Det är jag som bestämmer här!

Jag tycker att stämningen bland kommentarerna alltid har varit väldigt god och trevlig på min blogg. Jag vill ha det positivt för det blir mycket trevligare för oss alla då. Positivt betyder inte att alla ska tycka lika. Positivt betyder inte att ni inte får ge mig kritik för det jag skriver eller att ni inte får uttrycka eran åsikt när ni inte håller med mig i mina texter.
Sedan jag flyttade min blogg till Finest nu i höstas så har jag valt att släppa igenom alla kommentarer direkt. Tidigare så godkände jag kommentarerna först. Däremot när man skriver en kommentar för första gången nu så måste den godkännas av mig. Sedan är det fritt fram.

Det jag inte accepterar däremot är personliga påhopp, varken mot mig, mot min familj eller mellan er läsare.
Ikväll blev stämningen i mitt kommentatorsfält lite otrevligt. Redan vid första kommentaren från “Ebba” så var det hårda ord och mycket som inte stämde bra med sanningen. Det var inte bara hårda ord om Turkiet som land utan också hur vi tänker kring “att låta våra barn växa upp i ett land som går mer och mer utför”
Jag svarade på kommentaren men efter ett tag kändes det inte bra så jag tog bort både min egna och den från “Ebba”.
Sedan fortsatte det med personangrepp från “Ebba” framför allt till mig och hur egoistisk jag är som inte tänker på mina barn, att jag borde VAKNA. Och hur personen som kommenterade hade sina svärföräldrar i “en fin del av Istanbul” och alla de hon pratade med tryckte ner på Turkiet och samtidigt har dessa människor utbildning, erfarenhet och var världsvana. Lite i stil med “Ja, de kan lite mer än ni andra som inte har detta”

Jag har inte blockerat någon, jag har fortfarande kommentatorsfältet öppet för er som vill kommentera. Långt ifrån alla gör det men ni som lämnar ett litet avstamp då och då;
Tack för att ni hjälper till att hålla bloggen vid liv!

Nu sätter vi punkt här. Ni behöver inte älska Turkiet, ni behöver inte ens ha besökt landet och kanske vill ni aldrig sätta er fot här. Och det är okej. Jag tänker inte berätta hur ni ska göra, tycka eller säga. Men det är här som jag och min familj bor och vi kommer fortsätta med det för det funkar bra för oss. Vi trivs här, vi mår bra och vi är en väldigt glad och om jag får säga det själv, liten rolig familj.
Vill ni kommentera på min blogg så gör gärna det. Men tänk på tonen och hur ni uttrycker er. SÄRSKILT en dag som denna.
Tycker du att jag är för positiv, tycker du att jag bara ger en positiv bild av Turkiet när det inte stämmer överens med vad du läser i kvällsblaskor, svider det i dina ögon att jag faktiskt mår bra, att mina barn är så ooooootroligt söta, att vi äter god mat för det mesta eller att jag tjatar hål i huvudet om hur mycket jag älskar att handla på rea, om fika, om soligt väder, om tvätt eller något helt annat som jag alltid skriver om. Stört du dig på mina stavfel eller grammatiska felskrivningar?
Ja, då finns det säkert andra bloggar som passar dig bättre. Du har nämligen hamnat på min blogg och här är det jag som bestämmer och styr.

Tack och god natt!

LouiseiTurkiet-Side

17 kommentarer

 1. Håller med dig till 100%!

  Tänk vilken underbar plats världen skulle vara om alla visade en gnutta respekt för andras val och sätt att leva. Man behöver inte hålla med andra om allt, men lite respekt!

  Nåväl.. Låt oss hoppas att 2017 får en bättre fortsättning än den dåliga starten. Ny dag imorgon, som du sa. Ny vecka också. 😉 Önskar dig och din familj allt gott under det kommande åretLouise! Kram. <3

 2. Heja Louise, bra att du står på dig! Otrevliga påhopp ska man inte bara tiga ihjäl…
  Kram till dig och en önskan om ett Gott Nytt År ❤️

 3. Verkligen bra skrivet!! Jag ör sp avundsjuk hade jag chansen skulle jag bo och uppfostra mina barn i Turkiet, våld o terör finns numera i hela världen.

 4. Hej Louise! Din blogg var bland det bästa jag hittade efter en spontanresa till Turkiet i augusti. Det du skrev var så intressant att jag läste igenom allt du skrivit. Och även det som gjorde att jag tog mod till mig att åka ensam ner till Side över nyår. Tack för inspirationen du ger! Och ge aldrig upp för du är fantastisk!

  1. Vad kul att du säger det Frida. Tråkigt att vi har så dåligt väder i Side just nu fast igår var iofs väldigt fint väder och imorgon har dem sagt att de ska bli sol men vi får se. Ha det så bra!! Kram

 5. Jag älskar din blogg! Ni verkar så fina,lever ett liv olikt mitt Svensson liv. Och du är så anpassad. Jag blir glad av din blogg!

  1. Tack Jenny, vad glad jag blir. Oh ja, jag är nog väldigt anpassningsbar. Vilket jag verkligen inte var i tonåren haha. Men det är både bekvämt och lite kul att kunna anpassa sig efter vad som händer i ens liv. Jag älskar när det är spontant, när vi drar iväg på något skoj hela familjen utan att planera det innan. Då blir det som roligast. Ha en riktigt bra måndag! Kram

 6. Mycket bra skrivit! Du har en intressant och underhållande blogg med många olika vinklar. Stå på dej! Vi behöver positivitet, glädje och ömhet i den värld vi lever i. Peace & Love

 7. Våld och terror finns egentligen över nästan hela världen. Det är inte bara i Turkiet. Det är oroligt lite varstans. Tyvärr

 8. Och jag älskar Turkiet och det kommer jag fortsätta göra 🙂 jag skulle vilja prova på att bosätta mig där om jag fick chansen. Om jag hittar mig en turk så haha

 9. Jag har valt att aldrig kommentera “troll”, det betyder inte att jag inte bryr mig om dig/er, och det hoppas jag att du vet (har för mig jag har skrivit det förut).
  Nog om det, eller kanske inte, jag vill säga att du har skrivit och bemött det hela väldigt bra.
  Kramar till er!

 10. Hejsan Louise!
  Håller helt med dig, jag älskar också turkiet är där varje år 2-3 gånger har mitt fina hus. har alltid velat prov flytta dit men har inte hittat lägenhet ännu. eftersom det är väldigt tomt på hösten och vintern där vi har huset så vill vi gärna ha kanske i Ankara eller alanya, får se hur det slutar. Läser din blogg varje dag mycket intressant läsning. fortsätt så.
  Ha det bra Gott Nytt år.

 11. Helt rätt! Du bestämmer på din blogg, jag som läsare är glad att du har den och att vi får följa dig och din familj i det ni väljer att dela med er av. Kram!

Kommentera