Sova i kallt eller varmt rum!

Adem var tillbaka på förskolan idag och det var han jätteglad för. Hela veckan har han sagt “Imorgon är förskolan stängt” Men nu äntligen kunde vi säga att den var öppen igen. Övriga, vanliga skolor i landet är däremot stängt en vecka till. Det är vinterlov här i Turkiet och jag kan tänka mig att caféer, lekparker, butiker och shoppinggallerian har ganska så mycket folk. Särskilt nu när vi har så soligt, men kallt, väder. Så jag som hade tänkt en kaffe på stan och kika lite i affärer kommer nog undvika det en vecka framåt i alla fall. Jag trivs bäst när jag slipper trängas bland massa annat folk.

Vilket fall, idag på eftermiddagen när Esma skulle sova middag så bara kände jag hur tröttheten kom över mig. Nästan som om jag hållit uppe en viss energi förra veckan för att orka med mina energiknottar. Och nu när en inte var hemma och den andra hade somnat så ville jag egentligen också lägga mig på soffan och sova. Men jag tog en extra kopp kaffe och vek lite tvätt istället. Nu däremot, så sover hela familjen och det är dags för mig att äntligen sova. Vi sover förresten alla i vardagsrummet nu. I sovrummet har vi knappt 12 grader så det är alldeles för kallt att sova där. Mina barn sparkar av sig täcket hela tiden dessutom. Men i år sov vi riktigt länge i sovrummet, det var skönt att ha lite kallt i rummet och krypa ner under ett varmt täcke. Då var det runt 14-16 grader i rummet och det var okej temperatur. Om någon månad ungefär så kan vi nog börja sova där igen och jag ser redan fram emot det.

God natt allesammans!

sova_utomhus
Tänk sen när det är så varmt och gott att vi kan sova på balkongen. Jag har inte sovit där, varken på dagen eller natten, men Kadir och Adem har gjort det många gånger. 

2 kommentarer

Kommentera