Sista svenskfikat för i år!

Jag bjöd in Camilla och hennes dotter Elis på julafton hem till oss men eftersom Adem blev dålig dagen innan så flyttade vi fram det tills vidare vilket blev igår. Då kom också Sofie och hennes son Efe hem till oss. Med sig hade de var sin hemmagjord kaka, en saffranskaka och den andra var en kladdkaka med Marabou lakritsbitar i och godis på. Allt var jättegott verkligen och vi hade så mycket att prata om.

När vi ses så flyger tiden iväg och 4 timmar känns som knappt en timme. Barnen leker jättebra ihop, nu är Camillas dotter så pass liten fortfarande men Esma var väldigt intresserad av denna lilla bebis och jag kunde se hur hon verkligen längtar tills Elis är uppe på benen och de alla kan springa runt. Phuu, det är fullt ös men så himla kul.

Efe sa abi till Adem, det betyder storebror och något man kan använda även om man inte är just bröder utan bara mindre än den man pratar till. På samma sätt kan man säga abla, vilket betyder storasyster, till någon som är större än en själv men samtidigt inte syster egentligen. Adem kallar sina tjejkusiner för abla tillexempel.
Jag såg hur Adem blev glad av att bli kallad abi utav Efe och sken upp lite av att vara den större i gänget. Han pratar mycket om att han är en stor pojke, Esma är liten, Mamma är stor och baba är sååååå stor. Han verkar ha koll på vem som är stor och vem som är liten.
Det skiljer 2 år mellan Adem och Efe men de leker väldigt bra ihop. Mellan Esma och Efe är det knappt 5 månader och även dem har börjat leka bra ihop nu när Esma är större och kan röra sig fritt. Mellan Esma och Elis så skiljer det 9 månader och jag tror som sagt att i sommar så kommer detta gäng ha superskoj tillsammans. Undra om vi mammor kan dricka vårat kaffe “i fred” då.

På kvällen igår var jag jättetrött men verkligen fulltankad med energi. Jag själv tycker att det är viktigt att ha bra människor omkring mig, som ger mig bra energi och det gör verkligen dessa vänner. Energitjuvar ska man göra sig av med. Sen att mina vänner gillar att fika är ett stort plus i kanten tycker jag.

Nu ska jag sätta mig och skriva på ett litet längre inlägg om året som gått. Förhoppningsvis blir det klart tills ikväll så kika in då om ni vill.

IMG_20161228_160701_643 Saffranskaka kladdkaka

2 kommentarer

  1. Idé inför sommaren: kaffet serveras i partyhatt med sugrör för att vi ska kunna ha fria händer. Hur vi ska få i oss kakorna är ännu oklart. Men ett som är säkert är ju att det inte kommer bli direkt lugnare på våra träffar.

Kommentera