaga över att de inte får se ytterligare ett avsnitt av monster truck green police car på youtube. Det har inte människorna i Aleppo just nu och har inte haft på väldigt, väldigt länge.
Varje dag känner jag sådan otrolig tacksamhet för allt som jag har i mitt liv idag och som jag har fått uppleva i 29 år, 5 månader och 19 dagar. Och jag räknar dagarna fortfarande för det finns barn som knappt får uppleva sin 12-års dag.

Jul är på igång och vi har inte pratat om att köpa några direkta julklappar. Eventuellt kanske det blir något men i eftermiddag ska jag sätta mig och googla om hur jag som person kan hjälpa de människor som behöver något mer än vad jag eller mina barn behöver. För denna morgon har jag blivit så otroligt berörd och påverkad av hur hemsk världen ser ut på många platser idag. Och julklappar är inte något vi behöver.

2016-12-14 07.12.55

2 kommentarer

Kommentera