En skolpresent!

Jag är så himla glad just nu. När jag var hemma i Sverige i somras så köpte jag magnet-bokstäver till Adem som man kan sätta på kylskåpet bland annat. Och lite senare fick han också magnet-siffror utav Kicki. Tyvärr blev det fula märken på kylskåpet så fort man flyttade dessa så jag tog bort dem med en gång och sedan dess har Adem bara fått leka med dem ändå, på golvet och i soffan osv. Men jag har letat efter en “tavla” eller ett staffli så att han kan få leka och plocka med dessa på riktigt som jag hade tänkt från början. Jag hittade några varianter som var bra men de kostade alldeles för mycket tyckte jag. Det var inte värt priset helt enkelt och jag visste att de fanns billigare i Sverige som jag vet är till för just dessa magneter.
Men så har jag ofta tur för sånt här. I veckans veckoblad från matvarukedjan SOK här i Turkiet så säljer dem precis det jag har letat efter. För bara 17 tl.
Ni kan ju gissa vem som var där direkt efter att ha lämnat Adem på förskolan den här morgonen.
Jag var lite skeptiskt när jag såg det, jag visste inte om de skulle vara bra magnet i själva tavlan för att hålla upp de siffror och bokstäver som vi har. Utöver det så såg den väldigt bra ut och dessutom fick man till några plattare, lättare bokstäver till.
Så jag chansade och köpte en till Adem med Pepee-motiv. Pepee är en jättepopulär seriefigur här i Turkiet som säkert alla barn känner till.
När jag kom hem och plockade upp allting så visade det sig att detta är PRECIS det jag ville köpa från början. Det är perfekt i storlek och jag tror att Adem kommer bli jätteglad.

På måndag börjar skollovet för alla barnen här i Turkiet och håller på i 2 veckor så jag har tänkt att Adem ska få denna present på fredag efter förskolan. Det blir perfekt att pyssla med nu när det inte bli förskola och alla sina kompisar där på ett tag.

Sifferstaffli
Bokstäverna och siffrorna på tavlan är de från Sverige som jag provade att sätta fast idag. Vi har hela svenska alfabetet och alla siffror men jag provade bara några för att se om de var bra.
Bokstäverna på pappret bredvid är de man fick med till detta staffli. De fungerar jättebra de med men jag är väldigt nöjd över dem från Sverige som är lite mer ordentliga och lättare att flytta runt.

9 kommentarer

  1. Jag bor i Turkiet, Manavgat heter staden och ligger nära Side som är en populär turistort. I höstas öppnade jag och min man våran egna klädbutik på hotell Royal paradise men jag jobbar inte där utan är hemma med våra barn och tar hand om hemmet. Ha en bra dag! Kram

 1. Haha! måste säga att jag älskar ordningen på de nya bokstäverna där.. AVEBMN, gissar att inte turkiska alfabetet ser ut så..? 😉

 2. Hej. Jag har precis hittat din blogg…jag undrar om barnen pratar både turkiska och svenska? Mycket trevlig blogg. Har varit i Turkiet 3 gånger fast i margarin. //carro

  1. Hej Caroline! Haha jag gillar felstavningen som blev. Det är så lätt hänt 🙂
   Mina barn pratar både svenska och turkiska, och Adem pratar också en del engelska. För tillfället uttrycker han sig nog lika mycket på svenska och turkiska men det kan variera en del ju mer han lär sig. Jättehäftigt att en sådan liten kan växla så lätt beroende på om han pratar med mig eller sin pappa. Ha det så bra och hoppas att du fortsätter läsa min blogg. Kramar Louise

 3. Hej!
  Vilken fullträff att du hittade en bra magnet tavla i Turkiet. Har de 2 veckor skollov nu ? Det var väl nyss lite jul ledighet även om inte julen är någon stor högtid i Turkiet .
  Hälsningar Birgitta S

  1. Visst var den bra ja. Skolorna har två veckors ledigt men Adems förskola har bara stängt en vecka. Så sista januari ska han tillbaka igen och han saknar redan förskolan, efter en dag hahaha. Här i Turkiet så har de inget jullov så detta är första ledigheten sen skolstarten i September. Dem har längre sommarlov istället. Kram!!

Kommentera