Åka till Turkiet i påsk!

Jag tänkte dela med mig utav en trevlig text som jag läste idag från Ving´s twitterkonto. Många åker på semester runt påsk och det är även då det verkligen börjar dra igång med charterresorna till Turkiet ifrån Sverige. Ving skrev en lista med topp 5 länder vart svenskarna kommer resa, med Ving, runt den tiden och så här såg den ut.
1. Gran Canaria
2. Teneriffa
3. Turkiet
4. Mallorca
5. Cypern

Vad härligt att se, Turkiet på en tredjeplats är ju verkligen inte fy skam.

Ving_Turkiet_Resa

Det finns en grupp på Facebook som heter “Vi som älskar Side” och som jag verkligen vill rekommendera er att gå med i om ni, precis som gruppens titel, älskar Side. Eller om ni bara tycker om Side, har planer att resa hit och kanske inte riktigt har någon koll på just Side. Jag är själv medlem i gruppen men skriver inte särskilt ofta. Däremot läser jag mycket av vad som skrivs, ser alla härliga bilder och får mycket bra tips även om jag faktiskt bor här.
Idag skrattade jag högt åt en video där en man har gått till en barberare och ska få både öronsnibbar och näsan vaxad. Usch, det verkade inte alls vara skönt men det är sådan där härlig, turistgrej som man bara upplever på en mörk bakgata en varm kväll i Side under sommaren. Eller hur?
Diskussionen kommer upp ett par gånger i gruppen om man ska åka till Turkiet i år eller inte? En del avstår, av olika själ men väldigt många bokar faktiskt. Inte bara en resa utan en flera av medlemmarna har både två, tre och fyra resor inbokad i sommar till Turkiet. Flera känner att Side är som deras andra hemland, ett alldeles eget semesterparadis. Och jag tycker själv att det är kul och se hur fler och fler av medlemmarna i gruppen lägger upp bilder på att de har 96 dagar, 178 dagar, 23 dagar etc. kvar tills nästa resa. Jag är glad över att Turkiet är på Ving´s topp 3 populäraste resmål i påsk.

Har du någon påskresa bokad till någonstans i världen?

11 kommentarer

 1. Hej Louise!
  Ingen påskresa men Turkiet till sommaren.
  En fråga, om du har tid, hur är stränderna i Side ( östra/västra finns det tydligen enligt Ving tex)? Har aldrig varit i Side så jag är lite nyfiken.
  Vi är förälskade i Incekum stranden.
  Kram Merima

 2. Hej! Ingen påskresa, men sista veckan i april, första veckan i juni och hela 4 veckor i augusti är redan inbokade till Turkiet

 3. Hej Lousie!

  Har ingen påskresa bokad men vi funderar på att åka till Side i augusti!
  Står i valet och kvalet, då UD avråder från resor till Turkiet.
  Hur är läget i Side?
  Vi ska resa med barn så en viss oro finns att något ska hända?!

  Anna

  1. Hejsan! UD avråder inte resor till Turkiet, men däremot avråder de till de östra delarna av Turkiet vilket ligger ca 90 mil ifrån Side. Denna avrådan har dem haft sedan 2013 tror jag. Läget i Side är bra och som vanligt skulle jag vilja säga. Under mina år här i Turkiet så har jag inte undvikt platser eller känt mig orolig när jag vistas utomhus. Jag känner mig ärligt talat mer trygg att rör mig här, särskilt på kvällarna, än hemma i Sverige. Sedan kan man självklart inte veta vad som sker i framtiden men det känns som om hela världen är lite i gungning och det känns osäkert på väldigt många platser. Gå gärna med i gruppen Vi som älskar Side på facebook. Där kan du få lite mer åsikter och tankar om resa till Turkiet. Många åker ner, en del avstår och några avvaktar ett tag. Inget beslut är mer rätt eller fel än något annat utan det är bara en själv som kan avgöra det.
   Men jag hoppas såklart att ni åker ner och får uppleva detta vackra land.
   Kramar Louise

 4. Hej!
  Vet du hur det är på andra ställen som i t.ex. Istanbul?
  Funderar på att åka till ett ställe i Turkiet, men då måste jag först mellanlanda i Istanbul.

  Tacksam för svar!

  1. Hejsan! Om du ska mellanlanda så går du bara från en gate till en annan. Jag känner inte till Istanbul, mer än flygplatserna, men de svenskar som jag vet bor där trivs och tycker det är bra. Inga konstigheter. 🙂 Kram!

Kommentera