Uppdatera mitt visum!

Hej!
Regnet öser ner idag och just denna dag var vi tvungna att åka runt och fixa massor med papper för mitt visum. Jag har bytt efternamn i somras och därför valde jag bara ett kortare visum sist jag ansökte eftersom jag ändå inom kort måste uppdatera mitt rosa visumkort. Så nu är det dags att ansöka igen. Det har jag har sysslat med den sista tiden och nu är det slutklämmen av det hela. Vi får väl bara hoppas att de godkänner mig igen hehe.
Det är betydligt lättare för mig att ha visum här i Turkiet och få stanna en längre period än att ordna med visum/uppehållstillstånd för Kadir i Sverige. Den processen tar över ett år att få och man får ingen förtur i systemet för att man är gift, har barn eller sådant. Så jag är väldigt glad över hur lätt det är för mig att få stanna och bo här.

 

Nu blir det en kaffe och choklad medans Esma sover och sedan ska jag plocka lite här hemma innan Adem kommer hem ifrån förskolan.
Hoppas att ni får en bra måndag!

img_20170116_143111_999.jpg

 

2 kommentarer

  1. När vi ansökte om uppehållstillstånd i Sverige 2012 tog det bara 4 månader innan han fick beslut, då var vi inte gifta eller hade barn. När han sedan sökte igen efter att de 2 åren gick tog det ungefär 1 vecka innan han fick permanent uppehållstillstånd. Och nu när han varit här i 3 år så sökte han medborgarskap och fick igenom det efter 3 månader. Så det kan gå fort också 🙂
    Ha det så bra!

    1. Det låter ju jättebra och grattis till er, ni har verkligen haft tur. På migrationsverket hemsida så är det 14-16 månader från att man har gjort intervjun i Istanbul eller Ankara till att de tar beslutet just nu. Men om man skulle ta mig och Kadir som är gifta och har barn men har bott mer än 2 år utomlands ihop så skulle de ta 17-20 månader fick jag fram nu när jag kollade. Och då är inte tiden till att vänta på en intervju ens med. Jättetråkigt för dem som ansöker just nu, ni sökte verkligen i rätt tid med andra ord. Däremot verkar det oftast gå väldigt snabbt med PUT å andra sidan, så det är ju bra. När man väl har fått in en fot så brukar de bli bättre och framför allt lättare.
      Ha en bra kväll! Kram

Kommentera