Utan ström och många tankar!

Hejsan! Har ni saknat mig och min uppdatering? Vi har haft strömavbrott här i Turkiet idag. Eller hemma hos oss här i Manavgat kanske jag ska säga. Jag vet inte hur det är med resten av landet men vi har strömavbrott ett par gånger per år så även om jag börjar bli van vid det så blir jag också nästan lamslagen och känner att jag knappt fungerar när det händer. För visst är det så att när man väl inte har elektricitet hemma så kommer man på allt man bara måste göra, gärna med en gång, som kräver el.
Eller alla konstiga frågor man får upp i huvudet som man ska googla på. Det är precis då jag får för mig att jag ska baka något i ugnen eller måste använda hårtorken.

Jag lär mig iaf att uppskatta vad jag faktiskt har och dessutom så hade jag och Esma en riktigt mysig dag. Vi brukar visserligen oftast, alltid ha det men idag kändes det extra mysigt med brasan tänd och regn som hängde över oss. Vi fick en ordentlig regnskur nu ikväll men det verkar ha lagt sig nu.
Det skulle inte förvåna mig om vi vaknar till strålande solsken och en temperatur på 20 grader imorgon. Vädret kan verkligen växla fort vid den här tiden på året. Enligt väderleksrapporten så ska vi ha regn imorgon och under helgen men vi får helt enkelt se hur det blir med den saken.

Ni andra som bor i Turkiet, hur är det med strömavbrott hos er? Förekommer det ofta eller sällan, och vart bor ni någonstans i landet?

Vi hade strömavbrott på nyår, på Kadirs födelsedag och en dag i januari där jag också passar på att ge ett tips så att man är alert när strömmen väl kommer tillbaka sen.

Ni får ursäkta de suddiga bilderna och kvalitén men ni måste bara spana in dessa bilder. Adem började och tog på sig sina solglasögon och sa sedan “Åh, nu kommer solen” trots att det var riktigt grått och började mörkna utomhus. Nästan som om han tänkte att solen skulle komma fram tillslut bara solglasögonen kom på. Esma var inte sen att följa sin storebrors fotspår och ville såklart också ha solglasögon.

solglasogon_utomlands
solglasogon_turkiet solglasogon_esma

Kommentera