En eftermiddag vid havet!

Vilken underbar lördag vi har haft idag. Under tiden vi gjorde frukost på morgonen så pratade vi om att åka iväg på BBQ. Men sedan mulnade det på och Kadir åkte iväg till butiken istället. Är det fint väder så passar turisterna på att gå ut från hotellet men vid lite sämre väder så är det alltid någon som är uttråkad och tar en runda på hotellet, och besöker våran butik. Så han åkte dit och jag och barnen var hemma istället. Efter lunch, precis när Esma hade somnat så kom Kadir hem och solen började komma fram allt mer. Så vi gjorde oss klara, packade en liten ryggsäck och hoppade in i bilen.

Kadir köpte grillad kyckling på vägen och sedan åkte vi ut till Sorgun som ligger strax efter Side mot Alanya-hållet skulle man kunna säga. Där finns en stor, fin grillplats en liten bit ifrån havet, som de precis har byggt om och det har verkligen blivit jättefint nu. Inte långt därifrån fast på andra sidan hittar man, förutom massa, stora och nybyggda hotell, Manavgatfloden där båtarna går vid de klassiska båtturerna som är en populär turistgrej. Och på “våran” sida vid grillområdet så finns alltså havet med saltvatten och en lång, fin sandstrand. Så när vi hade ätit klart så gick vi till havet och hängde där en stund. Jag kände på vattnet och det var inte direkt varmt men samtidigt inte iskallt. Jag såg två personer som badade och det såg väldigt kallt ut. Idag blåste det dessutom en del där vi var. Men vi hade soligt och fint väder och det var verkligen härligt att få ta med barnen till havet. Adem tyckte det var spännande med vattnet. Lite sådär farligt-kul på samma gång. Esma var mest intresserad av sanden och stenarna, det hände att hon stoppade lite smågrus i munnen ibland.

Vi kunde nog inte ha haft en bättre lördag. Vad gjorde ni för kul? Gick rätt låt vidare i melodifestivalen?

Bbq_TurkietEsma_strand_Turkiet2017-02-25 15.17.03Havet_Side LouiseiTurkiet_Side_Manavgat
Adem_hav
Havet_sorgun Louiseiturkiet_SideLouiseiTurkietStrand_Turkiet_Side

13 kommentarer

 1. Åå så underbart..längtar tillbaka! Vi bodde på kayaside isoleras..tror de ligger vid stranden i sorgun om ja inte minns fel

 2. Hej!
  Vilken härlig Lördag ni haft här hemma i S-holm var det sol och -3men skönt ute var ute ganska tidigt runt 10 och handlade osv. Mannen som gjort samma sak kom hem samtidigt som mig så vi satte igång med att rensa lådor vi tagit upp från källaren inte kul men sätter man fart tar det ingen tid. Sen slappa o promenad o nu mitt på dagen var det riktigt mysigt med sol o lite kyla. Fast nu ikväll har det börjat att snöa tyvärr brukar det bara bli slask men sportlovet börjar på Måndag här så hoppas att det kan ligga kvar roligare för alla barn. Vi såg på Mello i kväll och jag hade ingen favorit direkt så det var sådär.
  Trevlig helg o kram!

 3. Härligt! I höstas promenerade vi längs stranden från Side till den konstgjorda sjön som jag tror ligger i Sorgun. Hade varit kul att se Manavgat floden också, men för barnen hade det blivit en för lång promenad. Kanske det blir en båttur där en annan gång.
  Här har vi underbart vinterväder nu. -3 och sol. Idag blir det slalom. Sportlovet börjar på måndag.

 4. Ser underbart ut!
  Vilket hotell har ni butiken på?
  Vi skulle komma ner 8 april (Påsklovet) men det blev framskjutet en vecka till den 15:e april. Det blir Sunwing Side och både jag och dottern längtar!

  1. Vi har våran butik på hotellet Side Royal Paradise som ligger nästan mitt emot Dream world resort &spa (Detur hotell) och strax innan Family Life side (gamla sunwing west beach)
   Vad skönt att ni kommer ner ändå även om det blev lite förskjutet. Förstår om ni längtar ner 🙂

 5. Fats nu har skolan sagt nej till 3 dagar ledighet, så vet inte hur det blir. Men resan är betald så tror inte vi kan varken omboka eller avboka. vi ska åka med en kompis och hennes dotter som ville åka veckan efter påsk för det var 1000:- billigare då. Vi kommer åka ändå men känns inte lika roligt när skolan är så gnällig. Kan tillägga att Nora bara går i 1:an men de är väldigt hårda med ledighet. Får sjuka henne istället!

  1. Nej, vad jobbigt. Jag har hört att dem är jättehårda på sånt nu förtiden. Men ni verkar ju komma iväg ändå så det blir säkert jättebra. Kram!

Kommentera