Vattenflaska till barn!

Nu skulle jag vilja ha eran hjälp. Precis som Adem så är Esma glad i att dricka vatten, tack och lov för det har de inte fått utav mig. Adem har två jättebra plastglas från tupperware som vi har fått från våra Piteåvänner. Han dricker även från vanliga glas men det är klart smidigare att ge plastglasen eftersom det då och då händer att han tappar glasen.

Esma är bara 1 år och kan inte hantera ett glas än på det sättet. Allting kommer över henne och dessutom får hon inte hålla i de vanliga glasen själv. Så jag behöver köpa en smart, smidig och lagom stor vattenflaska. Inte så svårt egentligen, det finns sånt i Turkiet såklart. Men jag vill köpa någon bra. Och jag behöver tips från er. Jag funderar på om jag ska köpa en i glas eftersom det känns bättre än plast såklart. Men precis som med vanliga glas så kan hon tappa flaskan och jag ser tusen, vassa glasflisor över hela golvet.
Med Adem hade vi en jättebra vattenflaska som jag köpte på Gekås, märke MAM. Den var lagom stor och han gillade verkligen dessa. Han hade en grön och en blå, modellen som ni ser här nedan.
Men problemet var bara att han började bita på pipen (heter det så?) och det blev hål i den vilket dels inte var bra för att den läckte mer då men också för att han antagligen svalde plastbitarna som han bet av.
Och Esma biter mycket nu också eftersom hon har 6 tänder och fler är på gång.
Vi hade precis den här modellen som syns på bilden. Då var pipen i samma färg som flaskan men jag har hört att de har bytt ut till en genomskinlig färg. Är de svårare, helt omöjlig att bita sönder?

mam-trainer-nappflaska

Idag har Esma en från Ikea, den här. Men jag tycker inte alls pipen på den är bra eftersom den är i hårdplast. Dessutom läcker den nog lite eftersom hon ofta blir blöt på hela bröstet när hon springer runt med flaskan. Och jag hade nog gärna velat ha en i större storlek, som MAM, som är runt 180-200 ml.

 

Vad ska jag satsa på? Har ni barn runt 1-2 år med bra vattenflaskor, vilken har ni isf? Just nu är det inte jätteviktigt att de får i sig mycket vatten men om bara några månader så får vi varma temperaturer och det blir mer och mer viktigt att barnen får i sig tillräckligt med vätska. Så en bra och smidig vattenflaska, till dem båda egentligen men framför allt till Esma, behöver vi ha här hemma. Men Så att de kan gå och ta sitt vatten när de vill utan att behöva bli påminda eller be mig om hjälp.
Tacksam för tips om detta.

10 kommentarer

 1. Hej!
  Det finns vattenflaskor i stål av märket Kleen kanteen som är giftfria och bra, plasten i korkarna är såklart också giftfria. Finns i massa olika storlekar och färger och kan diskas i maskin. De är ganska snygga också, har ett par hemma hos oss 🙂 tror det ska finnas en särskild pipmuggskork som man kan sätta på till mindre barn. Vet dock inte hur mycket de tål att bitas på.. 😉
  Kan vara värt att kolla upp iaf!
  Ha en bra dag! Kram

 2. Hej
  Vi åker till Side på fredag, vi har lägenhet på Side Hill.
  Vill du att jag ska köpa med en mam-flaska, har själv en 1,5 åring med mig…. 🙂
  /Matilda

  1. Hej Matilda! Vad gulligt av dig, tack men jag tror jag avvaktar lite och kollar vad som finns här också. Det är inte jätteviktigt att hitta någon än utan jag rekar mest nu. Jag tror dem har gjort om Mam-pipen så den är säkert bättre nu än när jag köpte den. Men som sagt, jag kollar lite först innan jag bestämmer mig. Vad kul med en resa till Side nu över nyår. Jag såg att i veckan ska vi faktiskt få 17 grader en dag så lite skön värme får vi nog mellan regnskurarna. Vädret är helt okej nu tycker jag även om vi får lite mer regn nu än höst/vår. Hur länge blir ni här? Kram!!

 3. Jag skulle också tipsa om klen kanteen. Vi har dem till våra 2 pojkar på 4år och 2 år. Minsta ska också få en sen. De finns med både pip-kork och vanlig sport-kork. 🙂

 4. Hej igen!
  Vi stannar 1 vecka, vill resa med direktflyg och går bara på fredagar nu från Köpenhamn-Antalya. Är det något annat du vill ha? Jag ska handla lite imorgon och gå på apoteket innan vi åker till flygplatsen.

  1. Hoppas att resan ner gick bra. Jag hade lite problem att svara på kommentarer igår så jag hann aldrig svara dig. Men tack för att du erbjöd dig. Nästa gång du åker ner så kanske jag är snabbare på att svara. Det mesta finns ju här nere eller något liknande så jag klarar nog mig ett litet tag till haha. Ha en riktigt bra semester och gott nytt år!!

Kommentera