Sista måndagen för i år!

God kvällens på er!
Barnen är nattade och jag har läst lite olika bloggar nu ikväll. Oftast brukar jag ha koll på dagarna, särskilt måndagar som ni kanske vet men idag var jag inte alls med och det har känts som söndag hela dagen. Det kanske är julen som gör att man inte riktigt har koll, eller vad tror ni? Känns det som måndag idag?

Vi har haft en bra dag och Kadir har varit hemma halva dagen vilket har varit skönt och kul. Det är extra skönt att han kan bestämma sina tider själv nu när vi har en egen butik. Han är såklart oftast på jobbet från morgon till kväll men om det behövs, eller som idag när han bara ville vara hemma lite extra mycket med oss så kan han det. Nu vid jul och nyår så är det lite fler gäster på hotellet och en del som kommer och shoppar.
Vi är väldigt spända och förväntansfulla över säsongen som kommer. Hitills har vi bara upplevt butiken under lågsäsong och dessutom när vi har haft butiken under uppbyggnad. Vi köpte först bara en butik men utökade sedan den genom att köpa butiken bredvid också. Det betydde att en vägg skulle rivas, nytt provningsrum skulle byggas och även lite annat för att göra två butiker till en. Nu har vi två månader framför oss som kommer bli väldigt sega, och kalla. Då är det verkligen lågsäsong här i Turkiet. Men sen…när februari är förbi så drar det sakta igång igen.
Can´t wait!

Ikväll lagade jag en maträtt som  jag verkligen har längtat efter nämligen potatisgratäng och kycklingklubbor som jag tillagar i ugnen. Det var längesedan vi åt det och det var så himla gott. Förra veckan gjorde vi ny, egen yoghurt och den här gången blev det jättebra både i smak och i konsistens. Inte så vattnigt som det ibland kan bli. Så det hade vi till kvällens middagsrätt. Och sallad såklart.
Under tiden jag var i köket och gjorde klart middagen så levde Esma rövare. Hon hittade ett paket med tvättlappar och rev ut VAR. ENDA. EN.
Och jag kan lova er att de är inte lätta att lägga tillbaka i förpackningen igen.

Esma-tvättlappar-Turkiet
Så oskyldig hon ser ut va? Men egentligen skrattade hon bara åt mig när jag fick plocka ihop allting.

11 kommentarer

 1. Hej Louise! Ja jag har med känt det som att det var söndag hela dagen! Nu sitter jag uppkrupen i soffan o väntar på att stormen Urd ska dra in över Skåne!! Såg på nyheterna att det är väldigt hårda vindar,så innan ikväll var vi ute i trädgården och plockade in lätta/lösa föremål så inget flyger iväg och skadat nåt eller nån!! Jag gillar ju oväder på nåt konstigt sätt så kanske blir jag uppe inatt när den drar in med full styrka;) önskar dej en god natt;) kram<3

  1. Usch, vad läskigt och spännande på samma gång. Fast mest läskigt faktiskt. Har du varit i Turkiet, Side när det åskar någon gång? Det kan smälla till rejält eftersom ljudet dras mellan bergen och massor av blixtrar ut över havet. Det är en upplevelse i sig och väldigt häftigt faktiskt. Jag tror att du skulle tycka om det om du känner som du gör för stormen som är på väg mot Skåne. Bra att ni förbereder er med att plocka in det som behövs. Hoppas allt går bra och att det blir lagom stormigt. Nu är det dags för mig att sova. Kram!!

 2. Det har verkligen känts som söndag i dag. Konstigt att det är tisdag imorgon som man hoppar över en dag!
  Ska Kadir jobba själv eller har han någon hjälp tänkte på sommaren om det är mycket folk. Har ni förra ägarens lager kvar då? Hoppas att det går strålande för er. Kram

  1. Han kommer jobba ensam så länge han kan men det beror helt och hållet hur säsongen blir och hur vi upplever att han hinner och framför allt orkar med. Han skulle behöva byta av 3-4 timmar på eftermiddagen med någon bara för att få duscha och vila lite. Men om vi ska ha någon anställd så måste försäljningen också gå bra så att vi faktiskt kan betala den som arbetar. Så vi får se och tar en månad i taget. Vi köpte första butiken med innehållet i och sedan har vi köpt in nytt efter det som är mer i den stil vi själva gillar. Lite nyare stil då förra ägaren hade mycket “90-tals känsla” över kläderna tycker iaf jag. Tack så jättemycket, du får höra av dig om det blir någon resa framöver så ses vi där i butiken 🙂 Kram!

 3. Hej! Stormen Urd blev en besvikelse,här var det inte mer än en “vanlig” höststorm! Du frågade om åskan i Side,jo jag har hoppats att få uppleva det,men än sålänge har det åskat före och efter dom gångerna vi har varit nere!har fått höra att det kan bli väldigt mäktigt när det kommer;) nångång ska nog jag också få se och höra den! Ha en härlig dag;) Kram3<

 4. Hej det bästa med julen är att alla måsten stannar av söndag flera dagar på raken o sen en extra dag ledig måndag så skönt idag har jag jobbat o har bara o onsdag o torsdag kvar då jag tagit en semesterdag på fredag för att förlänga den helgen så skönt. Hoppas att det blir en bra säsong för er och butiken helst så att din man kan få några timmar ledigt ibland men det är alltid svårt att veta innan.
  Kram o må så gott!

  1. Hej Eva! Undra om du använde en smiley när du skrev till mig nu. Tyvärr försvinner resten av kommentaren då så prova att skriv igen men hoppa över smileysarna. Ha det så bra! Kram Louise

 5. Hej igen! Ja jag gjorde det! Undrade var i Side er butik ligger?Var med min äldsta dotter till Side i juli, och då handlade vi i Marias butik , tror din man jobbade där då. Hälsningar från ett snöigt Norrland

  1. Hej igen, det stämmer alldeles riktigt det att han jobbade där då. Våran butik ligger inne på ett hotell i Kumköy/Everenseki som heter Side Royal Paradise hotel. Ett ganska så stort hotell där som har mest tyska gäster men nu över nyår så kommer en hel del turkar också och hotellet blir nästan fullt då. Man får komma utifrån hotellet och besöka våran butik men iom att man inte har något All inklusive-band på sig så kan personalen komma och fråga om man vill ha någon hjälp. Då är det bara att säga att man ska besöka Kadirs butik. Jag kommer skriva mer om hotellet och hur man hittar till våran butik på hotellet i vår sen när säsongen sakta börjar dra igång. Ha det så gott och tack för att du läser. Kram!

Kommentera