Julvecka i Turkiet!

Julvecka den här veckan och jag hoppas att ni inte är allt för stressade. Igår tog vi fram våran minijulgran här i Turkiet som vi har fått ifrån Malin. Den är precis i lagom storlek eftersom den kan stå uppe på våran tvbänk utan att något barn kan vara och pilla på granen. Och sedan tar den minimalt med plats resten av året när den är nerpackad.

Igår när barnen hade sovit middag så plockade jag fram julsakerna och barnen fick klä granen. Jag visade hur de skulle göra och sedan fick de fria tyglar. Men när barnen inte har varit i närheten så har jag flyttat lite på julkulorna så att inte alla sitter på en plats.

Jag och min vän Camilla har också pratat om julafton i år och förra året blev det tyvärr inställt pga. sjukdom men i år hoppas vi på att kunna fira ihop. Det blir kul och vi kommer köra på vårat egna vis och bara få umgås ihop den här dagen. Jag satt och läste lite recept igår och insåg för första gången varför folk alltid vill ha sirap ner till Turkiet. Varenda recept jag ville göra innehöll sirap och det finns inte här. Men det fixar jag lagom till nästa år. Jag är ingen person som bakar och lagar massor och avancerat men det blir mer och framför allt lättare nu när barnen blir större.
Ni som inte har barn; det är jättesvårt att få ihop tid och ork till att ställa sig i köket om man inte har jättestort intresse av att baka.
Ni som inte har två barn; Det är jättesvårt att få ihop tid och ork när man har två barn som hela tiden avbryter när man väl försöker komma igång med något bakande. Och då är enkla saker som chokladmuffins eller syltkakor bra. Fort, enkelt och det är okej om barnen avbryter en för att de ska bajsa, be om vatten, för att de bråkar eller någon gråter.
Nu kan barnen sköta sig mer själva en längre tid och jag kan försöka mig på att avancera mig lite i köket. För det är verkligen kul när man har bakat eller lagat någonting som är gott och som andra uppskattar. Men jag är fortfarande väldigt enkel i min bak och matlagning.

Hur ser veckan ut för er, är det jobb/skola denna vecka? Har ni tagit fram julsakerna eller är det någon av mina läsare som inte firar jul alls?
Någon som bor utomlands och saknar familjen kanske, i så fall vet jag precis hur ni känner men kom ihåg att det oftast bara är en dag som är jobbig och den är snart förbi.

Jul-i-Turkiet Jul-i-Turkiet-3 Jul-i-Turkiet-2Jul-i-Turkiet-4

Så här har jag julpyntat hos oss. Men jag är säker på att vi hinner flytta om, plocka bort och plocka runt på sakerna innan julafton är här.
2016-12-19 12.25.502016-12-19 12.25.27 2016-12-19 12.42.44 2016-12-19 12.42.242016-12-19 13.10.09 2016-12-19 13.10.44

7 kommentarer

 1. Du kan prøve å lage sirup selv. Jeg hadde ikke nok sirup fra Norge til all julebakinga, så jeg tok 4 kopper sukker og 2 kopper vann. Kokte det opp, og lot det koke i ca 10 minutter. Til det hadde fått en lys farge. Husk å røre hele tiden. Det ble en form for sirup, og det ble julekaker på oss 🙂

  Ellers feirer vi vanlig jul. Vi har julepyntet stue, baker masse og ser mye julefilmer. Det er utrolig viktig for meg at vi viderefører denne tradisjonen fra Norge til Tyrkia.

  Fortsatt god desember til dere!

 2. Ja det är bara en dag. Bor i Sverige släkten i Sverige men landet är långt… Vi jobbar båda och barnen på dagis och skola fram till dagen före julafton puh

 3. Hej med åren o större barn har pyntet avtagit men jag älskar att plocka fram advents stakar belysning på balkongen o sen har vi en tomteby i vardagsrums fönstret med belysning som vi köpte när de var små o den vill alla ha fram Johan snart 18 år gillar att vi pyntar i år skippar vi gran o det är jag bara glad för hur fint det än är men att plocka ner o bli av med är mindre kul men vi har mkt röda ljus vi tänder o andra ljus mysigt. Din gran ärva lagom storlek plocka fram o sen stuva undan med pynt o allt i en kartong.
  Trevlig julvecka o kram Birgitta S

 4. Hej med åren o större barn har pyntet avtagit men jag älskar att plocka fram advents stakar belysning på balkongen o sen har vi en tomteby i vardagsrums fönstret med belysning som vi köpte när de var små o den vill alla ha fram Johan snart 18 år gillar att vi pyntar i år skippar vi gran o det är jag bara glad för hur fint det än är men att plocka ner o bli av med är mindre kul men vi har mkt röda ljus vi tänder o andra ljus mysigt. Din gran ärva lagom storlek plocka fram o sen stuva undan med pynt o allt i en kartong.
  Trevlig julvecka o kram Birgitta S

 5. De senaste åren har jag tyckt att det varit superkul med jul och hela december med pynt, glögg och adventsmys. Innan åkte jag alltid bort till solen över jul. I år blir det lite speciellt med första julen för lilltjejen men också med min mamma som är sjuk och kanske måste vara kvar på sjukhuset över julafton. Men då får vi köra lite paketöppning och Kalle på sjukhuset. Ha en bra dag! Kram

 6. hej. du befinner dig i Turkiet nu och jag undrar om du kan ser hur läget ser ut i Turkiet. Är det illa för dessa som vill besöka Turkiet i en vecka. Är det oroligt med andra ord? tacksam för svar!

  1. Hejsan! Jag känner mig lugn och trygg här och blir mer skrämd när jag läser från svenska kvällstidningar. De har valt att bara lyfta de dåliga som händer i Turkiet, aldrig något bra. Allt handlar om att sälja så mycket lösnummer eller få så mycket klick på hemsidan som möjligt. Att resa utomlands idag är ett beslut som man själv måste ta men vi har inga problem, hot eller oroliga turister på gatorna här. De som åker hit på semester shoppar, solar och är ute precis som tidigare. Vi märker med andra ord inte av några oroligheter och har heller inte gjort. Hoppas att det blir en resa för dig när det passar. Kram Louise

Kommentera