Kärlek och uppmärksamhet till barn!

Vi kom iväg tillslut idag. Jag hade tandvärk och Esma var trött på förmiddagen samtidigt som solen inte riktigt ville titta fram men sen så…vid lunchtid så vaknade Esma, tandvärken var inte lika jobbig och vi gjorde oss helt enkelt klara för att spendera ett par timmar utomhus.

Först åkte vi till Migros där jag köpte vatten, kvarg och lite annan picknick mat som vi kunde ha med och äta. Men det var inte lika lätt som jag först hade tänkt mig. När ett barn, i alla fall mina barn, ser en lekpark så vill dem rusa dit med en gång. Jag fick Esma att äta lite av det jag köpt med mig och sedan sprang hon runt och runt och runt precis hela tiden. Och skrek gjorde hon också. Adem och Esma har något slags glädjetjut som de kör med här hemma. Ju mer jag säger till dem att sluta ju mer skriker de. Men Esma hade the time of her life, hon älskar att besöka olika lekplatser och utforska området. Jag försöker hålla henne på just området men det är svårt, hon vill ju se allt.

En jättehärlig, äldre kvinna gick förbi oss och sa ett härligt, typiskt turkiskt uttryck när hon fick syn på Esma. Esma i sin tur sträckte händerna upp mot kvinnan och log så mycket hon bara kunde så kvinnan stannade och pratade med Esma en stund. Och med mig också såklart men fokus var på Esma. Kvinnan var verkligen jättesnäll och det är något jag älskar med människorna i det här landet. Dem ÄLSKAR barn, ger all kärlek till dem och framför allt uppmärksamhet. Spelar ingen roll om det är någon de inte känner, som i detta fallet, de allra flesta jag har träffat på avgudar verkligen barn och visar det väl. Det kan man även märka av om man besöker Turkiet som turist. På hotell, i butiker och på restauranger så får många barn väldigt mycket uppmärksamhet utav de anställda. Känner man att de blir för mycket eller att ens egna barn inte alls gillar sånt så kan man säga ifrån. Du känner dina barn bäst och det är absolut inte fel att säga till om en sådan sak. No hard feelings.

Esma fortsatte att springa runt, vinkade mot en äldre man som satt på en parkbänk och även han blev så glad. Sedan kom det fler barn som var i Adems ålder eller äldre så Esma lekte med dem en stund.
Efter 1.5 timme ungefär så var vi tvungna att åka vidare för att handla lite och sedan hem igen. Matt-leveransen kom efter någon halvtimme så det var precis att vi hann hem, byta om och lite sånt innan de knackade på dörren. Nu har vi äntligen köksmattan på plats igen.

 

Esma_lekEsma_lekpark Lekparklekpark_turkiet

5 kommentarer

  1. Fint av henne att vinka till farbrorn på bänken 🙂 Ett av mina barn brukar att ropa “servus!” till a-lagarna utan för vår lilla butik när vi cyklar förbi. De ser alltid lite förvånade ut men ler och vinkar ibland 🙂

Kommentera