Dagens mysigaste!

Natten till idag så åskade och framför allt blixtrade det rejält. Och hur vet jag det kanske ni undrar? Jo, jag var vaken till och från mest hela natten. Inte på grund av vädret även om det säkert påverkade lite grann men en viss liten fröken Esma hade väldigt svårt att sova, virrade runt i sängen och var allmänt missnöjd. Hon visar tendenser på att hon ska ha nya tänder i munnen igen så det är väl det som stör hennes sömn kan jag tänka mig. Det gör säkert jätteont på henne med, stackare.

Morgonen blev lite stressig vilket jag ogillar. För det första sov vi alldeles för länge och sedan skulle Adem till förskolan medans jag, Kadir och Esma gjorde oss redo för att åka till polishuset i Manavgat och lämna in alla papper för mitt visum. Nu ansöker man via internet, bokar en tid och sedan lämnar in papperna (26 stycken utskrivna varav hälften var med bara en logga på…)  Och det är betydligt smidigare tycker jag. Jag ska skriva lite om detta framöver tänkte jag för många googlar och frågar vad man behöver, vad det kostar etc. Den blå boken är i alla fall ett minne blott och nu får man ett rosa kort som påminner lite om svenskt körkort i form och utseende.

På eftermiddagen var Esma och jag extremt sega och när hon somnat efter lunchen så försökte jag också sova. Men precis som nu så kommer jag inte riktigt till ro. Jag är trött och behöver sova men det finns såååå mycket mer som jag också behöver göra känns det som.
Esma vaknade efter någon timme men somnade om igen på mig istället och det är så himla mysigt. Jag känner verkligen tryggheten, både den jag ger till henne och den hon får av mig. Hennes söta lockar i håret och doften från hennes nacke, åhh min lilla prinsessa. Lika go och glad som sin storebror.

Barnen somnade i tid ikväll och jag ska också lägga mig nu. Imorgon är det ny dag och på torsdag ska vi få jättefint och soligt väder. Äntligen.

Esma-Louise

4 kommentarer

 1. Ja du detta med uppehållstillstånd.. I Bodrum behövde jag “bara” 14 papper… gick så himla smidigt, tog en vecka. Speciellt när man jämför med de 2.5 år de tog att få motsvarande för min sambo för att komma till Sverige.

  Om det inte är för personligt är jag lite nyfiken på hur du/ni tänker kring Turkiskt medborgarskap? Kan du tänka dig dubbelt? Eller vill du bara ha svenskt? Dina barn har redan dubbelt kan jag tänka eller hur fungerar det?

  1. Ja visst är det smidigt här och det går ju ganska lätt och snabbt med allting trots alla papper. Usch 2,5 år låter fruktansvärt lång tid :/
   Jag har funderat länge på hur jag ska göra men jag har inte helt bestämt mig ännu. Jag kan börja ansöka nu om jag vill och det brukar ta 10 månader totalt att få uppehållstillstånd om allting rullar på smidigt. Jag ser många fördelar framför allt för att mina barn har dubbla och det blir helt enkelt bara lättare för mig att ha dubbla istället för att ha visum. Dessutom får jag jobba vilket är den största fördelen nu när vi har en egen butik, då kan jag också jobba medans barnen går i skolan. Och då får jag dessutom också pension vilket är ett stort plus. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu men eftersom mina barn ha dubbla så ser jag inget fel med det. Vi får se hur det blir tillslut.
   Ha en bra dag! Kram

Kommentera