Snö i Manavgat och Antalya

Hej och hoppas att ni har en bra dan-före-dopparedagen. Ni kanske har hört på nyheterna där hemma att vi har det riktigt kallt och fått mycket snö här i Antalya området. Vilket är väldigt ovanligt, dels för den här årstiden och dels för att snön aldrig kommer så långt ner som till oss. Vi har inte snö här i Manavgat “centrum” just nu men åker man bara några kilometer härifrån, en liten bit upp i bergen så har det kommit mycket snö. Vilket resulterar att vi har det riktigt kallt hos oss. I Antalya city tror jag de har/hade fått snö däremot.

I vårat sovrum så har vi mellan 11-15 grader och normalt så brukar vi då sova i vardagsrummet där vi har våran braskamin. Men barnen sover otroligt bra nu i sovrummet och vi har ett jättevarmt täcke så till och med jag tycker det är riktigt härligt. Imorse när barnen vaknade så ville vi inte ens kliva upp. Det var så mysigt så det fick bli en sen frukost.

Jag har skrivit tidigare om mina problem när vädret ändras snabbt och jag får alltid migrän eller att det börjar kännas som när jag får migrän. Det drabbades jag av igår med efter en dag med bara regn, mycket blåst och en del åska (och snö) i luften. Jag fick en stark huvudvärk som liksom svider och sedan en känsla av illamående. Det är riktigt obehagligt och jag vill bara lägga mig och blunda och sova.
Idag känns det bättre fast jag känner mig lite trött i hela kroppen. Är det någon mer som läser här som har samma problem när vädret ändras kraftigt? Jag vet inte riktigt vad jag kan göra för att motverka detta men är det någon som har bra tips och kanske har eller har haft samma problem så får ni gärna kommentera.

Imorgon är det julafton och vi har just nu allting on hold. Vi får helt enkelt se hur vi kommer fira dagen tillslut och se hur vi mår. År 2016 har varit året med sjukdomar för oss och det har inte varit lätt vill jag lova. Så det enda jag önskar mig 2017 är ett friskt år, framför allt för barnens skull.

Hoppas att ni får en jättebra dag både idag och hela julhelgen. Shoppa lugnt, ät massor, uppskatta dina närmste omkring dig och tänk på de som är ensamma under jul eller inte har möjlighet att fira jul med sina närmaste. Ta hand om varandra och framför allt barnen. De är det bästa vi har.

Två bilder från en nyhetssida som skriver om Manavgat område.

15676394_711751902333629_2495565314260203099_o 15626430_711752309000255_3026405709702071437_o

7 kommentarer

Kommentera