Så vet man att en avokado är mogen!

Hur vet man om en avokado är tillräckligt mogen för att kunna äta egentligen? Ni vet när man köper en och antingen öppnar den alldeles för tidigt och den fortfarande är hård och inte alls god. Eller så väntar man för länge tills att den har ruttnat och blir nästan brun inuti.

Häromdagen köpte jag en avokado när vi var och handlade mat. Jag tycker det är jättegott men äter det alldeles för sällan. Och därför så har jag ingen koll alls på hur man vet när dem är mogna för att äta.
Skalet såg fortfarande omoget ut. Men samtidigt kändes den ganska så mjuk.
För att vara på den säkra sidan så googlade jag och hittade den här videon. Kolla in det korta klippet så vet du vad du ska kolla efter nästa gång innan du öppnar en avokado.

Avokado-mogen
mogen-avokado

1 kommentar

  1. Jag skulle aldrig köpa en avokado i Sverige igen efter att ha ätit de turkiska. Så sjukt goda, krämiga och milda i smaken. A brukar köpa till mig ibland men då är problemet att han köper 5 st (typ 5 för 10tl) och alla mognar samtidigt och jag blir avokadostressad. Men jag tror man kan frysa in dem..?

Kommentera