Migränanfall!

Jag skrattar nästan när jag läser senaste inlägget här på bloggen. Jag har haft ett…riktigt jävligt dygn får jag nog säga. Och jag tror inte det beror på fullmånen men däremot var jag nog trött av en anledning, någonting spökade i kroppen på mig som senare under lördagen verkligen slog ut ordentligt. Jag fick ett rejält migränanfall.

Jag har fått det ett par gånger och det är lika illa varje gång, det är varken mer eller mindre smärta i huvudet och just när jag är i det så känns det som om det aldrig kommer sluta. Dessutom blir jag nästan alltid så dålig att jag spyr och inte får i mig varken mat eller vatten. Nu var det ganska längesedan jag hade så här ont. Jag minns när jag var i Sverige så fick jag en mild variant av det. Då var det mer spänningshuvudvärk och inte direkt migrän.
När det är mycket väderomslag eller om jag har vistas i solen för mycket så brukar jag oftast få migrän. Och nu med två barn så är det jättesvårt att kunna vara en bra mamma för allt jag bara vill är att lägga mig under ett täcke och sova bort smärtan.

Precis när jag skulle lyfta telefonen och ringa Kadir för att be han komma hem så satte han nyckeln i dörren och var hemma. Direkt tog han över och jag kunde lägga mig i sovrummet. Jag trodde verkligen att jag skulle må bättre framåt kvällen men det gick inte över. Jag försökte äta lite soppa till middag men det varken hjälpte eller fick stanna kvar särskilt länge. Idag när jag vaknade så kände jag mig något bättre men väldigt mör i hela kroppen efter att ha knappt ätit eller druckit något på 24 timmar, allt kom ändå bara upp. Vi har haft bra väder idag så vid 11-tiden tog jag med barnen ut och det var riktigt skönt men jag har haft huvudvärk hela dagen. Jag lyckades få ihop lite lunch som vi åt och Adem fick duscha. När Esma sov middag så blundade jag också en stund. Adem sover sällan på eftermiddagarna under helgerna nu så han satt och måla och fick titta på tvn under tiden.
Först sent på eftermiddagen efter att jag druckit en kopp kaffe så började huvudvärken försvinna och nu kan jag nog säga att den är helt borta. Jag hoppas verkligen att jag slipper det här framöver. Det är verkligen skitjobbigt och man blir som paralyserad. Med två barn så är det jättesvårt att få allting att gå runt, de klarar sig inte utan en fungerade mig. Visst leker de jättebra ihop en längre tid men tillslut är det alltid någon som vill ha vatten, behöver byta blöja, är uttråkad, vill göra något annat eller vill ha något att äta.

Jag har funderat på att gå till en läkare för detta och för att få lite tips på vad jag bör äta, ska göra eller någon huvudvärkstablett som fungerar bättre vid spänningshuvudvärk och/eller migrän men jag har inte gjort det än. Jag vill inte besöka doktorn i onödan och nu har jag inte haft detta på länge. Men till och med Kadir tyckte att jag borde göra något åt det så det kanske blir att vi bokar en tid.

Är det någon av er läsare som har spänningshuvudvärk eller migrän? Eller kanske har någon närstående som har? Vad gör ni åt det? Har ni några bra tips att ge mig?

Vi åt glass ikväll efter kvällens middag och det tyckte jag verkligen att jag förtjänade efter ett dygn som detta. Imorgon är det måndag och nya tag som gäller.

Esma_ute  glass_turkiet

11 kommentarer

 1. Hej Louise! Migrän är fruktansvärt! Svårt att ta hand om barn mm. när ett anfall kommer. Jag har haft migrän sen jag var i femtonårs-åldern, mer eller mindre ofta. Mina anfall känner jag igen på din beskrivning att det gärna hänger kvar dagen efter. Nu är jag 45 år, lärt känna till när ett anfall är på väg och varför. Mitt beror på spänningar i nacken som sprider sig framåt och uppåt. Provade först med migräntabletter men de mådde jag dåligt utav. För tio år sen fick jag muskelavslappnande tabletter ( arcoxia) som jag tar när ett anfall är på väg. 30 min senare känner jag mig bättre och jag fungerar nästan som vanligt. Skönt känns det! Annat som hjälper mig är massage utav någon och värme- typ dusch eller en varm vetekudde. Lycka till med att hitta en lindring till dig!
  PS Följer din blogg sen ett tag och åker gärna till Turkiet- varit där ca. 20 ggr och kommer tillbaka i september. Tycker verkligen om människorna man möter där!

  1. Hej Nette! Beklagar att du har fått gå igenom det i så många år. Måste varit fruktansvärt de första åren dels så ung och dels så gissar jag på att det inte var något som alla talade om. Nu kan man så lätt läsa om det på internet framför allt. Intressant att höra hur andra upplever det och framför allt varför dem får det. Jag försöker minnas tillbaka på fredagen om jag var särskilt spänd eller kanske blivit kall men inget jag kan komma på. Efter ett tag så hittar man eventuellt sitt “problem” till varför det uppstår. Eller jag kan iaf se att det oftast har med väder och/eller dåligt med mat och dryck för mig. Jag behöver äta på ganska så regelbundna tider för att fungera har jag upptäckt. Men jag ska tänka på detta framöver med massage och spänningar om det kanske har någon koppling.

   Vad härligt att du ska ner i sommar igen, eller höst blir det nästan. Vilket hotell ska du bo på? September är en av de bästa månaderna för att besöka Turkiet och Side tycker jag. Kram!!

 2. Jo det var inte roligt i början. Men min pappa hade migrän när jag var liten så jag kände till det och fickbra stötta från mina föräldrar. Tror också som du att det är individuellt vad som triggar igång ett anfall.
  Vi är ett sällskap på mellan 7-12 st som åkt ner 14 ggr i september- besökt Alanya, Incekum, Sarigerme och vår favorit Side. Nu har vi bott ett par gånger på Melas resort- men vi har trivts på alla ställen vi bott. Blir ofta ifrågasatt i mitt val att åka till Turkiet, men för mig hade det varit en stor sorg att inte kunna åka dit. Tråkiga saker händer överallt, jag har valt att fokusera på allt det positiva jag fått under mina semestrar.
  Lycka till med sommarsäsongen och er nya affär!

 3. Hej Louise! Jag har också migrän. Här i Sverige så har vi Sumatriptan som lindrar min värk. Men i Turkiet köper min kompis något receptfritt som fungerar utmärkt, säger hon. Hoppas att du hittar bra medicin och att det blir sista migränanfallet för dig. Kram

 4. Hej Louise
  Jag skulle försöka ta mig lite tid att gå på en behandling. Massage, kiropraktor / naprapat för att få hjälp med ev muskelspänningar. Detta kan ge upphov till migrän. Sen får du inte glömma att du är småbarnsmamma, att bära barn , fixa och trixa ger en hel del muskelspänningar. Försök ev att smörja musklerna med linement- men va noga att inte få direkt solljus på området för det finns fall rapporterade med brännskador, och inga små fingrar som kan komma åt för råkar de klia sig i ögonen sen, ja det är inte så skönt.
  Lycka till

  1. Det tror jag också men det insåg jag först långt efteråt. Jag har ju faktiskt haft huvudvärk under veckan så det har väl gjort mig spänd dessutom. Hoppas jag slipper både tandvärk och migrän framöver nu bara 🙂

 5. Fy migrän är ingen lek 🙁 När jag får ett anfall så tar jag en Magnecyl Koffein brustablett, det fungerar väldigt bra för mig! Sen brukar jag dricka kaffe med mycket socker i när anfallen kommer. Hoppas du hittar en medicin som fungerar för dig! Det verkar ju vara så olika, vad som fungerar för vem 🙂

 6. Och en till sak, jag har märkt ett mönster att jag alltid dagen innan är supertrött! Men som småbarnsförälder så är det ju svårt att ana att ett anfall är på g, men i efterhand så förstår jag varför jag varit så extremt trött dagen innan 🙂

  1. Tack för tipsen Kristin. Jag tyckte också att kaffe hjälpte men jag skulle vilja ha något som stoppar innan det bryter ut. Jag har fått mycket tips och även på någon tablett som finns här i turkiet så nu ska jag kolla upp det. Jag kände ju verkligen att något var på gång innan det slog till, jag var så himla trött och seg i kroppen. Nästan en bakiskänsla. Hoppas du slipper migrän framöver.

Kommentera