Middag, te och nötter!

God förmiddag!
Jag försöker alltid få upp ett blogginlägg vid 10-11 tiden på förmiddagarna. Men då är klockan bara 8-9 hos er så egentligen borde ni kanske läsa “God morgon” istället? Jag tänker ofta på det nu när jag bloggar, att jag är 2 timmar före er i tid. I Turkiet flyttar man inte längre fram eller bak tiden så som vi gjort tidigare. Ni kan läsa om det HÄR

Igår hade vi en riktigt trevlig kväll hemma hos oss. Vi bjöd in Kadirs syster Ayse med familj hem till oss. Hennes tre döttrar lekte loss med våra barn, framför allt Adem, Esma och kusinEmine. Nu ser vi också mer tydligt hur Esma är med i leken, försöker komma intill och ta för sig. Och vi ser också hur både Adem och Emine bjuder in henne till lek, att hon också får vara med trots att hon är mindre.

Vi bjöd och fisk och turkisk ris (recept på ris finns här) tillsammans med en riktigt god sallad, broccoli och blomkål. Jag hade också gjort en vegetarisk gryta men det blev alldeles för mycket mat så vi sparade på den istället och nu slipper jag laga lunch och middag idag.
Efter maten blev det, som traditionerna lyder här i Turkiet, ett par koppar turkisk te. Till det hade vi goda kakor och även chokladbollar som våra gäster hade med sig.
Innan våra gäster gick så åt vi frukt, nötter av olika slag, torkade persikor, torkade vindruvor och solrosfrön.
Man kan säga att vi är i matkoma idag. Vi åt och vi åt och vi åt. När vi har gäster på besök som kommer på middag så får vi alltid höra “Äter ni alltid så här mycket” Det gör vi inte. Men oftast. Livet ska vara gott att leva och när vi har besök så vill vi bjuda på det allra bästa.
2016-12-15 18.03.20 2016-12-15 19.53.53

2 kommentarer

  1. Vad härligt det lät med all god mat och godsaker.. mums! Vad roligt att se när barnen leker med varandra, bjuder in till lek och vill vara med. Jag och min lillebror har fått barn nu i år båda två och ser fram emot när de små kusinerna är så pass stora att de kan leka med varandra. Hoppas ni får en bra helg! Kram

Kommentera