Kladdiga kärleksmuffins på alla hjärtans dag!

Är du ute i sista sekunden och funderar på vad du ska hitta på för festligt för din stora kärlek ikväll? Du vet väl att vägen till ett hjärta går via magen. Så här kommer ett recept på kladdiga chokladmuffins. Dessutom är de inte bara jättegoda utan också väldigt enkla att göra tycker jag.

Du behöver:
2 st ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0.5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smält smör

Sätt ugnen på 200 grader och placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt. Smält smöret och låt svalna efteråt. Vispa ihop ägg och socker. Vispa sedan ner vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver. Tillsätt tillslut vetemjöl och smör och vispa ihop allting till en jämn smet.
Klicka ut smeten i bakformarna. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Gör du större muffins så låt det grädda i 2-3 minuter extra. Låt dom svalna under en handduk så att dom får sätta sig ordentligt.

muffins

Kladdiga_chokladmuffins

6 kommentarer

  1. Ser gott ut! Måste prova en dag. Tack för alla fina recept som du delar med dig. Kram Merima och glad alla hjärtans dag

    1. Dem är jättegoda så prova gärna. Och tack för att du läser, och kommenterar. Inga läsare, ingen blogglust alls. Så du och de andra läsarna gör mycket av denna blogg. Tack!

Kommentera