Bli av med hosta!

Hej från våren och solen!
Vilket underbart väder vi har den här helgen, riktigt varmt och härligt. Vi var ute i nästan två timmar på förmiddagen igår och lekte. Ett tag blev det så himla varmt så då gick vi runt på en promenad i området istället. Vi är verkligen lyckligt lottade som får ta del av så mycket sol och d-vitamin som vi har här och då känns det inte någon stress att vara ute varje dag om det inte passar.
Jag brukar klämma in någon halvtimme med fruktstund på balkongen istället om jag känner att vi inte hinner gå ut och leka, det funkar ju det också.

Utelek_turkiet

Igår blev Adem dålig igen och började hosta ganska mycket. Så nu är det igång igen och det känns skit faktiskt. Han fick feber i natt men det försvann sedan under natten och idag vaknade han med mycket mer energi så jag hoppas att det kanske redan är bättre. Dessa dagisbaciller som de flesta drabbas utav när man har sina barn på förskolan, de är inte att leka med. En del drabbas mer och andra mindre.

I somras när Adem hostade så testade jag en “mirakelkur för hosta” som ni kanske har hört talas om? Man lägger en lök i en skål med kokande vatten i och sedan är det ångan som gör att hostan försvinner. Ja, något i den stilen är det i alla fall. Jag testade då men tyckte inte att det funkade så bra. Men jag tror vårat problem var då att vi hade det så pass varmt att vi var tvungna att ha balkongdörrarna öppna på natten. Och ångan av det varma vattnet och löken försvann ganska snabbt ut ur rummet.
Så igår testade jag igen när Adem skulle vila efter lunchen och samla lite energi.
1 gul lök som jag delade i 4 bitar. Sedan la jag den i en skål och fyllde på med kokande vatten så att lite mer än halva löken täcktes. Skålen ska sedan stå vid sängkanten eller nära den person som sover och ska botas
(Se bild här nedan)

bli_av_med_hosta_lok

Har ni provat detta någon gång? Hur har det gått för er då, har hostan försvunnit direkt?

Adem sov i över 2 timmar och hostade till kanske en gång. Hela förmiddagen hade han hostat ett par gånger varje timme så jag tror absolut att det hjälpte.
Vi gjorde samma sak under natten men då har han hostat mer, även om det inte verkar ha varit så jättejobbigt för honom. Så jag ska fortsätta med detta när han sover och hoppas på att han blir av med hostan helt snart.
Imorgon blir han hemma med oss från förskolan i alla fall och som det ser ut nu så blir det bra väder så vi kanske åker iväg till någon lekpark om vi har energi och mår bra.

2 kommentarer

  1. Har testat alla svenska hostmediciner som finns i Sverige även receptbelagda.
    Ingen hjälper, men det gör faktiskt lök i en skål!
    Botad blir man ju inte men hjälper till att tunna ut tjockt segt slem så man lätt kan hosta upp det 🙂

    1. Våran lök tog slut igår så i natt blev det inget och jag upplever att barnen hostade mer idag. Men nu har jag köpt ett nytt lager så nu klarar vi oss nog ett tag till haha. Kram!

Kommentera