Starbucks i Manavgat!

Nu när barnen sover middag och jag dricker mitt kaffe så kom jag över bilderna från när jag, Elsa och Kristina var på Starbucks i Manavgat i höstas.

Starbucks_SideStarbucks_ManavgatStarbucks_Turkiet
Stavningen på mitt namn var väl inte direkt helt rätt.
Det var sådan konstig känsla att gå in där för jag har inte varit på Starbucks sedan jag bodde i USA vilket var 2008-2009. Och då, mina kära läsare, DÅ var jag verkligen på Starbucks. Har jag några läsare idag som följde min au pair blogg då?
Ni som inte har läst den bloggen så kan jag berätta att min värdfamilj var HELT underbar. Jag tog hand om tre barn som var 4, 6 och 7 år gamla. Det var fullt upp och mycket övertid som jag fick extra betalt för. Föräldrarna jobbade väldigt, väldigt mycket och därför blev det mer tid än vad som egentligen var meningen men det var något jag visst från början innan jag åkte till dem.
Vilket fall, förutom att vi bland annat åkte på semester till Florida, South Hampton, South Carolina och så vidare så fick jag även ett bankomatkort så att jag kunde göra veckoinköp i matbutiken för alla i hemmet, betala om jag gjorde några aktiviteter med barnen, jag fick använda kortet för att betala min bensin och jag fick också åka och ta en kaffe på Starbucks om jag ville lite då och då. Det blev väl ibland lite oftare än vad som var tänkt kanske.
Jag och Tori, Victoria som lilla tjejen hette, åkte till Starbucks och tog en förmiddagsfika där ungefär en gång i veckan. Hur mysigt som helst. Och gott.

Så när jag gick in på Starbucks här i Manavgat ungefär 8 år senare och det luktade precis samma som det gör på alla Starbuck’s i hela världen så fick jag verkligen en flashback. Och det luktar så himla mysigt tycker jag.

Vill tillägga här att ja, jag blev väldigt bortskämd av min värdfamilj. De var otroligt givmilda och jag hoppas att de verkligen var nöjd med mig trots att jag var lite crazy som man ibland är som 20 åring. Barnen verkade gilla mig och jag hoppas att de på något sätt kommer minnas deras svenska au pair i framtiden.

Här är några selfie-Starbucks-bilder från den tiden. Och en bild på mig och Sarah från en trevlig kväll som vi hade.

200803271636_26162887

200803111573_24089120

img_1721_14707737_14837822

Sturbucks

7 kommentarer

 1. Jag har läst dig sedan dess, jag var också au pair då och följde många sådana bloggar. Minns att även Sara bloggade men hon la ner den om jag minns rätt. Jag var nyligen i staden där jag var au pair och visade min man var jag levde för så länge sedan…märklig känsla! 🙂

 2. Hej Louise! Har du tips på hur jag kan söka på dina tidigare inlägg? Kan inte hitta om tex recept eller väder i maj. Tack på förhand. Kram

 3. Haha, efter att jag har ställt frågan och publicerat den så kom sökrutan upp. Nu vet jag, haha.

 4. Hej!
  Starbucks så gott men ack så dyrt. I varje fall i Sverige men lyckan var total när det kom hit både jag och sönerna gillar det maken är mer tveksam han är mer svenne dvs vanligt kaffe med mjölk eventuellt en cappuccino.
  När vi skall ut och flyga brukar det alltid bli en vända på Starbucks på Arlanda och då ser jag till att betala annars får maken andnöd när han ser vad det kostar.
  Hälsningar och Kram och tack för din blogg.
  Jag gillar att du skriver om det vardagliga för så är livet dvs mest vardag.

 5. Jag har läst din blogg sen innan du åkte som aupair, du va väl på intervjuer i Sthlm också? Så har löst din blogg i många många år. Var också aupair fast några år tidigare men åkte tillbaka och pluggade och bodde där i sammanlagt 7år.

  1. Oj så länge, vad kul 🙂 Jo, jag var över till Stockholm och gick på ett par arbetsintervjuer men det blev USA istället. Jag kände att jag var tvungen att ta den chansen och har inte ångrat det för en sekund. Vad kul att du var där och pluggade och framför allt bodde där i så många år. Saknar du det något?

 6. Jag läste din blogg när du var au pair 🙂 Fantastiskt roligt att följa din blogg då också vill jag minnas 🙂 Åkte själv sen som au pair till USA 2012-2013 och sen som Au pair till Australien 2015-2016. Verkligen en erfarenhet för livet 🙂

Kommentera