Världens största flygplats i Turkiet!

Visste ni att världens största flygplats kommer under 2018 öppnas i Istanbul, Turkiet?
Redan i Augusti 2012 så började planerna för den nya flygplatsen här i Turkiet och i December 2016 var 40% av bygget redan färdigt. Flygplatsen är placerad på den europeiska sidan av Istanbul och kommer kunna ta emot 150 miljoner besökare varje år. Bara terminal 1 förväntas ta emot 90 miljoner människor och dessutom kommer världens största taxfree att finnas här såklart.

Jag tyckte det var lite komiskt när jag först läste om detta eftersom jag i början av detta år fick en kommentar där personen pratade med människor som bor i Istanbul och som “hade hört att flygplatser kommer stängas ner i Turkiet”
Ja, Turkiets idag största flygplats Istanbul Atatürk kommer stängas ner när
VÄRLDENS. STÖRSTA. FLYGPLATS. är i funktion.

Istanbul_airports Istanbul_new_airport
Worlds_biggest_airport

Några andra intressanta och bra saker som är på gång i Turkiet just nu är att det byggs mycket för snabbtåg som kommer gå runt om i landet.
Bland annat mellan Konya- Seydishir- Manavgat- Serik- Antalya.
(Snabbtåg mellan Manavgat-Antalya tror jag många som besöker eller bor i Side-Manavgat kommer att uppskatta)

Dessutom byggs det 54 nya sjukhus runt om i landet och båda dessa nyheter, snabbtåg och sjukhus, förväntas vara helt klart år 2023.
Något annat väldigt bra som öppnar redan nästa år är det nya Ikea i Antalya. Äntligen säger jag. Nu har vi H&M i Manavgat och snart Ikea en timmes bilresa bort. Det kommer bli väldigt bra det här.

6 kommentarer

 1. Hej Louise!
  Vad häftigt. Det hade jag ingen aning om. Tack för info. Ha en trevlig söndag. Kram

 2. Hur är vården i Turkiet jf med Sverige rent generellt? Är det lika dåligt med personal som i sverige? Jobbar själv som ssk så är lite nyfiken! Här finns ju tex inga vikarier, är vi själva som jobbar extra vid frånvaro eller helt enkelt är en person kort då.

  1. Jag tycker den är jättebra här och många skandinaver, turister och även dem som bor permanent här verkar tycka densamma. Jag har varit inlagd och även bara besök på både kommunalt och privat sjukhus och för det allra mesta går det väldigt snabbt. Vi har aldrig väntat i timmar på att få träffa en läkare utan allt mellan direkt till som längst kanske 45 min. väntetid. Sedan har vi träffat bra och mindre bra läkare men så är det väl inom alla yrken antar jag. Hoppas att fler utbildar sig inom sjukvård i Sverige så att de till och med kan finnas vikarie så att det inte blir en person kort. 🙂

 3. Hej!
  Vad härligt med en sprillans flygplats det har jag inte läst något om i svensk media men tyvärr skrivet de inte så mkt positivt överlag.
  Kram o må så gott

  1. Jag googlade också lite snabbt för att kunna länka till någon svensk sida där det står om detta. Och som sagt så kollade jag inte runt så mycket men nej, svensk media tycker väl inte att detta var så viktigt att skriva om. Det handlar ju trots allt om Turkiet och då är det inte lika “kul” att skriva om det när det är något väldigt positivt. För det är ju det, positivt för landet men något som nästan hela världen (alla som reser) kanske kommer ta del av. Trist att det är så. Undra om det kommer rapporteras om det när invigningen sker. Annars får jag göra det 🙂 Kram!!

Kommentera