Lekpark i lördags!

I lördags gick vi från att eventuellt ha en riktig hemmadag och inga planer alls till att vi inom en timme var klara och åkte iväg till min svärfar, Kadirs pappa alltså och hans fru. Dem bor inte så långt ifrån oss i Kadirs hemby och det är skönt att spontant kunna åka dit. Men också kunna åka hem när det är dags. Jag har alltid varit en hemma-människa som gillar att åka iväg men jag tycker också att det är väldigt skönt att komma hem igen.
När jag var mindre så lekte jag gärna hemma hos mina vänner men att sova över hos varandra var mest kul i tanken, när det väl var dags att sova så längtade jag ofta hem.

Vilket fall som helst så hade vi ett par trevliga timmar iväg och barnen fick leka en stund utomhus och på lekparken som ligger precis bredvid. Någon eller båda oss vuxna följer alltid med till lekparken men det är skönt att kunna se den från huset. I somras följde Adem med sina stora kusiner flera gånger dit och vi hade ett öga mot lekparken hela tiden.

Vi hade ganska mulet den här dagen men ändå varmt i luften och framför allt inga vindar. Så barnen kunde leka utan ytterkläder på sig fast Esma fick ha mössa och halsduk på sig. Hon börjar få nya tänder och dreglar mer nu men självklart glömde jag hennes dregellappar hemma som annars är så bra att ha då.
Precis när vi hoppade in i bilen och åkte hem så började det att regna. Och som tur var så hade jag tagit in tvätten innan vi åkte.

Barn_lek2017-02-04 12.17.56Esma_lekparkEsma_turkiet Lekpark_Adem lekpark_esma Lekpark_Turkiet

6 kommentarer

 1. hejsan, hittade din blogg nu 🙂 ska bli kul att gå tillbaka och läsa ikapp,
  Jag och min familj älskar Turkiet och speciellt Side, har varit där flera år senast sept.-2016.
  får jag bara fråga vad du tror om läget som råder i Turkiet nu, vi vill åka i september igen, alla tycker vi är tokiga, bör vi vara oroliga tycker du ? eller hur upplever du landet och känslan just nu ? nu ska jag sätta tänderna i din blogg 🙂

  1. Hejsan Stefan! Vad kul att du har hittat hit, välkommen. Vad härligt att ni är så fast i Turkiet och Side, det är underbart här tycker jag. Oj, det är svårt att säga. Alla tycker och känner olika men om jag utgår från mig själv så lever jag och min familj som vi gjort tidigare. Vi undviker inte några särskilda platser eller tider på dygnet. Men frågan du ställer mig undrar jag detsamma om Sverige och planer på att åka dit i sommar och hälsa på. När jag var hemma i Augusti så gick många tankar om hur säkerheten är där på flygplatsen till exempel. Om att vem som helst kan gå in och gå runt på flygplatsen utan den minsta säkerhetskontroll vid entredörrarna. Så är det inte här i Turkiet utan då går man igenom en säkerhetskontroll nästan med en gång och samma sak gäller även shoppinggallerior. Eftersom ni var nere i September förra året så kommer ni säkerligen uppleva Side på samma sätt som då. Och sen kan ingen förutspå framtiden, hela världen är i gungning just nu. Men samtidigt kan vi inte sluta leva. Det finns en jättebra sida på Facebook “Vi som älskar Side” gå med där. Där finns dem som avstår att åka just nu men också väldigt många som bokar för fullt. Det är både 1,2,3 och 4 resor inbokade från en och samma familj många gånger. Ha det så bra!

 2. åh tack för svar och ni ser ut att ha det bra, eran vardag är som mångas dröm 🙂 tack för fbtipset.
  🙂 stefan

 3. Vad trevligt att se utebilder, det är inte så mycket utebilder i din blogg och det är något jag har funderat på att ni verkar vara ute väldigt sällan. Du vet barnen mår bra av att vara mycket ute, bra för immunförsvaret och hela kroppen och även leken ute. Det är iallafall väldigt kul att se utebilder. Ha en bra dag

  1. Hej Helena! Ja visst ser det härligt ut. Vi är inte ute varje dag och leker men flera gånger i veckan. Det finns några anledningar till att det inte visas i bloggen och det är för att jag tycker att vi har ett ganska tråkigt område, ingen lekpark, där vi brukar vara som inte är kul att fota. Och när jag väl gjorde det för ett tag sedan så blev det samma typ av bilder, nästan som om de var från samma dag fast en veckas mellanrum, så därför satsar jag på att fota när vi är någon annanstans istället. Men största anledningen till att jag inte fotar är för att jag lämnar telefonen hemma den tiden. Jag behöver inte ha med min telefon ut och istället så kan jag ha den på laddning om det behövs. Sedan är det nog bra att veta om att jag inte skriver eller fotar om precis allt som händer i våra liv även om jag delar med mig om mycket. Jag har tex aldrig visat någon bild när jag ammar barnen och jag skriver väldigt sällan om det. Men sanningen är den att jag ammar Esma fortfarande både dag och nattetid och har just nu inga planer på att sluta. Men ingenting ni läsare vet så mycket om. Så vi är ute och mår bra, får massa d-vitamin i det fina vädret och håller våra kroppar igång. Även om jag inte visar bilder från det här på bloggen. Men nästa gång vi är på lite mer roliga platser så ska jag försöka komma ihåg att fota. Och ju bättre väder det blir ju mer kommer jag ha tillgång till bilen och kan åka iväg. Kram!

Kommentera