1 jan. 2017!

Det var inte så här jag hade tänkt börja första inlägget år 2017. När jag gick och la mig strax efter 01 igår så var jag förväntansfull för det nya året. Så fort jag slog på tvn imorse så kändes allting hopplöst igen. För er som inte läst eller hört nyheten så var det en person som sköt hej vilt omkring sig på en nattklubb i Istanbul i natt mitt under nyårsfirandet. 39 döda och flera skadade.
Jag tänker extra på de drabbade och deras nära och kära idag.

Tyvärr eller tur nog, jag vet inte vad som är bäst att säga i detta sammanhang, så fortsätter livet ändå och så även för oss. Jag kommer att fortsätta blogga och jag kommer här nedan skriva om vårat nyårsfirande som vi hade hemma. Det tar emot men jag känner att det är vad jag vill göra och jag vill inte att varken hatet, rädslan eller oron ska få ta över mitt liv. Jag vägrar tillåta det.

10456bd3d9031774eabeb3fbc705441a   500_F_124137182_1zg7uqNdPH7labokUoXPdydQIzFyC2m4

Hur var erat nyårsfirande? Vårat blev lite annorlunda än vad jag först hade tänkt mig. När jag börjar förbereda maten på eftermiddagen så är allt som vanligt men vid 18-tiden så försvinner strömmen hemma hos oss. Och eftersom den inte kommer tillbaka på ett ganska så bra tag så styr jag om mina middagsplaner och gör bara en enkel maträtt. Och tur var väl det för annars hade vi nog blivit utan mat. Vårat strömavbrott höll i sig fram till 23-någon gång på kvällen. Kadir kom hem precis när vi ätit klart och då gjorde han hamsi som han och barnen åt. Jag har aldrig ätit det men jag känner verkligen att små, små fiskar inte alls lockar mig. Tvärt om.
Har du ätit hamsi någon gång, vad tyckte du?

Kvällen spenderades mestadels på golvet här hemma med en go brasa tänd och massa lek med barnen. När jag började laga middag så började också solen gå ner så det var bara att tända ett par ljus och det blev en mysig stämning i lägenheten hela kvällen. Mitt batteri på telefonen försvann såklart så inte ens en bild på barnen fick jag denna nyår.
Men vi hade en väldigt mysig kväll och barnen lekte massor. De fick vara uppe lite längre än vanligt och jag ville inte väcka dem vid tolvslaget för att de ska se fyrverkerier. Då kanske dem inte somnar sen.
Från våran balkong vid sovrummet så ser man ut mot havet och alla hotell i Kumköy och Everenseki, och därmed också alla fina fyrverkerier. Vi hade dessutom någon som sköt raketer bara någon kilometer ifrån oss så det small ganska rejält under någon minut eller två. Ett tag funderade vi på om vi skulle ta bilen in till Side vid tolvslaget men som sagt så känns det inte optimalt med så små barn som kanske dessutom snarare blir rädda. Fast Adem älskar fyrverkerier, vi bor ju granne med en festlokal och ser och hör fyrverkerier ett par gånger i månaden hos oss.
Om några år så firar vi nog nyår i Side vid tolvslaget istället för där har man en bra utsikt över alla hotell som firar med pang-pang som Adem skulle sagt.

God fortsättning på det nya året och låt oss nu hoppas att det blir ett bra sådant.

ljus

30 kommentarer

 1. Hej och gott nytt år. Väldigt tråkigt med det som händer i världen just nu. Det är mycket oro men vi får hoppas på ett bättre 2017. Har ni aldrig övervägt att bo i Sverige? Känns det aldrig otryggt att bo i Turkiet med barnen? Saknar du Sverige ofta?
  Ha en fin dag….kram

  1. Detsamma till dig! Visst är det tråkigt och det har väl varit vid just attacker som tanken har kommit att vi kanske borde tänka om. Men att min man ska lämna hela sin familj, sina nära och kära, kultur etc. är inget jag varken vill eller begär så länge jag själv inte verkligen vill flytta. Dessutom tror jag att varken jag eller Kadir skulle må bra av att bo i Sverige. Överlag, sisådär 99% så känner jag mig trygg, säker och mår bra av att bo här. Men det är 1% som självklart alltid finns kvar och det finns mycket bra med Sverige med. Däremot OM vi skulle bli tvungna eller vill flytta så tror jag vi väljer ett annat land än Sverige. Vilket land vet jag inte men just Sverige är inte förstahandsvalet. Jag saknar svensk mat, svenska hem på vintern och min familj men inte så att jag längtar dit. Däremot var det jääääätteskönt att vara där i Augusti månad när vi hade det så varmt här i Turkiet.
   Ha det så bra! Kram

 2. Gott Nytt År!

  Så oerhört trist det som hänt i Istanbul. Min man är själv turk, vi bor dock inte i Turkiet och kommer aldrig göra det heller.
  Tack och lov så har min man och hans familj dubbla pass, så nu är det dags för mina svärföräldrar och släktingar att köpa hus och lägenheter i Europa och flytta.
  Dem bor i Istanbul och där pratar folk om att det är en tidsfråga innan flygplatser och gränser stängs ner.
  Flertal av deras vänner och grannar har bröat flytta och köpa lägenheter och hus i andra länder.
  Funderar lite grann hur du och din man ser på detta? Kommer ni att bo kvar i Turkiet eller flytta? Med tanke på att du faktiskt är svensk så har ni ju möjlighet till ett annat land, tänker ni inte att ni är välsignade med det? och kanske borde flytta?
  Vill ni utsätta era barn för att växa upp i ett land som det går mer och mer utför?

  Det är så oerhört tragiskt allt som händer, 2016 var ett skitår för Turkiet, nu har dem uppvisat att 2017 kommer bli minst lika illa…….
  För ett par dagar sen hörde jag hur mina kollegor satt pratade om hur dem absolut inte tänker åka tillbaka till Turkiet på semester, ena kollegan sa”har vart i Turkiet en gång och det var en gång för mycket. Som dem bäddar får dem ligga”.
  Mina far föräldrar har ägt hus i Alanya men split det pga att dem helt enkelt inte vågar åka tillbaka och då bör tilläggas att dem vart i Turkiet under 30 års tid….
  Våra turkiska kompisar (som också bor utomlands där vi bor) har gjort statusar på Facebook och skrivit “Never visit our shitty country again”. Så många av våra vänner som skäms och inte tycker folk ska spendera pengar i Turkiet längre…
  Är det inte väldigt oroväckande för er? Ni verkar ju tillhöra den grupp dessutom som får levebrödet från turismen.
  Jag önskar er allt gott med butiken och Lycka till, givetvis!
  Men vore intressant och se hur du/ni resonerar kring detta.

  1. Fast fy vilken tråkig inställning du har i denna kommentar tycker jag. Du skriver att vi borde flytta för att vi är svenska medborgare och möjlighet till det. Jag tror du utgår från dig och din familj, ni är oerhört priviligerade att hela din familj och dina svärföräldrar har dubbla medborgarskap. Det har inte min man och hans familj. Det tar över 1 år eller mer för att honom att flytta till Sverige, OM han får UT och så fort vi ska besöka Sverige så måste vi ha besöksvisum för honom. Att flygplatser i Turkiet kommer att stängas förstår du väl själv inte är sant. Ska dem stänga hela Turkiet menar du och ingen ska kunna flyga in och ut? Nää…och det är just en sådan kommentar och “vi har hört” sättet som gör att jag inte ens vill lägga energi på att svara på en sådan här kommentar ordentligt. Som jag skrev i en annan kommentar här, vi har inga planer på att flytta till Sverige eller något annat land. Det är väl ganska uppenbart om man följer min blogg, eller? 2016 har varit ett skitår för Turkiet MEN…en person, som de fortfarande inte vet vem de är vad jag har hört, sköt på en klubb för bara några timmar sedan i Istanbul. Hur kan man ens skriva “uppvisat att 2017 kommer bli minst lika illa” Det är fortfarande den 1 januari.

   Jag kanske låter hård men du dömer själv ganska hårt som om du vill bevisa någonting för mig eller mina läsare.

 3. Gott nytt år Louise och familjen;) det låter som att ni hade en mysig nyår trots att ni inte hade ström;) Vi firade nyår hemma hos ena sonenoch det var jättemysigt,för innan har det alltid varit jag som fått fixa ochdona men iår var vi gäster och kunde bara njuta av kvällen;) Jag brukar inte kommentera andras inlägg till dej men nu gör jag det! Citat: vill ni utsätta era barn för att växa upp i ett land som…….. Känner mej så trygg när jag är i Side,det gör jag inte hemma,inte ens i den lilla byn som jag bor i;(Jag skulle definitivt inte säga flytta till Sverige för om det är nåt land som det börjar gå utför så är Sverige verkligen ett av dom länderna,tyvärr;( jag planerar min nästa resa till Side nu och hoppas att vi får tillfälle att träffas när vi kommer ner i Maj;) vi kan inte sluta leva livet,för det är precis vad dom “onda” vill! God fortsättning på 2017 kramar<3

 4. Brukar inte lägga mig i men just nu är det inte tryggt någonstans i världen. Och vi planerar en resa till Turkiet (Alanya) i sommar och även Istanbul, detta underbara land med underbart folk. Kram till dig Louise

 5. Absolut, det är ett rent helvete rent ut sagt att försöka få uppehållstillstånd i Sverige i dags läget. Vi bor inte i Sverige pga att mina man är väldigt högt utbildad, i Sverige spelar ju det inte riktigt någon roll om du inte kan Svenska (eller allra helst är svensk) trots att han är EU medborgare så är det oerhört svårt att få personnummer i Sverige, så absolut det biten förstår jag. Men å andra sidan är ju ingenting omöjligt så om man verkligen vill någonting, har tålamod och är positiv så löser det sig.

  Menade inte alls att ha en negativ inställning, ville snarare ha en debatt.
  Det är så tydligt att folk i Turkiet trots allt som händer fortfarande lever i en förnekelse.
  Även mina svärföräldrar som bor i en fin del i Istanbul tänker “nej men så länge ingen vi känner………” men hur länge ska man få tänka så?
  Hur länge ska föräldrar få vara egoistiska istället för att sätta sina barn i det främsta sätet?

  Självklart utgår jag ifrån mig själv – vill jag att mina barn ska få växa upp i ett land som stora delar av världen föraktar?
  Vill jag att dem ska få sämre utbildning?
  Vill jag att dem ska växa upp i en otrygg vardag?
  Vill jag att dem ska ställa mig frågan “mamma varför bodde vi aldrig i Sverige med din familj?”

  Klart att vi är olika där och självklart utgår jag ifrån mig och alla våra vänner och bekanta i vår närhet.
  Hela den turkiska community i det landet vi bor i tycker samma sak. Men det har väl med utbildning, erfarenhet och världsvana att göra med…

  Vet inte hur mycket ni får se på nyheterna men både amerikanska, brittiska och svenska nyheter har gått ut med att två dagar innan julafton, kidnappades två turkiska soldater i Syrien och brändes levande och det sas att detta bara är början.
  Det ser onekligen ut som att det som hände i Istanbul igår natt var nästa steg.

  Bara för att du bor i Turkiet och bloggar där så betyder det väl inte att du måste bo där för alltid eller vadå?
  Så om jag börjar blogga i England när jag bodde där så måste jag bo där för alltid?

  Snälla, ursäkta om jag är otrevligt just nu men – VAKNA UPP och sluta vara så egoistisk mot dina barn

  1. Ebba, ett tips….sluta läs min blogg. Du kritiserar mig som förälder, att jag inte sätter mina barn i främsta sätet utan att jag är egoist. Du kritiserar min man för “hela den turkiska community” tycker som dig och det har med utbildning, erfarenheter och världsvana, dvs. tycker man inte som dig/er så beror det på att man inte har något utav dessa tre. Du tror på allvar att vi inte får tillgång till utländska medier och inte läser dem (hmm…lever du under en sten?) Och slutligen avslutar du med “Vakna upp och sluta vara så egoistisk mot dina barn. Vet du vad? Vill du skapa en debatt så rekommenderar jag dig att inte hela tiden gå på och anklaga människors val. Jag rekommenderar också att förstå att alla tycker inte som dig, vi tycker olika och också förstå att dem säkerligen gör det i “ditt turkiska Community” också.
   Hur kan du inte kalla detta en negativ inställning? Jag har by the way bloggat i 10 år, och även bott i USA och Sverige under den här tiden. Jag bloggar inte för att jag bor i Turkiet. Jag bor inte i Turkiet för att jag bloggar.

   Igen, om du har en sådan negativ inställning till Turkiet, till mig som människa och som förälder….VARFÖR läser du min blogg? Gör något vettigt med din tid istället.
   Tack!

 6. Anledningen att jag känner mig aningen stött är för att det är hundratusentals människor i Turkiet som önska att dem hade möjligheten att kunna flytta.
  När man ser människor som faktiskt kan utnyttja det så blir man ju sannerligen bedrövad.

  1. Fast vänta lite nu…ska jag och mina barn flytta för att DU vill det? För att du blir stött? Vi vill inte flytta. Jag skrev det tidigare här i detta kommentatorsfält, jag har skrivit det tidigare på bloggen och jag har visat det ganska så mycket genom mina texter…VI VILL INTE FLYTTA. Men jag tror att det som är jobbigt att läsa är att vi faktiskt mår bra, att vi vill bo här och att vi är lyckliga. Vi kunde inte ha det bättre och det sticker väl i ögonen om jag får läsa av dina kommentarer. Det är ju som om du kräver att vi ska flytta, för någon/några du känner vill flytta men kan inte. Så därför borde vi göra det istället…

 7. Ta inte åt dig Louise! Ett patetiskt inlägg som förmodligen är skrivet av en människa som inte mår så bra själv.
  Du verkar vara en underbar mamma och har fantastiska barn.
  Jag önskar er allt gitt och stort lycka till med butiken.
  Kram Mimmi!

  1. Tack Linnea! Jag fattar ju själv att det är något annat på min blogg som sticker i ögonen/öronen hos människor som Ebba när man får sådana “påhopp” Jag valde att ta bort första kommentarer från henne eftersom den bara var löjlig med massa påståenden om att flygplatser och gränser kommer att stängas i Turkiet. Det finns inte på världskartan att ett så stort land som Turkiet kommer stänga alla flygplatser, Ataturk flygplats är dessutom en av Europas största flygplats med 61 miljoner passagerare bara under 2016. Sen om man väljer själv att bosätta sig, semestra, besöka eller flytta ifrån Turkiet är väl allas egna val. Men kom inte och säg hur andra ska leva sitt liv.
   Jag funderar på om jag ska ta bort Ebbas kommentarer eller inte men jag väntar lite till. En sak är säker iaf och det är att Ebba är inte välkommen hit till min blogg längre. Jag tillåter inte den typen av läsare på min blogg för jag vill ha en trevlig stämning utan att behöva bli påhoppad hur jag är som förälder eller vart jag väljer att leva mitt liv.

   Tack igen för din kommentar!! Ha en riktigt bra kväll.

 8. Förstår om du blockerar henne. Hennes uppsåt verkar inte vänligt utan endast sprida negativitet och trycka ner dig och det ska du absolut inte tillåta. Såklart du vill ha den positiva blogg som det är. Det är nog tyvärr en tråkig baksida av bloggandet för mång. Det finns vissa som måste trycka till andra och vara elaka och de måste bero på att de själva inte är tillfreds med något i sina liv. Mår man bra gör man sig inte mot andra utan bidrar med en positiv anda och sprider kärlek i stället.
  Önskar dig också en fin kväll.
  Kram

  1. Tack för att du skriver snälla och trevliga kommentarer på detta sätt. Men jag har också en kommentar från dig tidigare där det står bland annat “Varför flyttar ni inte med barnen och låter de växa upp i Sverige i stället? Förstår inte hur man låter barnen växa upp i ett så otryggt land.” Den kommentaren är inte publicerad eftersom den är i stil med “Ebbas” kommentarer och åsikter. Men jag hittade den idag och blev lite förvånad över att du har ändrat åsikt om mig. Det är iofs bra att det går till det bättre men samtidigt också väldigt tråkigt. När du kommenterar hos mig så utger du en ip-adress som gör att jag kan spåra dina kommentarer. Och jag har nu 3 godkända kommentarer från dig och två olika emailadresser, Line och Mimmi-adresserna som du säkert känner till. Ville bara uppmärksamma dig om detta.

 9. Hej igen Louise;) stå på dej! Du har en underbar familj o ett härligt liv med nya utmaningar med er affär;) och när jag ser och läser hur du är som mamma,inte en bullmamma men en mamma som alltid har sina barns bästa i sinnet<3 en av sakerna jag gillar med din blogg att man slipper läsa en massa påhopp o negativa saker som det annars finns i överflöd på andra bloggar! Kanske införa att du läser inlägg innan dom läggs ut igen?;( dock synd om det ska behövas! Ha en bra kväll;) kram<3

 10. Jag säger bara häääääärliga Turkiet jag skulle vilja bosätta mig där jag verkligen älskar det vackra landet <3

 11. Herregud… blir alldeles matt av kommentarer som de ovan. Matt!
  Du verkar vara den bästa mamman du kan vara och göra allt för din familj, heja dig 🙂 dessutom vet ju bara en själv vad som är bäst för sig själv, sina barn och sin familj.
  Ha en fin vecka!
  Ps. Turkiet är ett fantastiskt land och jag är sååå sugen på att åka med min dotter och min mamma i vår! 😀

  1. Jag blev också ganska så matt måste jag säga. Ibland skriver man saker man ångrar men här spottas det ut påhopp och både de ena och det andra för fulla muggar. Usch, tråkigt att det blev så. Men tack för din peppande kommentar och att du ser den bra sidan av mig. Ha det så bra och säg till om ni bokar resa!! Kram

 12. Vilka otrevliga kommentarer och kräknande. Det är jätte tråkigt det som händer världen över men man kanske varken vill eller kan flytta till ett annat land. Du är en bra mamma Louise. Tänkt flera gånger när jag läst din blogg att det är aldrig tjafs mellan läsare som det är på många andra bloggar. Här är allt så lugnt och mysigt. Så klart att flygplatserna inte kan stängas!! Ha det bra. Kram

  1. Visst är det trevliga och bra kommentarer som kommer in. Även lite kritik eller människor som inte tycker med det som jag skriver men aldrig en otrevlig eller negativ stämning. Och så ska det fortsätta att vara här, det bestämmer jag.
   Ha en bra kväll! Kram

 13. Jag läste den första kommentaren (som nu inte verkar synas) av Ebba tidigare idag och tyckte redan då att själva inställningen i kommentaren var ganska negativ.. men nu blir jag faktiskt ganska nyfiken. Var bor den här Ebba då där hon är så jättesäker och trygg? Där hela den turkiska “högt utbildade och världsvana” communityn verkar skämmas för sitt eget hemland och sitt eget folk?! (Som om DET vore något att vara stolt över..) Tror hon att bara de brittiska och amerikanska medierna skriver den enda rätta sanningen kanske? Att allt de skriver är sant? Sanningen idag är tyvärr att man inte går säker någonstans. Nej, jag tycker faktiskt att inställningen i Ebbas kommentarer var ganska påhoppande och nervärderande i stilen. Och hallå, risken för ett terrordåd i Manavgat är knappast större än ett terrordåd i Stockholm i dagens läge. Eller i Göteborg. Eller i Malmö.

  Ps. Ebba, jag bor i Istanbul med min (högt utbildade) man och son. Det här är mitt hem och har varit mitt hem i 10 år. Och vi har inga planer på att överge vårt hem.

  1. Härligt att du som Istanbul-boende och dessutom inte turk väljer att ge din syn på saken. Det är väl självklart att alla tycker olika om hela situationen i Turkiet men låt dem som bor här, som du och jag, få göra det utan att bli påhoppade tycker jag. Sen att vi skulle flytta till Sverige/Finland bara för att vi kan och för att det faktiskt finns massor som hade gärna gjort det är ju bara löjligt. Ja herregud, ny dag imorgon. Nya tag. Ta hand om dig och din familj. Och god fortsättning. Kram!!

 14. Nu gjorde Ebba bort sig totalt här på din blogg! Hon snackar om “utbildning, erfarenhet och världsvana” men med tanke på den patetiska kommentaren lär hon inte besitta någon av detta. Hon ifrågasätter dig när hon själv valt bort Sverige för att mannen “som är högt utbildad” inte kan få jobb i Sverige. Motsägelsefullt! Kan bara utläsa bitterhet, fördomar och okunnighet. Vi som bor och har bott länge i Turkiet vet bättre så hon kan fortsätta leva med sin negativitet i det land hon befinner sig i! Tyvärr är det så Louise att vara lycklig kan sticka i mångas ögon och din positivitet och glädje över att ha skapat en trygg tillvaro med din familj i Turkiet kan svida hos vissa. Men glöm inte att det är många som uppskattar din blogg och det du skriver <3 Låt dig inte tryckas ner av denna typen av kommentarer. Du vet bättre. Turkiet må ha fiender men det är även ett land som har många allierade och trots ett svårt år turistmässigt kommer det att vända som alltid. Det är inte bara i Turkiet det förekommer oroligheter men troligtvis har Ebba missat detta. Turisterna kommer alltid tillbaka förr eller senare. Vi är måååååååånga runt om i världen som älskar Turkiet.

  Jag är säker på att du är en ansvarsfull, kärleksfull och en fantastisk mamma som gör allt för dina barn. Keep on the good work och jag ser fram emot dina härliga blogginlägg. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År <3

  Massa kramar från ”Trabzon”-Sofie 🙂

  1. Tack Sofie för din fina och peppande kommentar. Det tråkiga är att detta ska komma en dag som denna då vi som har kopplingar till Turkiet kanske inte är på bästa humöret. Denna attack i Istanbul påverkar oss, mer eller mindre och att då få läsa så extremt negativ och hatiskt om hur andra “i ett Community” med koppling till Turkiet inte tycker om landet etc. etc. etc. är bara sorligt. Men visst är det en viss avundsjuka och bitterhet i kommentarerna som skrivs från “Ebba” som enligt Ip-adressen dessutom sitter på Malta…Näää, denna “Ebba” är antagligen bara ett troll som inte vågar utge sig från vem hen egentligen är.
   Ha det så jättebra, god fortsättning på det nya året och hör av dig om du någon gång skulle ta en tur förbi mina trakter!! Kram

 15. Hej!
  Jag är relativt ny läsare av din blogg, men kag fullkomligt älskar den.
  Jag älskar även Turkiet. Jag bor med min familj i liten ort i Sverige med en stor fabrik där stor del av befolkningen arbetar och har gjort så sedan de varit 16 typ. Även här förekommer massvis av liknande kommentarer om Turkiet som land liksom det Ebba skriver. Det är dessvärre just de personer som jobbat på fabriken, knappt gått ut grundskolan och inte varit utanför Sverige i sitt liv som diskuterar Turkiet oxh hurvida det är tryggt där.
  Vad vet dessa personer om livet??
  Under 2016 har jag och min familj, bestående av man och två barn under 10 år varit 4 gånger i Turkiet, Istanbul och Alanya. Som tidigare nämnt så älskar vi landet. Klimatet, maten, vänligheten och en speciell känsla som inte går att beskriva i ord som vi känner när vi är i Turkiet. Det gör att vi för närvarande har planer att köpa lägenhet i Alanya.
  Vi hör dagligen kommentarer liknande Ebbas, varför ta barnen till ett så otryggt land? Varför åker ni inte till Spanien? Hur vågar ni? Osv osv
  Jag erkänner visst påverkas man av alla dessa attentat som Turkiet drabbats av, oskyldiga människor som dör på grund av idioter.
  Dessa finns överallt, det hände i Stockholm för något år sedan, hände förra året i Paris och i Nice, hände i Amsterdam i Berlin. Var i Europa menar du Ebba att man är tryggare?
  Man kan inte sluta leva.
  Turkiet är ett underbart land och jag förstår att ni valt att bo där.
  Jag önskar dig och din familj lycka till och hoppas att 2017 kommer medföra god hälsa, lycka och framgång för er.

  Ser framemot dina kommande inlägg.
  Och lägg inte en massa energi på de där negativa människor.
  Lycka till

 16. Vi åt nyårsmidag på Meshur49 såklart. Stod också på balkongen vid 12-slaget och såg fyrverkerierna nere från stranden eller hamnen?

 17. Jag beklagar sorgen för de drabbade i Turkiet, precis som jag beklagade sorgen för de drabbade i Göteborg när branden drabbade discot för tja 20 år sen eller när det var. Hemska saker händer runt om i hela vår värld för att människor begår hemskheter, inte folkslag.

  När det gäller Ebba, så mycket sakfel i henne kommentarer att jag har svårt att ta henne på allvar.

 18. Herregud, jeg blir helt matt når jeg leser hva denne Ebba skriver. Setter seg på en høy hest, og har tydeligvis en veldig priviligert svigerfamilie. Kjenner meg ikke igjen i det hele tatt, i hva hun skriver om Tyrkia.

  Alle tyrkere jeg kjenner syns Europa skriver mye søppel om landet, men er så stolte av landet sitt, og har ingen ønsker om å forlate landet!

  Kjenner jeg blir provosert, for jeg er som deg. Norsk, men bosatt i Tyrkia med barn. Og vi har ingen planer om å flytte. Men det virker som det er så vanskelig for andre å forstå at man føler seg trygg her. At man har et bra liv her!

Kommentera